Prikbord nr 623

De meeste landen die ‘trouw’ aan de EU en aan elkaar hebben beloofd, handhaven hun eigen ambassades en VN-delegaties om onbegrijpelijke redenen. Want als er iets nationaal en onafhankelijk is, dan zijn dit wel de betreffende ministeries. Waar dit toe kan leiden, blijkt onder meer uit de reislust, de kosten en de tegenstrijdige signalen; ook op het gebied van defensie, ontwikkelingshulp en inlichtingendiensten.

Minister Gabriël heeft in zijn nieuwe hoedanigheid  gemeend de Israëlische regering te kunnen chicaneren met contacten die ongewenst zijn in de ogen van de gastheer. Deze Duitse attitude die binnen Europa nog steeds wordt geaccepteerd, ook in het nieuwe Bundesland Nederland, werd door Israël terecht afgestraft. Zodat de verse Duitse president Steinmeyer op pad moest om de plooien glad te strijken. En het lichtgewicht Mogherini laat het allemaal gebeuren.

Fortuyn

De moord op Pim Fortuyn is nog steeds niet opgelost, ook al beweert de Staat iets anders. Dit geldt ook voor de moord op Marianne Vaatstra en op Chris van de Werken. Dit is slechts een geringe selectie uit de vele gevallen van moord en vermeende zelfmoord, waarbij de Staat betrokken lijkt dan wel steken heeft laten vallen. Soms wordt er een cold case team op gezet, doch zelden met succes. De genoemde drie dossiers dienen in ieder geval opnieuw te worden onderzocht, indien de Staat niets te verbergen heeft, gezien de vele aanwijzingen van (onderzoeks)journalisten, auteurs en getuigen.

Frankrijk

Naar verluidt zal de nieuwe Franse president Macron meteen naar Berlijn reizen om de nieuwe koers voor de EU te bespreken met mevr. Merkel. Hiermee zou zichtbaar worden met welke arrogantie de rest van de EU wordt beschouwd: de bijwagens van Frankrijk en Duitsland. Ook de buitenlandse contacten buiten de Hoge EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en  Veiligheid (Mogherini) om, duiden vooral op het behartigen van nationale belangen en status. Iets wat Groot-Brittannië wordt kwalijk genomen.

Onbeschaamde geldwolven

Formeel is Groot-Brittannië nog steeds lid van de EU totdat de exit-onderhandelingen zijn voltooid, maar de onbeschaamde houding van de Europese Commissie maakt duidelijk dat Londen alleen nog verplichtingen heeft, zonder rechten.

Daardoor zou de openstaande rekening voor de Britten niet minder dan € 100 miljard bedragen. Let wel: een commissie die zelfs niet in staat is een kloppende jaarrekening te produceren, weet precies welke bedragen nog te vorderen zouden zijn over een periode van jaren.

Als dit voortkomt uit de ‘kleine lettertjes’, dan is de boze opzet daarvan duidelijk. Wie nog voldoende gezond verstand heeft om de EU te verlaten, zal ongenadig worden aangepakt. Britse burgers in het buitenland moeten maar afwachten of hun status straks beter is dan die van illegalen. Zie daar het sprookje van de Europese conflictpreventie en vredebevordering.

Ongeloofwaardig

Hamas wil niet langer worden beschouwd als een terroristische organisatie en heeft daartoe de ‘statuten’ aangepast. Het uitmoorden van Israël is niet langer de eerste doelstelling. Volstrekt ongeloofwaardig, want zonder de ‘oorlog’ tegen Israël is de dictatuur van Hamas ongegrond. Doch de werkelijke bestaansreden wordt daarmee wel in stand gehouden: het binnenharken van zoveel mogelijk financiële steun, ook uit Europa.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties