Saoedi-Arabië opent safe zones

Wat Obama en geen enkele EU-leider lukte, krijgt Donald Trump nu wel voor elkaar: Saoedi-Arabië gaat na slechts één telefoontje van de Amerikaanse president nu safe zones opzetten voor Syrische vluchtelingen. Op die manier willen beide landen voorkomen dat IS-strijders zich richting het Westen verspreiden.

Afb: A. Nanninga via Twitter.

Saoedi-Arabië is zelf één van de grootste sponsors van het jihadisme. Maar dit besluit verklaart waarom Trump het Arabische land nog niet op de lijst heeft gezet van landen die een inreisverbod krijgen voor de Verenigde Staten.

De safe zones zouden in Jemen en in Syrië geplaatst worden, op kosten van vooral de Saoedi’s. Enerzijds zouden ze de Syrische vluchtelingen moeten opvangen, zodat die niet helemaal naar Europa en Amerika zouden doorreizen, en anderzijds voorkomen ze dat onder de vluchtelingenstroom jihadi’s meereizen, die vanwege hun boosheid op het Westen menigmaal plegen te ontploffen van woede. Het past allemaal in het plan van Trump om IS met de grond gelijk te maken en om in eerste instantie van Amerika opnieuw een veilig land te maken.

Prettige bijvangst voor Europa is dat, dankzij de inspanningen van Trump, wij uiteindelijk met minder instroom te maken zullen krijgen. Dat verklaart meteen waarom allerhande ‘linksgekkies’ zo’n stampij maken: hun vluchtelingenindustrie en verdienmodel wordt voor hun ogen vakkundig gesloopt. De foto bij dit item werd gedeeld op twitter door Annabel Nanninga, columniste bij de website ‘The Post Online’. Op de foto is links de Turkse ambassade te zien, die niets heeft te duchten, en rechts de Amerikaanse ambassade…..

Het kan verkeren.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties