Hoofddoekenpolitie

De Amsterdamse politietop overweegt een hoofddoekje toe te staan als onderdeel van het politie-uniform. Zo denkt men meer allochtone agenten te werven. Tot dusver mogen politieagenten in Nederland geen geloofsuitingen – zoals een hoofddoekje, keppeltje of kruisje – dragen.

Afb: wikimedia

Het voorstel wat heeft geleid tot de huidige overwegingen van de Amsterdamse politietoppers, komt uit de koker van mevrouw Fatima Elatik. Deze mevrouw is na een deerniswekkende carrière in de hoofdstedelijke politiek tegenwoordig werkzaam in de fopfunctie van ‘directeur diversiteit’ in Amsterdam en voorziet onder andere de politietop van adviezen daaromtrent. Bij specifiek dit advies lijkt enige vooringenomenheid een rol te hebben gespeeld: mevrouw Elatik is zelf fervent hoofddoekdraagster.

Het is in ons land al geruime tijd een goede en stringent gehandhaafde gewoonte van onze overheidsdiensten om zich religieus neutraal op te stellen. Er is geen reden te bedenken waarom daar nu mee gebroken zou moeten worden. Daar komt nog bij dat het islamisme, net als het nazisme, de uitdrukking is van een bepaald staatkundig streven. Het streven namelijk om de democratie te vervangen door een theocratie. Al vaker hebben wij er op deze website uitvoerig besproken hoe in dat verband het dragen van islamitische kledij uitgelegd moet worden als de geüniformeerde uitdrukking van een staatkundig streven dat haaks staat op onze waarden.

Wanneer islamitische dames hun religieuze kleding willen handhaven als aspirant politieagente, dan zullen we de draagsters moeten vertellen dat het heel jammer is dat we aan die wensen niet kunnen voldoen. En de reden is: omdat nu eenmaal de relatie tussen islamisme en de kledingvoorschriften die hier ter discussie staan, niet kan worden ontkend. De achtergrond van het uniformverbod, zoals opgenomen in de Nederlandse strafwet (Artikel 435a Sr), is dat van een democratie niet gevraagd mag worden dat het ruimte geeft aan ideologieën die deze democratie willen opheffen. Laat staan dat wij wetshandhavers dergelijk vertoon toestaan.

In Limburg geen agenten met mijters en in Amsterdam geen hoofddoekjes.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
drs. G. Ouwerkerk
7 jaren geleden

Uitstekend artikel!

r.dunki
7 jaren geleden

Elders (in Elsevier) zie ik tot mijn enorme afgrijzen dat deze nutteloze parasiet € 12 .000 per maand ( € 144.000 p.a. ) verdient aan haar “diversiteits-bullshit”. let wel : P.v.d.A ! ! ! ! ! !

Het zit ook in de parasitaire familie zo te zien :
http://www.elsevier.nl/nederland/article/2015/06/ook-schoonzus-fatima-elatik-weet-hoe-ze-moet-declareren-1770877W/

r.dunki
7 jaren geleden

Voortreffelijk verwoord ! ! !