Prikbord nr 594

Bij Defensie en de Politie zijn functionarissen aangesteld, die zich vooral bezighouden met het bevorderen van positieve discriminatie. Uiteraard wordt dit woord niet meer gebruikt, want het gaat tegenwoordig om diversiteit en ook dat moet je (willen) stimuleren, net als emancipatie en een ‘afspiegeling van de samenleving’.

Nu blijkt dat het helemaal niet best zou zijn, indien de overheid een afspiegeling wordt van de samenleving. Maar daar zitten de beleidsmakers niet mee; hun ideeën worden gewoon doorgedrukt. Zou dit bij andere ministeries en overheidsorganen eveneens het geval zijn? En in opdracht van wie worden deze verspillingen (baantjes) in stand gehouden?

Politiebazen

De politiecultuur is niet gericht op het ‘afrekenen’ van falende bazen, net als de politieke – en bedrijfscultuur in ons land. Daar is heel wat voor nodig en kost veel tijd. Daarom is het niet opmerkelijk dat twee leidinggevenden vrijwillig zijn opgestapt in plaats van weggestuurd.  Tenzij… dit deel uitmaakt van de afspraken zoals geheimhouding over hoe het werkelijk zit met de (noodzaak tot) beveiliging van Wilders. Want functionarissen die te veel weten, hebben in no time weer een andere baan. Kijk maar naar Welten.

Slachtoffer

De irritante geluiden uit Turkse en islamitische hoek over hun positie in Nederland, lijkt vlak voor de verkiezingen steeds meer een politiek toneelstuk te worden met vooral slachtofferrollen. Kennelijk om te voorkomen dat iemand een opsomming maakt van de verworvenheden die de multiculturele samenleving ons heeft gebracht, of dat  eindelijk een gefundeerd antwoord wordt gegeven op de bizarre verwijten die tegen onze Westerse leefstijl, normen en wetten zijn gericht. Er zijn maar weinig partijen die zich distantiëren van de zinloze politieke correctheid.

VNO-NCW

Het zou goed zijn voor de geloofwaardigheid van VNO-NCW als topman De Boer de lijst bekendmaakt van de ca. 100 in Londen gevestigde bedrijven die serieus een verplaatsing naar Nederland overwegen in het kader van Brexit. Want het zou niet de eerste keer zijn dat hij maar wat roept. In zijn toelichting liet hij doorschemeren dat het mogelijk om misschien 100 bedrijven gaat die (groten?)deels nog helemaal geen vestiging in Londen hebben, doch bij een eventuele beslissing daarover wellicht ook Nederland in beschouwing nemen, bla-bla-bla. En dit lijkt de ontmaskering van zijn nep-nieuws onvermijdelijk te maken, want wie kan in zo korte tijd met 100 bedrijven hebben gesproken en waarom?

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties