Ook Klijnsma krijgt later AOW.

Wie na 1954 geboren is, moet nog eens drie maanden langer aan het werk. Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd namelijk 67 jaar en drie maanden, een verhoging van drie maanden. Dat bevestigt staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) nu het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe levensverwachting van Nederlanders bekend heeft gemaakt. De stijging van de AOW-leeftijd is gekoppeld aan die leeftijdsverwachting, waardoor die automatisch mee omhoog gaat. Omdat de stijging van de AOW-leeftijd vijf jaar van te voren bekend moet worden gemaakt, kondigt Klijnsma die nu al aan. Stel je ook eens voor dit project mis zou gaan. De gehele vluchtelingenopvang zou in het honderd lopen, evenals de speciale opvang voor ex-IS strijders.

Het stulpje van Klijnsma (PvdA). Afb: twitter

Het stulpje van Klijnsma (PvdA). Afb: twitter

Het uitgangspunt is dat er 18 jaar zit tussen pensionering en overlijden. Mocht dat niet lukken dan is er inmiddels nog een mogelijkheid geschapen, namelijk ‘vervroegde uittreding’ door euthanasie. De D66 wet voor de bio-sloop van uw lichaam is vooruitlopend hierop al in werking getreden en in die branche zullen naar verwachting veel Syrische vluchtelingen aan het werk kunnen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (1957) van Sociale Zaken haalde zich in het recente verleden nog de woede van velen op de hals door te stellen dat ‘een moestuin een goede oudedagsvoorziening is’. Voor zichzelf heeft de PvdA-staatssecretaris het echter veel beter bekeken. De socialiste woont in een kapitaal monumentaal pand (Zie foto) dat door haar man gekraakt werd, waarna hij het voor drie knikkers en een natte scheet opkocht.

Sommige PvdA-politici lijken zeer goed voor zichzelf te kunnen zorgen. Voormalig kamerlid en burgemeester Peter Rehwinkel teistert momenteel zijn vriend endeldarm-technisch, met een riante wachtgeldtoelage in zijn villa in Spanje, Diederik Samsom wist € 335.000 cash af te tikken voor zijn nieuwe huis na zijn scheiding en Marcel van Dam roept vanaf zijn nieuwe miljoenenlandgoed vrijwilligers op om zijn rotzooi te helpen opruimen. Gratis gaarne…..

Ook Jetta Klijnsma heeft een onbezorgde toekomst. Zij is namens de PvdA staatssecretaris van Sociale Zaken in het kabinet Rutte-ll en in die hoedanigheid raakte zij meteen in opspraak. Volgens Klijnsma houden we in de toekomst een fatsoenlijk pensioen, maar moeten we ons ook niet rijk rekenen. “Ik raad mensen aan om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken. Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op”. Ook verwees ze naar mensen die hun huis afbetaald hebben waardoor ze lage woonlasten hebben en goed kunnen rondkomen van hun AOW. Het kwam haar op woedende reacties te staan.

Kortom: trek de tegels maar vast uit het trottoir (vrij naar Marcel van Dam, zie filmpje onder) en ga boerenkool kweken, want uw pensioen wordt inmiddels al buiten het toezicht van de Nederlandse Bank gehouden. Enfin: wij zijn tanks en ander materiaal aan het verzamelen.

.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties