Wet van God

Een moefti is een hoge wetsgeleerde in de islamitische wetgeving. Niet zomaar een imam in Nederland, wat toch al een achterhoek is in de islamitische ambitie. Nee, een ‘moefti’ is er een die doorgeleerd heeft: die doctor is geworden in de islamitische wetenschappen. En omdat hij zijn bewezen kennis van de islam met gezag aan anderen mag doorgeven of opdragen wordt de man (het is nooit een vrouw, dat verzeker ik u) ademloos door moslims gadegeslagen. Moefti’s geven onder andere oplossingen waarvoor de islamitische fiq (jurisprudentie) vooralsnog geen oplossing geeft. Dat is natuurlijk fijn, want niets is beter dan de ‘Wet Van God’ die voor alles een islamitische oplossing heeft. Mits er een moefti aan te pas komt natuurlijk, want zo handig is God natuurlijk ook weer niet om dat zelf te doen. Allah is slechts ‘groot’. De moefti doet zijn uitspraak in de vorm van een ‘fatwa’.

Wet van God

Kijk: een echte moefti (Amin al Husseini) op bezoek bij Hitler.
Bundesarchiv 9.12.41 Presse Hoffmann via Wikimedia.

In een eerder artikel heb ik al de opmerkelijke opnames van het SBS6 programma ‘Undercover in Nederland’ beschreven. Naar bleek, draaien een aantal (waarschijnlijk een flink aantal) hun hand er niet voor om een islamitische huwelijken te sluiten met een inhoud die in ons land verboden is. In het programma was een moslimse man actief op zoek naar een derde echtgenote en bleek daar heel serieus in, zoals door de verborgen camera werd vastgelegd. Een imam om het illegale huwelijk te sluiten was ook al snel gevonden. Het programma deed weliswaar wat stof opwaaien en leidde tot enkele onschuldige Kamervragen, maar een brede volkswoede stak nog niet op. Wanneer een Kamerlid van de PVV of een burgemeester van een grote havenstad moslims in ons land oproept de Nederlandse wet te eerbiedigen of op te donderen, gebeurde dat tot dusver weer wel. Wie dat begrijpt wil mij dat vast wel eens uitleggen.

Enfin, een vijftal imams in Nederland hebben nu per ‘fatwa’ laten weten dat het imams verboden is om illegale huwelijken te voltrekken zoals in Almere bijna gebeurde. Kennelijk zat er voor deze imams niets anders op en leven zij in de veronderstelling dat moslims de Nederlandse wetten massaal afwijzen. Dat zou goed kunnen overigens: onderzoeker Ruud Koopmans heeft in een groot onderzoek aangetoond dat een royale meerderheid van de moslims in Europa uitsluitend de islamitische wet toegepast wil zien. Er zit echter wel een klein probleempje in de uitgeroepen fatwa’s.

Één van de regels omtrent fatwa’s is namelijk, dat degene die de fatwa uitvaardigt ook daadwerkelijk over het gezag moet beschikken dat te mogen doen. Een andere regel is dat er geen sprake mag zijn van een politieke bijbedoeling en dat het religieuze principe in het sharia-recht altijd voorop moet staan, dus los van persoonlijke belangen. Of de imams in Nederland enig gezag hebben in de islamitische wereld, zodanig dat hun oordeel daarginds ook daadwerkelijk serieus wordt genomen, mogen wij gerust betwijfelen. Of er niet sprake is van politieke bijbedoelingen mag ook worden betwijfeld. De fatwa’s die de imams hebben uitgevaardigd zijn  een typisch gevalletje ‘taqiyya’. Taqiyya is een technische term uit het islamitisch recht. Voordat het een technische term was, betekende het ‘vrees’. Wanneer een moslim vreest dat de islam geschaad dreigt te worden, heeft hij volgens de sharia het recht om wat zuiniger te zijn met de waarheid. Dergelijke zuinigheid heet taqiyya.

Dat de islamitische voorlieden in ons land de brutaliteit hebben om overtredingen van de Nederlandse wet te lijf te gaan met een doorzichtig sharia-spelletje, zou aanleiding moeten zijn voor zowel de Minister van Veiligheid & Justitie als voor de Minister van Sociale Zaken tot actie. De eerste om te bevorderen dat de imams zich bij de OvJ melden, om aldaar de allerlaatste waarschuwing te vernemen en de Minister van Sociale Zaken teneinde het immigratie- en uitwijzingsproces te intensiveren. Maar ja: die zeggen dat taqiyya slechts een verzinsel van Wilders is…..

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties