Prikbord nr 593

Niet alleen de EBI van Holleeder blijkt ‘lek’ te zijn, zodat het langverwachte onderzoek naar het management daar onvermijdelijk wordt, maar ook de beveiligingsploeg van Wilders.  En van wie nog meer? Volgens Akerboom is er geen gevaar geweest; net als bij die andere ‘mol’ die jaren zijn gang kon gaan?

Hoe weet Akerboom dit zo zeker, gezien de ‘grote dreiging’ waarmee Wilders telkens wordt geconfronteerd (geïntimideerd?), want er is – zo ver bekend – nooit iemand gearresteerd als ‘bedreiger’.  Toch een gebrek aan inlichtingen of aan zorgvuldigheid? Want de wijze waarop in dit land met tips, bewijzen en aangiftes – met name tegen politici en overheidsfunctionarissen – wordt omgegaan, is een rechtsstaat onwaardig.

Boven de wet

‘Democratische’ (lees: linkse) steden in de VS lijken helemaal doorgedraaid sinds hun gebrek aan wetshandhaving en hun gedoogcultuur aan de kaak worden gesteld. Zo kent men de overheid, activisten en buitenlanders ‘rechten’ toe, die helemaal niet bestaan. Men name het aanpakken van illegaal verblijf wordt in steden als San Francisco (Californië) verworpen, terwijl op bijna 900.000 inwoners er ruim 120.000 buitenlanders zonder permanente verblijfstatus wonen, waarvan 44.000 zonder (registratie)papieren. Wat dit betekent voor werkgelegenheid, uitbuiting, huisvesting, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs laat zich raden. Doch voor linkse activisten zijn dergelijke problemen verwaarloosbaar, want het bevechten van de Republikeinse regering en het voeren van rechtszaken zijn veel belangrijker.

Gedoogwiet

Wiettelers zijn criminelen volgens de wet. D66 wil dit veranderen, maar wie bepaalt welke ‘bedrijven’ legale wiet mogen telen en verkopen aan koffieshops.  Legale wietteelt, anders dan (semi)medisch,  bestaat namelijk niet en het zakendoen met criminelen moet niet worden beloond door de status van geautoriseerd bedrijf met kvk-inschrijving.  Sterker nog, ook de ‘achterdeurinkoop’ had gewoon bestraft moeten worden, net als heling, witwassen, valse/geen jaarrekening,  verkoop wietteeltapparatuur, diefstal van stroom, belastingontduiking, verzwegen neveninkomsten bij uitkering, verkoop van drank zonder vergunning en verkoop van stoffen met een psychische dan wel medicinale werking zonder goedkeuring.  Het idee dat de gebruikers straks niet in aanraking komen met criminelen, is absurd.  De illegale verkoop waarbij de gebruikers thuis worden bezocht of telefonisch benaderd,  net als bij hard drugs,  wordt juist gestimuleerd door het prijsverschil, omdat bij die transacties geen sprake is van belastingafdrachten en andere kosten beperkt zullen blijven bij stroomdiefstal, geïmproviseerde kweekruimtes en onderbetaling ‘medewerkers’ .

Oproep

De lezers van De Telegraaf zijn uitgenodigd om onzinnige overheidsuitgaven te melden. Welke definitie en criteria worden gehanteerd, moet nog blijken, maar enige duizenden voorbeelden zal het beslist opleveren. Te beginnen met Griekenland, kosten EU, wachtgeld Kamerleden, kosten publieke omroep, de eindeloze lijsten met subsidies op alle bestuursniveaus, misbruik WOB om dwangsom op te strijken door beroepsklagers, schuldsanering, illegale steun aan voetbalclubs etc. etc.  In Duitsland vindt men zelfs dat de miljarden naar Griekenland moeten blijven vloeien zolang er in belangrijke EU-landen verkiezingen zijn. Kennelijk mag een parlementsverkiezing niet worden verstoord door waarheidsvinding over deze reeks van verspillingen, zoals ook het CDA geen kennis wenst te nemen van bewijzen van machtsmisbruik in de rechtszaal, waardoor vele onnodige rechtszaken (moeten) worden gevoerd.

Verwijt

De PVV krijgt het verwijt geen concrete oplossingen te hebben voor de problemen die de partij al jaren signaleert. Een merkwaardig verwijt, ook van partijen die hun oplossingen in een regeerakkoord schreven en vervolgens niet uitvoerden. De PVV heeft nota bene deel uitgemaakt van een regering als een soort ‘gedoogpartij’, maar toen geleerd dat details noemen, die toch worden verworpen, zinloos is en alleen kritiek oplevert. Andere partijen zijn zelfs nog niet zo ver dat ze de problemen willen benoemen, laat staan over oplossingen nadenken.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties