Sociaal bedrog in Osnabrück

Niet alleen in Braunschweig hebben “asielzoekers” met schijnidentiteiten op slinkse wijze sociale uitkeringen verkregen: ook in het district van de politie van Osnabrück werd in 2016 aangifte gedaan van ongeveer 100 identieke gevallen, bericht de “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Welkom in Osnabrück! Afb: via EJBRON

Daarbij zou het volgens de politie gaan om bedrog ten nadele van sociale verzekeringen en uitkeringsbedrog door “vluchtelingen”. Ongeveer drie kwart van de aangiftes is binnengekomen bij de politie-inspectie Osnabrück. Andere inspecties bevinden zich in Aurich, Leer en Lingen.

De truc van de bedriegers lijkt volgens het bericht op die van de al bekende gevallen. De politie in Osnabrück verduidelijkt dit met een voorbeeld van de opvangautoriteit (LAB) Niedersachsen in Bramsche. Daar zou zich begin september 2016 een zogenaamde Soedanese “vluchteling” als “asielzoeker” gemeld hebben. Volgens de politie had hij geen papieren bij zich die uitsluitsel zouden kunnen geven over zijn identiteit. Pas nadat er bij hem vingerafdrukken waren genomen, zou zijn gebleken dat de beschuldigde al in oktober 205 Duitsland binnengekomen was. Toen had hij nog andere persoonlijke informatie opgegeven.

Volgens de “Neue Osnabrücker Zeitung” bleek uit weer ander onderzoek dat deze “vluchteling” alleen al in de deelstaat Niedersachsen vier verschillende identiteiten zou hebben gebruikt en bovendien op drie verschillende plaatsen aangemeld is. Daardoor zou hij van drie gemeentelijke sociale diensten tegelijk geld gekregen en in totaal maar liefst € 12.000,- geïncasseerd hebben.

Een speciale commissie uit Braunschweig onderzoekt op dit moment meer dan 300 overeenkomstige gevallen. In de zomer van 2015 binnengekomen “asielzoekers” lieten zich meermaals registreren om in meerdere gemeenten tegelijk uitkeringen te incasseren.

We kunnen er gerust van uitgaan dat er in heel Duitsland duizenden malen sociale fraude gepleegd werd door zogenaamde “asielzoekers”. Ook daarvoor is de bondskanselier verantwoordelijk.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties