Prikbord nr 559

Als er bij de EU jaarlijks gemiddeld 5 miljard wordt gestolen – pardon: onrechtmatig uitbetaald – dan zijn er in de afgelopen 20 jaar ongeveer € 80 – 90 miljard ‘verdampt’ door fraude en corruptie. Zelfs Indonesië deed er langer over…

 

Prikbord_pixabayAsscher

Als de PvdA geen nieuwe samenwerking met de VVD wil, dan kan Asscher PvdA-lijsttrekker worden. Deze falende ‘wethouder’ moet inmiddels de schrik van iedere VVD-er zijn en verdere coalities uitsluiten.

 

Boerenbedrog

Het is duidelijk dat de boeren, burgers en buitenlui hier al jaren worden bedrogen met de financiële ‘regelingen’ rond het koningshuis. Je kunt je langzamerhand afvragen of koningin Beatrix werkelijk is afgetreden, want haar ‘regiem’ komt nog overal tot gelding. Intussen suggeren deskundigen dat er al jaren sprake moet zijn van een valse vermogensaangifte, gezien de kennelijke aanslagen en compensaties.

 

Cokemaffia

Niet alleen het Ministerie van Justitie is een staat in de staat, maar ook Financiën. Een ideale situatie voor de cokemaffia om te infiltreren, chanteren dan wel om te kopen, zodat de drugscontroles in de havens, langs de kust en op vliegvelden steeds verder worden opgeheven.

 

Dagboek

De onnozele teksten in het vermeende dagboek van een Transavia-stewardess doen vermoeden dat het juist voor anderen werd geschreven. Wellicht met een forse portie overdrijving om het ‘spannend’ te maken. Alle ophef is verder zonde …. van het krantenpapier.

 

Eigen bijdrage

De PvdA doet nu net of zij nooit goedkeuring hebben gegeven aan het (telkens) verhogen van de eigen bijdrage in plaats van het saneren van de gezondheidszorg. Daarbij worden alle rapporten over het zakkenvullen en de verspillingen in de zorg genegeerd. Hoe schijnheilig kun je zijn?

 

Krokodillentranen

Politici – met name van de grote partijen – kunnen beter wat minder luidruchtig klagen over de toestanden in verpleeg- en verzorgingshuizen. Gewoon de jaarrekeningen analyseren – of daarvoor Leo Verhoef inschakelen – en vergelijken met tehuizen die een goede reputatie hebben. Want de klachten, de graaicultuur en andere (financiële) misstanden zijn niet van gisteren.

 

Nazi-rechters

In Duitsland is een rapport verschenen over iets dat al tientallen jaren bekend was. Bij de zuiveringen na de oorlog zijn de nazi-rechters gewoon overgeslagen. Ze konden niet alleen blijven zitten, maar zelfs carrière maken onder opeenvolgende regeringen.  Daarvoor is maar een verklaring denkbaar: ze wisten te veel over het tuig dat elkaar dekte bij de zuiveringen en vervolgens belangrijke posten bezette, net als in Nederland. De wijze waarop oorlogsmisdadigers in Duitsland werden beschermd, was slechts één van de gevolgen.

 

Paspoort

Om onbegrijpelijke reden wordt een nieuw paspoort gewoon via de post verstuurd. Bij vermissing is er straks alleen verhaal, indien aangetekend verstuurd.  Doch bij het aftekenen wordt nooit om een ID-bewijs gevraagd, al was het maar om de handtekening te controleren. Ook het vooraf openen van een aangetekende brief om de inhoud te controleren, komt zelden voor. Gemakkelijker kunnen we ID-fraude niet maken; met name voor malafide postbezorgers en hun handlangers.

 

President

Wie de gedragingen van diverse Amerikaanse presidenten tijdens hun ambtstermijn onder de loep neemt, is verbijsterd over de beschuldigingen aan het adres van Trump en het gebrek aan reflectie.

Met name in het licht van de recente dossiers waarin mevr. Clinton de hoofdrol vervulde en de schijnheiligheid van de gehele Amerikaanse samenleving waar het op seks, misbruik van vrouwen en kinderen, en op financiële/criminele contacten van politici aankomt.

 

Record

De snelheid waarmee Griekenland binnen 3 maanden plotseling wel voldoet aan de voorwaarden voor nieuwe miljarden die straks alsnog moeten worden kwijtgescholden, is ongetwijfeld een wereldrecord. Tenzij die vereiste maatregelen alleen op papier bestaan… of in het brein van Dijsselbloem.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
C. Brantz
7 jaren geleden

Beste Leo, bedankt voor je prikkelingen. Zag dat je het staatje met de relaties tussen media en Obama en de moslims binnen de Obama regering hebt opgenomen. In het verlengde daarvan is het relevant de relatie Obama met de FBI directeur en de Openbare Aanklager aan een nadere bestudering te onderwerpen. Dan begrijp je ook dat ongeacht het advies van de onderzoekers, Hillary Clinton niet aan het kruis werd genageld door FBI en Justice Department. De Democratische Partij is een slangenkuil en de Republikeinen een op een rustige oceaan zwalkend schip. Van de USA hebben we gezien de staat van de Krijgsmacht en de gepassioneerde acties van Obama om die tandeloos te maken, niets meer te verwachten.

Leo
7 jaren geleden
Antwoord aan  C. Brantz

Beste Charlef,
Dat schema komt via Victor. Voorts bedankt voor je reactie/aanvulling. We kunnen de Amerikanen niet (te) veel verwijten, want ook NL is geen rechtsstaat meer, maar een vat vol belangenverstrengeling.