Turken matsen Wilders

Een stembureau in een Diyanet-moskee in stadsdeel Oost in Amsterdam heeft zich vandaag de woede van de stad op de hals gehaald. De gemeente Amsterdam heeft besloten in te grijpen bij het stembureau, omdat er Turkse vlaggen en nationalistische posters aan de muur hangen.

Ook klonk de Turkse radio op de achtergrond en werden er Diyanet-folders op de tafel verspreid, zo blijkt uit Twitterberichten van Amsterdammers die in de moskee hun stem uitbrachten. “Campagne-uitingen in het stembureau zijn niet toegestaan. We hebben er iemand heen gestuurd om dit te corrigeren’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente laat verder weten nog geen formele klachten te hebben ontvangen. De Telegraaf meldde dat Elise Steilberg (zie ook bijgaand Twitterbericht van haar) had ervaren dat de voorzitter van het stembureau ‘niet happig’  was op het opnemen van haar klacht.

 

 

Aanvankelijk verkeerden wij nog in de veronderstelling dat staat en religie in ons land behoorlijk zijn gescheiden. Dat blijkt dus niet het geval en daar behoren zeker in dit geval vraagtekens bij te worden gezet. ‘Diyanet’ is een moskee-organisatie die rechtstreeks vanuit Ankara, de Turkse overheid dus, wordt aangestuurd. Gelet op wat die Turkse overheid zoal uitkraamt aan baarlijke nonsens na dit weekeinde van ‘integratie’, zou de gemeente Amsterdam er goed aan hebben gedaan dat stembureau niet eens te laten openen vanmorgen. Zeker niet nu blijkt dat de voorzitter van dat stembureau ‘niet happig’ was om klachten serieus te nemen.

Hoe zou daar nu geteld worden vanavond? Het zal ons niet verbazen wanneer de afscheidingsbeweging DENK bij dat stembureau de overwinning haalt met Noord-Koreaanse cijfers.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties