Islamitische wereld weigert toegang aan Israëli’s

Er is veel verontwaardiging over het besluit van de Amerikaanse president Trump om inwoners van zeven islamitische landen de toegang te weigeren. Echter, zestien islamitische landen verbieden al tientallen jaren alle Israëli’s de toegang tot hun land. Acht landen verbieden zelfs de toegang aan mensen alleen om het feit dat die in Israël zijn geweest.

De zestien landen zijn: Algerije, Bangladesh, Brunei, Irak, Iran, Jemen, Koeweit, Libanon, Libië, Maleisië, Oman, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Likud

Over de wens tot vrede gesproken: zestien islamitische landen verbieden toegang aan Israëli’s. Groen: landen die Israëli’s weigeren. Donkergroen: landen die zelfs mensen weigeren die in Israël zijn geweest. Maar daar hoor je nooit iemand over. Wel over zes van deze landen – omdat hun burgers op hun beurt nu de VS tijdelijk niet meer binnen mogen.
Afb: Likud.nl

Dat betekent dat bijvoorbeeld de meeste van de bijna een miljoen Joden die verdreven zijn uit de Arabische landen, hun geboortegrond niet kunnen bezoeken. Zes van die zestien landen zijn nu getroffen zijn door de Amerikaanse maatregel (alleen Somalië hoort daar niet toe). Het is een koekje van eigen deeg, kan je zeggen. Toch noemde een deskundige in NOS Nieuwsuur de Amerikaanse maatregel uiterst zeldzaam.

Dat is de maatregel dus niet, hij bestaat al bijna zeventig jaar, in zestien landen.
Er is veel verontwaardiging over de weigering van toegang voor moslims. Echter, over al lang gebruikelijke weigeren van toegang aan Joden (want dat zit uiteraard achter het weigeren van Israëli’s en mensen die in Israël zijn geweest) door moslims hoor je nooit iets.
www.likud.nl

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties