Australische regering: asielzoekers nooit meer binnenlaten.

De Australische regering heeft een regeling voorgesteld waardoor vluchtelingen die het continent per boot bereiken, nooit meer een voet aan land in Australië mogen zetten. Mensenrechtenorganisaties zijn tegen het voorstel omdat het onder andere gezinshereniging in de weg zou staan.

Malcolm Turnbull. Afb: wiki

Malcolm Turnbull. Afb: wiki

Als deze laatste regeling wordt aangenomen mogen duizenden asielzoekers die zijn teruggekeerd naar het Midden-Oosten, Afrika en Azië nooit meer naar Australië komen. Niet als toerist, niet voor zaken en ook niet getrouwd met een Australische inwoner. Premier Malcolm Turnbull presenteerde het voorstel afgelopen zondag. “We moeten een duidelijke boodschap afgeven. Dit is een strijd tussen het Australische volk – en dus de overheid – en deze criminele bendes van mensenhandelaren. Je moet niet onderschatten hoe groot dat gevaar is”. In 2013 kwamen er nog 20.000 asielzoekers aan in Australië. Sindsdien worden alle vluchtelingen die per boot arriveren onmiddellijk uitgezet naar landen als Nauru en Papoea Nieuw Guinea. Sinds 2014 is er onder conservatieve regering van Turnbull geen enkele bootvluchtelingen meer aan land gekomen. Veel boten worden voor de kust van Australië al aangehouden door de kustwacht en, wanneer er vluchtelingen aan boord zijn, zonder pardon teruggesleept.

De Australische benadering van de ‘vluchtelingen’ is weliswaar bikkelhard, maar voor het land wel veel beter. Wordt op ons continent nog hoopvol uitgekeken naar de ‘apothekers uit Aleppo’ of een ‘raketgeleerde uit Rabat’, daar zijn ze er in Australië al achter dat die er uitdrukkelijk niet tussen zitten. Integendeel: een groot deel van de geleerden blijkt een diploma te hebben gekocht voor vijf tientjes in Turkije evenals een Syrisch paspoort. Niet zelden blijkt in de stroom ingenieurs ook nog een aanmerkelijk aantal analfabeten te zitten, wier kansen op de arbeidsmarkt volstrekt afwezig zijn. De argumenten van de Australische asieljuichers dat de maatregelen gezinshereniging in de weg zouden staan, slaan natuurlijk nergens op: ook in de landen van herkomst kan naar hartelust herenigd worden. De reis gaat alleen de andere kant op.

De Australische aanpak van de problematiek zou ook in Europa moeten worden toegepast, op zijn minst in het overbevolkte Nederland.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties