Einde der tijden nabij…

We staan weer een stap dichter bij het einde van de menselijke beschaving zoals we die kennen. Dat blijkt uit de Doomsday Clock.

Afb: pixabay

Wetenschappers hebben die met een halve minuut verzet. Het is sinds de Koude Oorlog dat de klok nog zo dicht bij ‘het einde van de wereld’ stond. Een catastrofe is volgens hen zo dichtbij gekomen vanwege de verkiezing van Donald Trump, de veranderingen in het klimaat en de dreiging van kernwapens. Eerder was het drie minuten voor twaalf op de klok.

De klok heeft de laatste 68 jaar niet zo dicht bij het onheil gestaan. In 1953, bij de start van de kernwapenrace tussen de VS en de toenmalige Sovjet-Unie, was het ook bijna twaalf uur. Behalve Trump is ook de Russische president Vladimir Poetin een risico waardoor de klok weer ’is gaan tikken’, aldus Lawrence Krauss, de voorzitter van de organisatie achter de klok, Bulletin of the Atomic Scientists.

Zo zien we maar weer: wanneer stembusuitslagen buiten het begripsbereik van ‘wetenschappers’ vallen is het einde van de wereld nabij. Dat Noord-Korea, Pakistan en Iran als compleet falende staten met een doorgedraaid stelletje machtswellustelingen aan de leiding, beschikken over atoomwapens, zijn fenomenen die ‘de klok’ kennelijk niet hebben kunnen beïnvloeden…..

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties