Prikbord nr 602

Waar zijn nu die Europese leiders die precies wisten te vertellen wat ze van het optreden van Trump denken? De idiote beschuldigingen van Erdogan, waarvoor hij zelfs applaus krijgt, schreeuwen om een antwoord vanuit Brussel, Parijs en Berlijn.

Op dezelfde toonhoogte graag, want – inderdaad – het gaat om een andere cultuur en dat hadden we ons 40 jaar geleden reeds moeten realiseren.

Kulargument

Oh wat was Jesse Klaver blij. Het CPB had in de CDA-plannen ontdekt dat  een bankdirecteur er 10 x zoveel op vooruitgaat als de postbode. Nu kon hij tenminste een ‘belangrijk’ verwijt maken in het tv-debat; niet over het absurde salaris van die bankier, maar over het verschil tussen € 100 en € 1.000. Heeft hij de salarissen van Vluchtelingenwerk, milieuclubs en politici ook nagetrokken?

Tv-debat

Terecht werd in het commentaar op het laatste tv-debat gewezen op belangrijke onderwerpen die nauwelijks of niet ter sprake kwamen. Dit is uiteraard mede het effect van vooraf bedachte stellingen waarop men zich prepareert.  Doch in die voorbereiding hadden de werkelijke cijfers van immigratie, illegaliteit, gelukszoekers en gezinshereniging – inclusief de kosten – wel eens onderzocht mogen worden.  Nu kwam men niet verder dan toegeven dat Frontex geen boten tegenhoudt, maar juist de toevloed stimuleert.

Vluchtelingendeal

Als Turkije de vluchtelingendeal daadwerkelijk opzegt, moet er niet alleen een aantal miljarden worden terugbetaald, maar wordt tevens de naïeve Merkel ontmaskerd als degene die geen Europese maatregelen wil tegen indringers en liever zaken deed met een onbetrouwbare contractpartij.

Erdogan heeft naar verluidt 2 miljoen immigranten ‘opgepot’ onder omstandigheden waarbij zelfs Griekenland positief afsteekt, om ze te kunnen gebruiken als drukmiddel. Die Turkse behandeling zal ertoe leiden dat vluchtelingen en gelukszoekers geen bezwaar hebben om naar de EU te worden ‘overgeplaatst’. Of dit het einde van de interne EU-afspraken betekent, zal moeten blijken, maar de Britten zullen eens te meer opgelucht zijn niet langer daarvan afhankelijk te zijn, net als enkele Oost-Europese landen die het gezond verstand niet helemaal kwijt waren.

Verkiezingsuitslag

Gezien de winst van GroenLinks kennelijk mede als gevolg van jeugdige kiezers, rijst de vraag of die het partijprogramma wel kennen en de omvang van Nederland (milieu en natuur) ten opzichte van de rest van de wereld. Want de meeste wapenfeiten van idealistische partijen berusten op kapitaalvernietiging zoals nu de aanleg van de Marker wadden voor € 75 miljoen, terwijl Europa reeds over duizenden vierkante kilometers foeragegebied beschikt voor trekvogels. Om die reden is er geen aanleiding om Roemer enig verwijt te maken, want het is vooral het partijprogramma dat door de kiezer wordt afgewezen. Merkwaardig is nu, dat de vermeende onbetrouwbaarheid bij de PvdA harder is afgestraft dan bij de VVD. Een waarschuwing dat de volwassen kiezer niet alleen voor het ‘poppetje’ kiest, maar tevens voor het nakomen van (realistische) beloftes, ook op het heikele gebied van immigratie en rechtsstaat.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

M.b.t. “Verkiezingsuitslag” :

’De winst van Groen Links’ is nogal relatief ; links jubelt weliswaar over de geringere dan zo door hen gevreesde – maar desondanks gestage – groei van de PVV (33,3 % zetelwinst), maar heeft collectief een historisch pak rammel gekregen.

De desperate tuinkabouters zitten nu, na hun linkse stoelendans, bij padvinder Klaver die zich rijk droomt maar geen enkel verstand heeft van financieën, laat staan economische, militaire of sociale aangelegenheden. Kortom, een nieuwe quasi-religieuze cult is kennelijk geboren maar hardwerkend Nederland mag blij zijn dat het collectieve links per saldo is gedecimeerd.

Die tuinkabouters zijn dezelfde utopisten die al zoveel kapot hebben gemaakt in de laatste halve eeuw en nu een nieuw vehikel zoeken om hun slopersarbeid voort te zetten omdat zij de meeste manschappen die hen de zetels brachten zèlf hebben weggejaagd naar de èchte, ouderwetse SP en naar de 5e colonne van de zelfbekende- Hitler-fan- Erdogan die zelfs een CDA raadslid in Rotterdam terroriseert ! Wat vindt Rutte nu van die binnenlandse inmenging?

Dat deze collectie gevaarlijke fantasten al op voorhand door de nuchtere Buma werd gediskwalificeerd siert hem, maar de hoogst onbetrouwbare Rutte is tot alles in staat ten koste van ons land, temeer omdat Pechtold en de gevaarlijke padvinder één pot nat zijn.

Feitelijk kan de PvdA nu, ondanks zichzelf, met een schone lei beginnen, maar dan moet één der ideologische dinosaurussen genaamd Spekman toch eerst op de stoep gezet worden; ook de louche Judas die Samson een mes in de rug stak verdient niet veel beter. Introspectie is hen vreemd maar Spekman moet maar denken : ‘decimeren is een feest… ‘.

Het grote plaatje geeft (nog) niet de verwachte sprong van de PVV omdat Erdogan ongewild Rutte de kans bood om het actuele conflict uit te lokken voor persoonlijk gewin terwijl er verder alleen maar verliezers zijn. Dat is de opportunist Rutte ten voeten uit want Turkse officials werden bij vorige gelegenheden in Nederland ongemoeid gelaten, terwijl Rutte vorige week ook al aan de Turken had voorgesteld om pas na de 16e hier – ongemoeid – campagne te komen voeren.

Maar nu moest hij Wilders op deze opportunistische wijze de wind uit de zeilen nemen ongeacht de gevolgen. Hoe het ook zij, het historische proces van de ‘Götterdämmerung’ der sociaaldemocraten is hiermee definitief ingezet en de opkomst van Baudet naast Wilders onderstreept dat. Nu nog wat geduld en dan de grote schoonmaak….