Wensboom

Na Zwarte Piet is nu ook de kerstboom onder vuur komen te liggen van het zelfislamiserende front. Met zwaar geschut worden kerstbomen geweerd op pleinen en kerstfeesten of kerstdiners op scholen worden afgelast. Ook namen die verwijzen naar kerst worden vermeden: er worden geen fijne kerstdagen meer toegewenst, maar ‘fijne wensdagen’. Een typische woordconstructie van een zichzelf overschattende politiek correcte gek.

Afb: pixabay

Volgens de in De Telegraaf geciteerde filosoof Sebastien Valkenberg is de oplaaiende kerst-discussie een ’trend’ en wijt ook hij dit aan de oprukkende politieke correctheid. Valkenberg heeft deze ontwikkeling op de voet gevolgd. We willen tegenwoordig als samenleving ’inclusief zijn’, legt hij uit, om zo te voorkomen dat mensen zich buitengesloten voelen. Dat leidt ertoe dat traditionele feesten, zoals het van oorsprong christelijke kerstfeest, moeten veranderen. “Dus: laten we het feest maar met zoveel mogelijk water aanlengen, dan is het voor iedereen verteerbaar. Dat is de gedachte hierachter”. Anders dan bij de discussie over Zwarte Piet, zijn er geen actievoerders die druk uitoefenen. Vaak komt het voort uit zelfcensuur, zegt Valkenberg. “Men anticipeert op mogelijke gevoeligheden. Het heeft iets heel betuttelends”.

Gaandeweg wordt alles afgebroken wat onze voorouders hebben opgebouwd dat mooi, waardevol en de moeite van het beschermen waard is. Tradities leggen als niets anders, verbinding tussen de ene generatie en de opvolgende generatie. Het laat zich vergelijken met taal: de opvolgende generatie is in staat de vorige generaties te begrijpen. Het is als het ware vierdimensionale televisie waarin de gevoelens- en begrippenwereld van generaties voor ons is vervat. Zo is dat ook met de figuur Zwarte Piet, waarbij niet het ‘slavernijverleden’ een rol speelt, maar geheel andere en diepere waarden die samenhangen met begrippen als ‘goed’ en ‘fout’ handelen.

Als je die band weghaalt dan raakt de samenhang en gemeenschapszin in de maatschappij defect. Dat is gevaarlijk voor de stabiliteit van het land en dat is mogelijk ook de bedoeling van actiegroepjes met een enorm grote mond en veel ruimte op de verlinkste media. Waar het hen aan ontbreekt en inzicht daarin wordt ook zorgvuldig vermeden, is een imposante achterban van gelijkgestemden. Zo resteert een handjevol schreeuwlelijkerds die worden ondersteund door gemakzuchtige meelopers die, bij gebrek aan zelfontplooiing, hun moment van een ‘goed gevoel’ kiezen. Zij kunnen dan ook nog steeds niet verklaren waarom Sinterklaas en zijn trouwe knecht zonder problemen in de minder witte, overzeese gebiedsdelen nog steeds furore maken in december.

Omwille van dat onnodige buigen voor vreemde culturen zitten we nu ook al opgescheept met het vermijden van het woord ‘kerst’. Het kerstfeest is verworden tot ‘lichtjesfeest’ of ‘wensfeest’, en hier en daar zal een of andere krankzinnige marketingmanager misschien wel betere methoden vinden om Mohammed en Aisha zoveel mogelijk te faciliteren in hun afkeer van een van oorsprong christelijk feest.

In het kader van protest tegen de gang van zaken hebben wij een boerenkoolstamppot als kerstmenu in voorbereiding: zorgvuldig gekweekte boerenkool, vers van de met varkensstront bemeste grond, voorzien van een paar flinke speklappen, varkensribbetjes en varkensworst. En laat de rest van het land dan maar fijn gaan lichtjes- en wensfeesten met halalhapjes om alle Abdallah’s een lol te doen.

Ik wens bijna iedereen fijne en gelukkige kerstdagen!

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patriot 2016
7 jaren geleden

Ik sluit me aan bij de denkwijze van dr. Smalhout (een vooruitziende blik op Nederland) en dhr. AR Girbes.
Daarnaast wil ik over onze, door enkelen verguisde “Zwarte Piet” nog enkele woorden toevoegen. Je kunt evenwel zeggen dat hij als oppasser c.q. bromsnor de wachter is van Sinterklaas die de “Roe” hanteert en slecht willende corrigeert of een corrigerende vermaning uitdeelt.
Dat klinkt al heel anders als mevr. Simons ons wil doen geloven.
Vandaag het verheugende nieuws gehoord dat mevr. Simons de pijp aan Maarten heeft gegeven (onder ons gezegd; ik ben blij dat ze Maarten wel kan dulden) ik zeg tegen haar Ajuu en neem maar een lekkere lange vakantie van ongeveer 50-60 jaar, u heeft voldoende uw diensten bewezen.

A.R. Girbes sr
7 jaren geleden

Het onderstaande kreeg ik van de Mercedes- Benz dealer. Ook deze dealer durft uit angst voor de ” kiëntelen”met een Oosterse achtergrond” het woord “Kerst” niet meer te schrijven/noemen.
Mercedes- benz………. moet zich werkelijk dood schamen. De ziekte van woordvermijding is tot in de bedrijven doorgedrongen.
Dit wilde ik U nog even melden. Zo ziet U maar: “Pecunia non O’let”.( Geld stinkt niet)

Geachte relatie,

Het jaar 2016 loopt op zijn eind, de feestdagen komen eraan. Het was een bijzonder jaar waarin wij, met dank aan u, onze doelen verder hebben kunnen realiseren. In alles streven wij naar het principe: ‘zorgeloos rijden’. En dit natuurlijk voor u als relatie.

Op 16 december jl. was het precies 30 jaar geleden dat Ron Wensink zijn droom realiseerde. De start van een eigen bedrijf door de verzelfstandiging van een vijftal dealervestigingen. Dankzij u hebben wij kunnen uitgroeien tot een mobiliteitsoplosser met meer dan 30 vestigingen. Een dealerorganisatie waar u centraal staat! In 2017 zullen wij ons 30-jarig jubileum uitgebreid vieren aan de hand van leuke activiteiten en acties, uiteraard samen met u!

Wij wensen u fijne feestdagen toe en een héél voorspoedig 2017!
Ook dan zijn wij u graag van dienst! Dat is Wensink, aangenaam!

Hartelijke groet,

Namens directie en medewerkers
Wensink Mercedes-Benz

A.R. Girbes sr
7 jaren geleden

***Ook namen die verwijzen naar kerst worden vermeden: er worden geen fijne kerstdagen meer toegewenst, maar ‘fijne wensdagen’. Een typische woordconstructie van een zichzelf overschattende politiek correcte gek.***aldus de heer Nijhof.

Wijlen Prof dr. B. Smalhuot, schreef in een column dat Nederland een open psychiatrische kliniek is. In de kersttoespraak van Ex Koningin Beatrix 1997 (Telegraaf, d.d. 27 december 1997) Zei Beatrix: **De Maatschappij kan niet zonder normbesef.** Dat “normbesef” wordt dus nu onderuit gehaald door het links politieke correcte denken.Wijlen
Prof Smalhout schreef op 12 juli 2014 in “Sta-Vast”, dat de burger als een paria wordt behandeld.Even verder schrijft hij:” Maar absoluut pathologisch is de hetze die al enige jaren in toenemende mate gevoerd wordt tegen het klassieke sinterklaasfeest”. Op 9 augustus 2014 schreef Smalhout: “De Islam is over het algemeen moeilijk te combineren met andere religies. Daarvoor is de Islam te fanatiek, te star en te weinig geneigd tot compromissen.” Op 14 december 1996, stond er boven zijn column, “Weg met ons”. Mr dr Thierry Baudet heeft hierover een boek geschreven met de titel” Het OIKO- fobie: “Een fobie, de angst,voor het eigene.”
Zo zijn er nog zeker meer voorbeelden te zoeken van bekende personen.
Maar mijn mening is kort: Nederland is ziek, dood ziek en het huidige kabinet en ambtenaren, als ook de Tweede Kamer, hebben geen besef wat er werkelijk in Nederland aan de hand is. Dat drs Geert Wilders voortdurend er op wijst, dat er zeker niet méér islam moet komen blijkt dus juist de realiteit te zijn. Fatalisme, en de politiek niet geïnteresseerde Nederlander, alsmede “het brood en spelen beleid”, zorgt er voor dat de islam steeds meer ruimte wint voor hun doelstelling:” Het Kalifaat Nederland”…….. maar dan is het wel OORLOG. Nu de Partij van de Arbeid op zijn laatste benen loop is dát voor mij een feest.
Het vermijden van het woord(en) “kerst of Zalig kerstfeest” is zo ziekelijk van karakter dat deze “overgave” het bewijs is van een zeer ernstige psychische ziekte in Nederland. De open psychiatrische kliniek
Nederland is verwart en vooral zonder enig normbesef van de eigenheid.
Ik hoop dat de verkiezingen van maart 2017 een zeer duidelijke verschuiving laten zien en een absolute afkeer van het politiek correcte denken. Want…….. dat blijkt harde noodzaak te zijn.