PKN: breek met anti-Joodse Sabeel

Recent kwam de Nederlandse tak van de anti-Israëlische christelijke groepering Sabeel weer in het nieuws, door een reeks van antisemitische uitlatingen door de Nederlandse voorzitter Kees Blok. Deze uitlatingen werden nota bene in de Vredesweek gedaan. Men moet toch behoorlijk van het pad zijn, als men denkt dat de vrede wordt bevorderd door racisme te verspreiden.

Maar de voorzitter van Sabeel bleek daar dus geen enkel probleem mee te hebben. Toen hierover een storm van protest uitbrak, ontkende hij publiekelijk bij hoog en laag antisemitische uitspraken te hebben gedaan, ook in de media.

De poster van de bijeenkomst van Sabeel met salafisten (bron: De Limburger, via Info@likud.nl)

Vergeefs, want de antisemitische uitspraken zijn bevestigd door twee onafhankelijke getuigen: twee aanwezige wethouders uit Apeldoorn bevestigden zijn tirade. In een persbericht verklaren beiden dat de heer Blok minstens drie antisemitische uitspraken heeft gedaan – volgens de internationale definitie daarvan – en: “Ondergetekenden nemen daarom met kracht afstand van deze antisemitische uitlatingen”.

Daarmee werd de voorzitter van Sabeel niet alleen ontmaskerd als een onversneden Jodenhater, maar ook als leugenaar: een vaker voorkomende combinatie.

Het is zeker niet de eerste keer dat Sabeel in het nieuws komt vanwege Jodenhaat. Eerder gebeurde dat in Nederland vooral door de samenwerking met islamitische Joden hatende organisaties.
Zo organiseerde Sabeel vorig jaar op een geheim gehouden locatie een compleet weekend met de salafistische (radicaal-islamitische) organisatie Dar al-Fahm. Deze organisatie is bekend geworden door de haatimam Haitham Al-Haddad. Hij predikt dat Joden “vijanden van God” en “afstammelingen van apen en varkens” zijn. Dit weekend “uitsluitend voor broeders” stond daarom onder politietoezicht.

Eerder, in 2011, werkte Sabeel Nederland samen met de internationaal als terreurorganisatie aangemerkte Hamas, bij een publiciteitsstunt om een steunboot naar Gaza te organiseren. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat de Protestantse Kerk Nederland (PKN) de banden met deze anti-Joodse en anti-Israëlische organisatie niet heeft verbroken.

Integendeel, uit de website blijkt zelfs dat zij de activiteiten van Sabeel Nederland nog steeds met promotie ondersteunt. Afgelopen najaar nog maakte de PKN reclame voor een activiteit van Sabeel Nederland, waarin werd opgeroepen om Israël te boycotten. En verder wil de PKN Sabeel internationaal steunen met 50.000 euro in 2017. Hoe dit te rijmen is met de volgens de PKN zelf “onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël”? Absoluut op geen enkele manier.

Hoog tijd dus dat de PKN nu eindelijk de banden met Sabeel verbreekt!

 

Likud Nederland

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties