Oud & Nieuw in Duitsland

In Duitsland zijn de traditionele Oud & Nieuw vieringen over het algemeen rustig verlopen. Tenminste: dat is het beeld wat wordt geschapen door pers en politiek, die de handen kennelijk al jaren ineen hebben geslagen om ‘fake-news’ te produceren. De werkelijkheid bleek ook nu weer anders, maar dat heeft de pers niet gehaald, noch in Duitsland, noch in Nederland.

Kerstmarkt in Keulen. Afb: Flickr.com

Wat gebeurde er dan wel precies een jaar na de horrornacht van 2015? Met Oud & Nieuw 2016 reisden daadwerkelijk dezelfde mannen respectievelijk hun kameraden opnieuw naar Keulen! Ze kwamen uit heel Nordrhein-Westfalen, vooral uit Düsseldorf en het Ruhrgebied. Ongeveer 2000 mannen gedroegen zich al onbeschoft in de treinen richting hoofdstation. Maar deze keer was de politie voorbereid. Ze haalde de mannen deels van tevoren al uit de treinen (zo´n 300 in Köln-Deutz) en deelde aan 900 andere mannen in en voor het Keulse Centraal Station een “rode kaart” uit.

Uit de controle van 650 mannen uit deze vrouwen-vijandige groepen “met een hoog agressiepotentieel” bleek dat zij vrijwel allemaal Noord-Afrikanen waren. De meesten van hen behoorden tot de groep van de bij de politie bekende “Noord-Afrikaanse veelplegers”. Die komen sinds enige tijd al zo vaak voor, dat de politie voor hen in haar interne jargon de afkorting “Nafris” gebruikt. Hetzelfde type man als een jaar daarvoor had het dus daadwerkelijk opnieuw gewaagd om in Keulen op hun eigen manier te willen “feestvieren”. Wat dat feestvieren precies inhoudt weten we nu: vrouwen met vernederingen en seksueel geweld uit de openbare ruimte verjagen en ook de “hulpeloze” mannen aan hun zijde te dissen. Dat het deze keer niet zo is gegaan, was uitsluitend te danken aan de nieuwe politiechef van Keulen. Jürgen Mathies wachtte de heren op met 1500 politieagenten (en vond het in de loop van de avond noodzakelijk om er nog eens 200 man extra bij te halen). En deze keer greep de politie preventief in, nog voordat er iets kon gebeuren.

De voorzitter van de Groenen, Simone Peter, had niets beters te doen dan de politiestrategie van preventie te betitelen als “racial profiling”, dus als racistisch gemotiveerde verdenkingen. Ze vond politiek correct taalgebruik belangrijker dan de realiteit: “Nafri” was voor deze mevrouw Peter dé zonde van Oudejaarsnacht 2016. En niemand minder dan Jan Böhmermann – bekend geworden met een “satire” waarin hij de Turkse president bijvoorbeeld geen “islamist” of “dictator” noemde, maar “geiten-neuker” – uitgerekend deze Böhmermann voelde zich genoodzaakt te twitteren: “Wat is eigenlijk het verschil tussen Nafri en neger?”

Waarom echter  weer Keulen? Dat is simpel: in Nordrhein-Westfalen leven de meeste ‘vluchtelingen’, namelijk 6.444, Marokkanen die asiel aangevraagd hebben (plus vermoedelijk nog een paar duizend illegalen). Goed beschouwd is Duitsland in één jaar tijd dus geen mieter opgeschoten met de integratie van mensen die de vroege middeleeuwen als toonbeeld van deugd en ontwikkeling beschouwen. Dat kan ook niet anders. Brandstichters als Angela Merkel en Simone Peter zijn nutteloos als brandweerlieden.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties