Prikbord nr 576 (met bijlage)

Gaan de landen die van ons tientallen jaren goedkoop aardgas hebben afgenomen nu ook meebetalen aan de schade door bodemverzakking? Neen, natuurlijk, maar waarom betalen wij dan wel mee aan milieuschade in andere landen (Tsjernobyl, 3e wereld, China, etc.) of aan de overbevolking van Afrika of aan de maffia in Griekenland of aan de asielhoppers uit Duitsland. Want zonder nationale consequenties is (bijna) iedere regering geneigd over de schreef te gaan dan wel geen harde (effectieve) maatregelen te treffen of te profiteren van de voorzieningen elders of gewoon helemaal niets te doen.

 

Amerikaanse ambassadeurs

De onzin rond het terugroepen van ambassadeurs die door Obama zijn aangesteld, neemt merkwaardige vormen aan door Trump-tegenstanders. Waarom zou iemand die destijds geld genoeg had om de campagne van Obama te steunen, langer ambassadeur moeten blijven, omdat er dochters gaan afstuderen? Iedere Amerikaan kan een visum aanvragen, doch dan niet als ambassadeur van Trump. Dergelijke ambassadeurs zijn geen beroepsdiplomaten, dus de ‘overgangsperiode’ komt in die gevallen altijd op de schouders van het ambassadepersoneel terecht. Bovendien ziet het er naar uit dat tijdens de komende regeringsperiode vaker ambassadeurs tijdelijk zullen worden teruggeroepen: uit China, Turkije, Rusland, Iran, etc. en wellicht ook uit de VN.

 

Asielhoppers

Zonder strafbaarstelling en harde maatregelen (detentie) zal het probleem van de illegalen zonder papieren, gelukszoekers met meerdere identiteiten en asielhoppers uit andere EU-landen niet worden opgelost. Waar in Nederland gevangenissen leegstaan moet het toch mogelijk zijn om enkele duizenden bed-brood-bad aan te bieden, zonder bewegingsvrijheid, totdat het land van herkomst ze terugneemt. Dit zal de aantallen snel doen reduceren en dubbel profiteren (in meerdere landen) wordt onmogelijk. Bovendien wordt de willekeur voorkomen dat hier een moeder uit Afrika opduikt en dankzij een activiste ook haar 7 kinderen mogen overkomen. Rechters moeten meer houvast krijgen aan de wetgeving.

 

China

Het pleidooi van een Telegraaf-lezer ter zake het geschil tussen ADO en de Chinese eigenaar, tendeert naar aanpassing aan de Chinese cultuur. Waarom zou dat in Nederland moeten? In de meeste contracten met buitenlandse partijen staat welke rechter bevoegd is bij een geschil of welk nationaal recht van toepassing is. Indien we telkens rekening moeten houden met andere culturen ten koste van de toepassing van contractregels, worden we zelf niet meer serieus genomen.

 

Frankrijk

De herdenkingen in Parijs van de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en een joodse winkel, krijgen hier nauwelijks aandacht in vergelijking met Duitsland. Moet het publiek in slaap worden gesust of is het niet de bedoeling dat we meer over de grens kijken naar wat er elders in Europa gebeurt? Deze zelfcensuur van de media staat niet op zichzelf; ook in de politiek geldt: wat geheim (verklaard) is, moet geheim blijven. Om die reden stelt de bescherming van klokkenluiders nog weinig voor en wordt informatie na een WOB-verzoek slechts moeizaam of helemaal niet verstrekt.

 

Kamikaze

Niet alleen in Rusland zijn video-opnamen te maken van krankzinnige chauffeurs die op besneeuwde wegen zichzelf en tegenliggers de dood in jagen. Ook in Nederland lijkt het gezond verstand soms ver te zoeken bij chauffeurs die met 50 km/u door de bebouwde kom rijden op sneeuw en ijzel,  zonder te beseffen dat de kans op slippen (bochten) en onvoldoende remvermogen tenminste 2x zo groot is als bij 30km/u.

 

Stadverwarming

De plannen om hele nieuwbouwwijken aan te sluiten op stadverwarming, zonder een betaalbaar alternatief(!) doordat de gasaansluiting ontbreekt, zullen al snel worden herzien nu een storing in Ede honderden gezinnen in de kou zet. Bovendien moet de vraag nog worden beantwoord waar de ‘stad’  straks al die warmte vandaan haalt, want zoveel overtollige warmte levert de industrie nu ook weer niet zonder bij te stoken met … gas. De verkoop van elektrische kachels en haarden met houtpallets zal in ieder geval toenemen.

 

Wir schaffen das

Als de ‘successen’ van het Duitse asielbeleid op een rijtje worden gezet – nog afgezien van de gigantische kosten en de extreem-rechtse misdrijven – dan ontstaat een bonte verzameling. Islamitische beveiligers, mishandeling van christenen, verkrachting, diefstallen, moord, meervoudige identiteiten, misbruik van sociale voorzieningen, terreuraanslagen, brandstichting in AZC, intimidatie van hulpverleners, vakantie in het land van herkomst, gelukszoekers uit veilige landen, asielhoppers, medische toeristen, falende uitzetting, weigering behandeling door mannelijke artsen, roofbendes,  discussie over gezinshereniging, geschillen binnen politieke partijen, chantagecontract met Turkije, weigering van andere EU-landen om ‘mee te doen’ (Brexit), chantage door Griekenland (en Italië), duizenden verdrinkingsgevallen, verwijdering met Oost-Europese EU-landen en een toenemend huisvestingsprobleem. Ook degenen die Merkel hadden moeten tegenhouden, zijn hiervoor verantwoordelijk.

—————————————

 

EXTRA: Van een correspondent

Sean Hannity plaatst alle hacking-tumult in een perspectief dat m.i. juist is. Nee, het is niet zo dat Rusland en China alleen gedurende deze verkiezingsperiode hacks uitvoerden! Sinds 2009 (Obama’s 1e jaar) zijn ca 14 US Ministeries, Organisaties, het Witte Huis zelf(!)  etc. gehackt!

Ooit iets over gehoord? Nee.! Bijna niets.

Want het was niet in het belang van Obama’s regering om aan het US volk mee te delen dat zij niet eens in staat waren om het Witte Huis te beschermen tegen cyberattacks. Maar nu ook een politieke partij is gehackt. En i.h.b die van Obama en Hillary! Ja, nu wordt er groot kabaal gemaakt.

En er wordt gesuggereerd dat Poetin hiermee de verkiezingen zou hebben beïnvloed. Dus via hacken heeft Poetin US kiezers zo ver gekregen om hun stem aan Trump te geven……… Nee natuurlijk geen kiezers in California, die traditioneel Dem stemmen en dit nu ook weer hebben gedaan. Maar alleen de kiezers in de meerderheid van de 50 staten. Daar waar Trump won. (Inmiddels weersproken door de CIA ?)

Het hele verhaal over de liaison Poetin – Trump is quatsch! Wat ook de Coördinator van alle US Inlichtingen, Gen bd Clapper met zoveel woorden zegt tijdens een Hearing voor de Senaat.

Ik herhaal wat ik in december al een keer heb geschreven: ik denk dat indien Hillary had gewonnen, niemand verder iets over Russisch hacken zou hebben gehoord!

Maar nu is verloren – tegen alle verwachtingen/voorspellingen van de Dems, Obama en de media in – wordt een reden gezocht waardoor de werkelijke reden van Hillary’s verlies, de motie van afkeuring van Obama’s beleid gedurende de voorbije 8 jaren, op iets/iemand anders kan worden geschoven! Vandaar de mythe die nu wordt gecreëerd dat H. heeft verloren doordat Poetin de kiezers zou hebben beïnvloed….. [Men kan ook moeilijk toegeven dat de bemoeienis van de Obama-familie met de verkiezingen misschien meer schade heeft veroorzaakt dan Moskou.]

 

http://video.foxnews.com/v/5272365500001/?#sp=show-clips

http://www.billoreilly.com/b/Phony-Stories-and-Fake-News/-809570881426035195.html

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties