Extra Turks referendum

De Turkse Führer Erdogan heeft laten weten dat wat hem betreft na zijn verkiezing tot dictator nóg een referendum kan worden gehouden, namelijk over de vraag of de Turken lid van de EU willen worden.

Erdogan

Afb: Wikimedia

“Na het referendum van 16 april zouden we een tweede referendum kunnen houden en de bevolking vragen of zij lid van de EU willen worden. Uiteraard zouden wij ons neerleggen bij de wil van ons volk”. Erdogan schermt met ‘Europa’ terwijl hij in één en dezelfde adem de Europese leiders voor nazi’s uitmaakt omdat zij hem geen vrij baan geven voor zijn campagne. Zijn toespraken doen denken aan de hetzerige taal die Adolf Hitler uitsloeg voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. In 1939 waren de Duitsers voldoende geïndoctrineerd en sliep Europa nog een schone slaap van bloemetjes en bijtjes.

Keer op keer hebben verschillende combinaties van moslimstammen geprobeerd om zich meester te maken van ‘Avondland’ Europa. In 792 werden zij door Karel Martel verslagen, maar wel nadat zij waren opgedrongen tot bij Tours in Frankwijk. Het Iberisch schiereiland zou nog tot 1492 last hebben van de moslimse troepen. Enkele eeuwen later probeerden de Ottomanen het opnieuw en werden grote delen van de Balkan veroverd. In 1683 pas werden de Ottomanen definitief verslagen bij Wenen, waar een handjevol Polen de moslims er zo ongenadig van langs gaf dat de vluchtende Turken pas bij de Zwarte Zee durfden te stoppen.

Dat verlies zit de Turken en meer in het algemeen de moslims, nog steeds dwars. Niet voor niets werden de Twin Towers in New York op de datum van 11 september aangevallen; dezelfde datum waarop zij bij Wenen genadeloos in de pan werden gehakt. De boodschap: ‘wij houden niet op’. Ook onder de Turken en hun aanstaande sultan Erdogan zit hetzelfde zeer nog onder de ledenen.

Precies daarom probeerde Erdogan zijn wil aan de politieke leiders in Europa op te leggen, omdat hij zich daarmee als een verbeterde versie van de destijds bij Wenen falende Kara Mustafa zou hebben gepresenteerd, en in staat om Europa wél te veroveren. Ook zijn oproep om de baarmoeders in te zetten in West-Europa is een verholen oproep om werk te maken van overheersing.

Aan Turkije hebben wij in Europa niets. Het Ottomaanse spul moet terug naar waar zij vandaan komen, bij voorkeur naar waar zij voor de Grote Volksverhuizingen zaten. Dat is ergens in Midden-Azië. In Europa hebben zij niets te zoeken, dus een referendum zou zinloos moeten zijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
7 jaren geleden

Weirdogan zit stevig in het zadel met dank aan die (hoe kan het bijna anders) EU. Op last van de EU moest de macht van het leger, sinds Ataturk de hoeder van de seculiere democratie, drastisch ingeperkt worden. Weirdogan pakte dit cadeautje met beide handen aan en zie hier het resultaat van de EU-bemoeienis. Zij kunnen werkelijk niets goed doen, die ongekozen technocraten in Brussel. En zij werden?worden daarbij volledig gesteund door de nationale hofnarren.

r.dunki
7 jaren geleden

Erdogan heeft zelf nooit de ambitie gehad om tot de EU toe te treden, maar heeft de EU – net als het handige concept van de democratie – slechts misbruikt voor zijn eigen politieke agenda, bijvoorbeeld nu als catalysator om zwevende kiezers voor zijn referendum te winnen middels zijn nationalistische gebral. Omdat hij de meest voor de hand liggende EU landen al heeft afgewerkt werd Zwitserland dit weekend de kop van Jut. Wie volgt…?

Twee eeuwen geleden waren de gevleugelde woorden voor de gelukzoekers : ‘ go west young man ‘ maar uw idee om Adolf II oostwaarts te sturen spreekt aan, hoe verder hoe beter…. (in Afghanistan weet de Taliban wel raad met hem).