Möllenkamp gestraft, nu de rest nog

De crimineel gebleken ex-topman Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale heeft in hoger beroep een zwaardere celstraf gekregen. Hij heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan het ontvangen van steekpenningen, witwassen en meineed.

Maserati, Model Möllenkamp. Afb: pixabay.

Het gerechtshof Amsterdam veroordeelde Möllenkamp tot 3 jaar en 3 maanden cel. Möllenkamp heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan het aannemen van steekpenningen, witwassen en meineed. De rechtbank legde verdachte – die in zijn tijd als bestuurder gratis rondreed in een peperdure sportwagen – eerder een gevangenisstraf van 2 jaar en 6 maanden op. Möllenkamp werd 2009 ontslagen door woningcorporatie Rochdale nadat de misstanden aan het licht waren gekomen. De voormalig bestuursvoorzitter, die er een luxe levensstijl op nahield, kreeg bijnamen als ‘Maserati-man’ en ‘Zonnekoning’.

In 2012 maakte het Openbaar Ministerie in Amsterdam bekend directeur Möllenkamp, zijn echtgenote en vier medeplichtigen te gaan vervolgen wegens fraude, zoals het aannemen en/of betalen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en witwassen. Vastgoedbedrijf Multi en zijn directeuren Van Veggel en Veldhuis wisten onder strafvervolging uit te komen wegens het betalen van een valse factuur van 180.000 euro aan de vrouw van Möllenkamp door het betalen van een schikkingsbedrag aan justitie. Multi Vastgoed schikte voor 565.000 euro, hetgeen minder moet zijn geweest dan zij er aan verdiende, anders schik je immers niet.

Möllenkamp verscheen eerder in oktober 2015 voor de rechter op verdenking van meineed, het aannemen van steekpenningen, belastingfraude en witwassen. Ook zou hij creditcards van de corporatie privé hebben gebruikt. Het Openbaar Ministerie eiste destijds drie jaar gevangenisstraf. Daarnaast vorderde Justitie 2,4 miljoen euro van hem om het wederrechtelijk verkregen voordeel te ontnemen.

Het is merkwaardig dat toezichthouders en alle anderen die zich op de borst kloppen voor de creatie van een formidabele puinhoop in de woningbouw buiten schot zijn gebleven. Het is bekend dat verschillende (oud-) politici in kringen rond de Rochdale-top verkeerden en zich op recepties en diverse feesten uitgebreid lieten fêteren. Dat zal wel niet voor de borrel alleen zijn geweest.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

en niet te vergeten is kameraad Möllenkamp (uiteraard) één der talloze P.v.d.A.prominenten die in een lange reeks van corruptie- resp. fraudegevallen betrokken is….

Maar Asscher onderneemt niets! Navrant dat hij zelf – volgens een artikel in Elsevier in 2016 – ervoor zorgt dat zijn eigen moeder via een corrupte linkse woningbouw-vereniging in Amsterdam zuid voor een prikje ver boven haar stand woont.
Kennelijk samen met veel D’66 en PvdA geliëerden uit de rechterlijke macht en (locale) overheid die daar op kosten van de belastingbetaler hele huizenblokken schijnen te bewonen.