Prikbord nr 606

Amsterdam wil statushouders op korte termijn onderbrengen in nieuwe woningen, zodat hun integratie ‘zo snel mogelijk aanvangt’. Lekker bij elkaar in dezelfde straat?

Frans/Duitse afspraken?

Het lijkt erop dat voorafgaand aan de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland, Europa – inclusief het Parlement – zich muisstil houdt over alle heikele onderwerpen waarvoor het beleid de anti-EU beweging in lidstaten alleen maar aanwakkert. Hierbij zijn twee verklaringen denkbaar: Frankrijk en Duitsland hebben daarop aangedrongen of de besluiten die nog wel (in het geheim?) worden genomen, zijn zo erbarmelijk slecht dat ze het daglicht niet kunnen verdragen.

Hamelen

Over een Duits stadje bestaat de legende dat een fluitspeler kinderen wist te verlokken om hem te volgen, zonder dat de ouders ingrepen. Een vergelijkbaar fenomeen doet zich nu voor bij de SPD daar en GroenLinks hier. Dat heeft niets met inhoud of reële visie te maken, doch uitsluitend met emotie. Zelfs volwassenen die hun gezond verstand nog niet kwijt zijn, lijken gehypnotiseerd door ronkende volzinnen en applausgolven. Is dit het effect van massabijeenkomsten of de behoefte aan een ‘messias’ die nadenken overbodig maakt?

Seizoen

Soms valt er in dit land nog wel iets positiefs te melden, zoals een bezoek aan Doesburg in het voorseizoen. Bijzonder stadje met vriendelijk horecapersoneel, waar een geweldige cappuccino met ‘bijsluiter’ van likeur en slagroom € 2,40 kost. Of de Rail-(B)Road in Ede met een ouderwets lekkere omelet  voor slechts € 4,-. Nu maar hopen dat het hoogseizoen hierop geen invloed heeft.

Smokkelredders

Een Italiaanse aanklager heeft sterke vermoedens dat de ‘reddende’ hulporganisaties op de Middellandse Zee in feite ook mensensmokkelaars zijn. Harde bewijzen heeft hij nog niet, maar die zou Frontex toch moeten hebben na bijna twee jaar ‘onderzoek’.

Uitmelken

Voor degenen die het nog niet doorhebben: het zorgsysteem wordt systematisch ‘uitgemolken’ door verzekeraars, farmaceutische bedrijven, apothekers, tandartsen en specialisten. De fameuze ‘terhandstellingskosten’ van ca. € 13,- (ook bij een product van € 5,30) is maar een voorbeeld. Bij de tandarts gaat het om foto’s, extra werk, ‘aangepaste’ omschrijvingen, mondhygiëne en onnodige werkzaamheden. Reeds vooraf weet men precies hoe de patiënt verzekerd is en wat er wordt vergoed. Doch een farmaceutisch bedrijf dat een aantal octrooien opkoopt en vervolgens de prijs met 500% verhoogt, zou eens aan de wet moeten worden getoetst wegens woekerpraktijken of – in bepaalde gevallen – gecombineerd met belastingontduiking dan wel afpersing.

Zwart gat

Wie de recente ‘projecten’ in de kunst- en museumwereld op een rijtje zet en tevens luistert naar het gekakel over een beschadigde Van Gogh, komt zeer waarschijnlijk tot de conclusie dat er nog heel veel belastinggeld in zwarte gaten verdwijnt  Zelfs door een ‘experiment’ met levende kippen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ Hamelen

Waar de SP de fout maakte om slechts te signaleren wat er allemaal fout is, vertelde de padvinder van GL fantastische sprookjes aan mensen die daar aan toe waren. Dat pleit weliswaar niet voor hen, maar de padvinder heeft die zetels wèl binnen en Roemer niet….

Hetzelfde speelt in Duitsland, waar een eersteklas charlatan als Schulz vermoeide kiezers, die de nooit eindigende blunders van Merkel zat raken, een ‘rook’-worst rechtstreeks uit een fatamorgana van utopische volledige werkgelegenheid etc. voorhoudt en daar gaan zij voor.

Ik hoop niet voor de echte Messias dat hij op Klaver en al helemaal niet op Schulz leek, maar de kerk is zo ook groot geworden, door mensen hoop te geven zonder daar ooit op afgerekend te worden, dus waarom zouden deze twee yoyo’s zo een beproefd recept versmaden als men erom vraagt?

Zo zien wij maar weer wat gelovigen en kiezers gemeen hebben: geloof tegen wil en dank.