Prikbord nr 567

Hemmers (Tel. 23/11) meent kennelijk dat de pensioenreserves van de staat zijn en dus aan ‘iedereen’ uitgedeeld kunnen worden als basisinkomen. Wat de voordelen zijn van een basisinkomen, is blijkbaar moeilijk uit te leggen: zijn er dan minder werklozen, of is er minder fraude (en dus minder controle nodig), of gaan mensen in de regio Rotterdam dan wel werken in het Westland, of komen er dan minder gelukszoekers en Oost-Europese profiteurs, of blijven er dan meer miljarden op de staatsbegroting over voor andere zaken, of zijn er dan meer vrijwilligers in de (mantel)zorg, of kunnen er dan meer ZZP-ers aan de slag blijven, of verhuizen er dan meer mensen naar Spanje, Marokko, Turkije en het Midden Oosten? Ik begrijp die luchtfietserij niet helemaal; zeker niet ten koste van het eigendomsrecht (van pensioenverzekerden), dat gelukkig onder mensenrechten valt en daarom bescherming geniet.

 

Prikbord_pixabayBolkestein

Kanttekeningen bij een voorspelling:

  1. Rationele verhalen spelen geen rol bij elites die hun macht willen uitbreiden of zichzelf overschatten (zie Griekenland).
  2. De economie van Duitsland wordt overdreven: export dankzij goedkope productie, maar het minimumloon moest nog worden uitgevonden, net als een fatsoenlijke AOW.
  3. De tweedeling in Duitsland is nog sterker dan hier: zakkenvullende politici en andere ‘elites’, terwijl de rest 2 banen moet hebben om rond te komen. Met name in het oostelijke deel van Duitsland is nog volstrekte armoede te vinden en kost een verwaarloosd huis (geen geld voor onderhoud) € 10.000.
  4. De Duitse staatsschuld is aanzienlijk, de bankencrisis werkt nog steeds door en voor de 30.000 ontslagen bij VW zijn geen andere banen in zicht, tenzij men wil verhuizen. Het Griekenlanddebacle zal ook Duitsland nog vele miljarden kosten, net als het asieldossier en de ECB-fiasco’s. Daarnaast moet ook Duitsland zijn defensie opnieuw opbouwen, het energiedossier afbouwen en de schulden van stads- en deelstaatbesturen – met hun idiote/corrupte projecten – beperken,
  5. Als Brexit – ondanks de (opzettelijk?) sombere voorspellingen – slaagt, zou de pond weleens de nieuwe munt kunnen worden bij een lage rente/inflatie. Want de inflatie van de Euro is op komst en onvermijdelijk, met een rentestijging die de staatsbegrotingen zal ruïneren. En daarin heeft Bolkestein gelijk: dat duurt geen 10 jaar meer.

 

Clinton

Trump maakt een ernstige fout door H. Clinton niet te vervolgen. Hij tast zijn eigen geloofwaardigheid aan en doorbreekt het beginsel dat niemand boven de wet staat. Bovendien laat hij een bolwerk in stand, dat uit is op wraak en sabotage, en hem niet zal ontzien wegens dit ‘gebaar’ van zwakheid.

 

Einde kabinet

Als premier Rutte een ‘vent’ is dan trekt hij de stekker uit dit kabinet van leugen en bedrog. Want ook de sabotage (wraak voor de verloren verkiezingen) en incompetentie van de PvdA is de VVD aan te rekenen, omdat men naïef was en een politieke vijand verwarde met een loyale bondgenoot.

Bovendien liet dit kabinet zich door Brussel gijzelen, met een schade die in de miljarden loopt, en door Merkel die lijdt aan zelfoverschatting. Wellicht is dit laatste het probleem van alle Europese leiders.

 

Gedragscode

EU-commissarissen krijgen een strengere gedragscode.  Het zal niet veel helpen, want in Brussel schaamt men zich nergens voor en flutsancties zijn er alleen om het publiek te misleiden. Bovendien gaan ook het lobbycircuit gewoon door en het misbruik van miljarden, zodat de vraag moet worden gesteld welk probleem men met een gedragscode denkt op te lossen.

 

Moord

Wie niet begrijpt waarom Volkert van der Graaf al na 12 jaar is vrijgelaten, moet het boek Moord namens de Kroon? van Ine Veen eens lezen.

En wie niet begrijpt waarom Demmink een peperduur afscheidsfeestje kreeg van zijn VVD-minister, moet het Poot-rapport over de pedofilie-affaire eens lezen.

Doch wie meent dat Nederland nog steeds een rechtsstaat is, waarin de douane ‘zomaar’ havencontroles verwaarloost, en rechters ‘zomaar’ juridische misslagen begaan, moet eens met Haagse politici praten. Allemaal bang voor Justitie of voor hun carrière en partijbelangen, terwijl ze heel goed weten wat er aan de hand is. Net als 2700 slachtoffers en Van Traa.

 

NAVO boos

Spanje is in ongenade gevallen bij de NAVO-top wegens bijtanken van Russische marineschepen. Een merkwaardige opstelling in het licht van de militaire misdragingen door Turkije,  de ‘vriendschappelijke banden’ tussen de VS en Iran, de verwaarloosde defensie in meerdere lidstaten waaronder Nederland, en de militaire samenwerking met ‘schurkenstaten’ zoals Afghanistan.

 

Staatszorg

De pleidooien voor een zorgsysteem van de staat – dus zonder verzekeraars en zakkenvullende apothekers, farmaceuten en managers – zijn niet zinvol, zolang politici en topambtenaren daarop invloed houden. Want wetten maken is een ding, maar ze handhaven iets heel anders, zoals blijkt bij de illegalen hier en de vermoedelijk 85% gelukszoekers onder binnenkomende immigranten. In Groot Brittannië wenst de staat nauwelijks harde maatregelen te treffen tegen medische toeristen die misbruik maken van de NHS. Een grondige identiteitscontrole is daar kennelijk onverenigbaar met het medische beroep of de ‘ambtenarenstatus’.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties