Eindstrijd

De islam deelt de wereld in tweeën: een Huis van Oorlog en een Huis van de Islam. Dit is geen excentrieke leerstelling van de islamitische fundamentalisten. Het is de algemene islamitische visie. In Nederland rust een taboe op dergelijke onaangename feiten. Daarom bracht de prof. dr. W.S.P. Fortuynstichting vijftien deskundigen uit binnen- en buitenland bijeen, die de mythe van de vreedzame islam kritisch analyseren. De bundel ‘Eindstrijd’, een uitgave van de prof.dr. W.S.P. Fortuynstichting, is nog steeds verkrijgbaar in de boekhandel. Het lijvige boek ontzenuwt de mythe van de vredelievende en tolerante islam.

Tot de bekende denkers die aan de bundel hebben bijgedragen, behoren de arabisten Hans Jansen en Bernard Lewis, de rechtsfilosoof Paul Cliteur en nog een tiental Amerikaanse en Europese auteurs. De titel ‘Eindstrijd’ is ontleend aan islamitische beschouwingen over de strategie die in de strijd tegen het Westen gebruikt moet worden. Islamitische denkers als Sayyid Qutb en Hasan al-Banna en hun navolgers, zijn van oordeel dat de ‘eerste ronde’ in de strijd tussen het Westen en de islam in 1683 geëindigd is, toen Wenen ontzet werd. De islam heeft die eerste ronde verloren. In de tweede ronde wordt de strijd van de kant van de islam geleverd door particulieren en particuliere organisaties, niet langer door staten. In deze ronde staat de islam er goed voor. Europa is ideologisch verzwakt en het is voor de islam nu of nooit. Immers, steeds meer islamitische burgers zetten grote vraagtekens bij de religieuze en maatschappelijke dwingelandij. Wanneer het proces van uittredingen eenmaal op gang komt, zal er voor de islam geen redden meer aan zijn. Daarom moet de bron van vrije gedachten, het Westen, onder controle van de islam komen. Godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting in het Westen hebben een funeste invloed op de islam en die invloed breidt zich uit, ondanks alle pogingen deze vrijheden aan de bron, in het Westen, aan banden te leggen. Voor de islam is dit de eindstrijd, en mogelijk voor het christelijke Europa evenzeer.

eindstrijd‘Eindstrijd, het finale gevecht van de fundamentalistische islam met het liberale Westen’ wordt uitgegeven door Uitgeverij van Praag, telt 393 pagina’s en kost 22,50 euro.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties