Asscher (PvdA) realiseert grootste puinhoop ooit

Het ‘beste kabinet van na de Tweede Wereldoorlog’ heeft van het zogenaamde ‘banenplan’ een ongekende puinhoop gemaakt. Al te graag laat de VVD het dagblad De Telegraaf noteren dat minister Asscher (Sociale Zaken) voor het falen volledig verantwoordelijk is. Dat is natuurlijk maar de halve waarheid: De minister-president is, als ‘eerste van zijn gelijken’ evengoed verantwoordelijk en daarmee zijn partij: de VVD. Één van de meest basale taken van de overheid, namelijk het verzorgen van een ordentelijk economisch verkeer dat voldoet aan een elementaire sociale opvatting, is daarmee op een eclatante mislukking uitgelopen.

gaarkeukens

De gaarkeuken: Asschers’ droom voor de toekomst? Afb: wikimedia.

Natuurlijk: wetten pakten verkeerd uit, vraagstukken bleven liggen en een volgend kabinet moet nu maar zien hoe zij de scherven gaan opruimen. Naast VVD en PvdA zijn er nog meer daders: ook de werkgevers- en de werknemersorganisaties zijn verantwoordelijk, destijds vertegenwoordigd door Bernard Wientjes (werkgevers) en Ton Heerts (werknemers). De beide laatsten bleken een scherp oog voor de voortzetting van hun respectievelijke carrières te hebben: zij zijn vertrokken en wassen hun handen inmiddels in onschuld.

Minister Asscher maakt het zich inmiddels gemakkelijk door te wijzen op de dalende werkloosheid, maar dat heeft meer te maken met de aantrekkende (internationale) economie. De maatregelen die de minister van Sociale Zaken invoerde, gingen gepaard met een begroting van 600 miljoen, maar leverden slechts 3.000 banen op. Dat is 200.000 euro per werkgelegenheidsplek, hetgeen dezelfde angstbeelden oproept als destijds de ‘Melkertbanen’. Ook al zo’n hopeloos falend PvdA-plan. Minister Asscher heeft in een vorig leven, als Wethouder in Amsterdam, stevig bijgedragen aan de financiële chaos in de hoofdstad. Het maakt maar weer eens duidelijk dat de partij van de Arbeid geen bijdrage weet te leveren aan werkgelegenheid, ofwel ‘arbeid’.

Gelukkig wordt de partij inmiddels gepeild op 8 zetels. Dat mogen er gerust nog minder worden.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

De redactie van “Sta-Pal” heeft het weer eens het ongenoegen uitstekend verwoord. Maar, er ontbreekt een werkelijk hard feit(en).
De gele regering heeft tonnen boter op het hoofd. En, de VVD heeft slechts zijn eigen achterban bediend. Daarbij is natuurlijk een absolute incompetentie schuldig” aan, omdat de belangen van Nederland zijn achtergesteld aan die van opportunistische Partijbelangen. En, aldus…… de bevolking slechts een belastingverhoging voor haar kiezen kreeg én ook het bastion van Ambtenaren hun consolidatieprocessen hebben verwezenlijkt. Nu er een ongelooflijke bureaucratische puinhoop is ontstaan, dat “bureacratisme” heet en FORMALISME generaliseerde, waarmede het management, met hun protocollaire systemen, bv in Ziekenhuizen, aan de haal ging, dat nu als uiterst stuitend wordt ervaren. WE hebben slechts een elitaire groep hun bestaan op het pluche gewaarborgd.
De burger is bijna bezweken onder de belastingdruk. En, dat is het resultaat van die incompetentie en ziekelijke partijbelangen. We zijn te aardig tegen, ook dit kabinet, geweest!!!!!