Draaikonterij

Burgemeester Jos Heijmans (D66) van Weert krijgt steun voor zijn aanpak van aso-asielzoekers. Volgens Heijmans willen collega-burgervaders ook maatregelen nemen, nu hij een groep overlastgevende asielzoekers de grens met Duitsland over laat zetten. Hij heeft de Haagse Dienst Terugkeer en Vertrek gedwongen het verdrag van Dublin toe te passen, alles om problemen in zijn stad het hoofd te bieden. Dit schrijft dagblad De Telegraaf.

Afb: pixabay

“Ik ben híer de burgemeester en gelukkig niet van heel Nederland of laat staan Europa. Dus ik treed hier op”, zegt hij. “De asielzoekers meldden zich eerst in Duitsland en dus moet daar hun procedure worden afgehandeld. De Duitsers moeten hun verantwoordelijkheid nemen”.

De aanpak strookt met Europese regels, die voorschrijven dat migranten hun asielaanvraag moeten doen in het EU-land waar ze het eerst binnenkomen. Wie doorreist en asiel aanvraagt in een ‘tweede’ EU-land, wordt teruggestuurd naar land van aankomst.

Toch zien politieke partijen het uitzetten naar een buurland niet als oplossing die lang standhoudt. “Ze komen dankzij de open grenzen als een boemerang terug”, zegt PVV-Kamerlid Fritsma. Ook andere partijen vrezen dat overlastgevers blijven rondzwerven door Europa, al is bij PvdA en SP wel begrip voor Heijmans. Het CDA steunt hem voluit, maar wil tegelijk dat het kabinet ervoor zorgt dat de Noord-Afrikanen niet terugkeren.

Ergo, krasse taal van burgemeester Heijmans. Net als in De Telegraaf van 17 september 2015, toen de plannen voor een azc, pardon, migrantencentrum voor 1000 migranten in de voormalige Van Hornekazerne, middenin een middenstandswijk, pardon, luxe villawijk -ik ken die kazerne en de directe omgeving ervan maar al te goed- werden bekendgemaakt en diezelfde burgemeester Heijmans koste wat kost dat plan wilde doordrukken. Daarbij werd de omwonenden door de door de Kroon benoemde burgemeester Heijmans – nota bene van de partij die gekozen burgemeesters voorstaat – de mond gesnoerd met de woorden “Dan stem je maar anders”.

Ik spreek de hoop uit dat dat aanstaande 15 maart bij de komende Tweede Kamerverkiezingen ook zeker gaat gebeuren. Eerst koste wat kost migranten willen opvangen ten koste van de omwonenden en iets meer dan een jaar later koste wat kost migranten weer terug willen sturen vanwege de overlast die zij veroorzaken, is draaikonterij. En draaikonten hebben we tot onze grote schade helaas al veel te veel in de politiek.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties