The Beach Boys in 2017 naar Nederland

The Beach Boys treden volgend jaar op in het Overijsselse Raalte. De Amerikaanse band verzorgt een concert van ruim anderhalf uur tijdens het muziekfestival Ribs & Blues. Omdat de band in politiek opzicht weliswaar nooit openlijk partij heeft gekozen en ook niet in repertoire, lijkt de voorkeur van de bandleden uit te gaan naar de Republikeinse Partij. Omwille daarvan zult u de aankondiging van een optreden van de band in Nederland dan ook niet vaak waarnemen bij de massa-media.

6/12/1983 President Reagan speaking after Concert by the Beach Boys Brian Wilson, Mike Love, Carl Wilson, Dennis Wilson, Alan Jardine during reception and picnic in honor of the 15th Anniversary of the Special Olympics program on south lawn. Afb : wikipedia.

6/12/1983 President Reagan spreekt na een concert van  the Beach Boys met Brian Wilson, Mike Love, Carl Wilson, Dennis Wilson, Alan Jardine gedurende een receptie vanwege ’the 15th Anniversary of the Special Olympics program’. Afb : wikipedia.

“Op zaterdag 3 juni 2017 wordt popgeschiedenis geschreven op de openingsavond van Ribs & Blues in Raalte”, schrijft de festivalorganisatie geheel terecht op hun website. The Beach Boys gaan op tournee door Europa en geven twee ‘exclusieve’ shows in Nederland. Twee dagen na het optreden in Overijssel doet de legendarische band Rotterdam aan voor een concert.

Naast The Beach Boys staat ook Golden Earring op 3 juni op het podium in Raalte. Kaarten voor die avond, die al te koop zijn, kosten slechts 25 euro. Daarna, zondag 4 en maandag 5 juni is Ribs & Blues gratis toegankelijk. Het muziekfestival, dat elk jaar tienduizenden bezoekers trekt, wordt al sinds 1997 georganiseerd.

Brian Wilson

The Beach Boys vierden in 2012 al hun vijftigjarig bestaan met een wereldtournee. Nederland werd toen weliswaar overgeslagen, maar in België trad de band op tijdens de Lokerse Feesten voor een massaal toegestroomd publiek. Na die tournee verlieten Brian Wilson en Al Jardine de band vanwege een zakelijk conflict, wat in de Amerikaanse muziekindustrie niet ongebruikelijk is vanwege de invloed van advocatenkantoren en hun contracten buiten de leden van de band om.

Mike Love, Bruce Johnston en de rest van de band trekken nu de wereld over met de 50 Years Of Good Vibrations Tour. Op 10 oktober was het precies vijftig jaar geleden dat Good Vibrations verscheen. Brian Wilson reisde dit jaar met veel succes in zijn eentje rond met de Pet Sounds 50th Anniversary World Tour.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties