Feesten met Faber

De omstreden Zaanse (inclusief Poelenburg) burgemeester Faber (PvdA) neemt eind november a.s. afscheid van haar Gemeente. Haar afscheid gaat gepaard met festiviteiten die alles bij elkaar op zo’n 50.000 euro worden begroot, terwijl volgens de organisatoren van een ‘sobere insteek’ is uitgegaan bij die begroting. Faber is negen jaar burgemeester van de ruim 152.000 inwoners tellende gemeente en kreeg enige tijd geleden nog een motie van wantrouwen aan de broek vanwege haar gebrekkige optreden in de wijk Poelenburg, waar hangjongeren al jaren voor veel overlast zorgden.

Geke Faber. Afb: scr. 'Pauw'.

Geke Faber. Afb: scr. ‘Pauw’.

De fractievoorzitter van de Zaanse Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) vindt dergelijke uitgaven een gotspe: “Voor een stad waar nog steeds een Voedselbank staat, vind ik dit beschamend” en meent dat meer bescheidenheid op zijn plaats is. Een gemeentewoordvoerder doet ook een duit in het zakje: “Scholieren komen debatteren onder leiding van de burgemeester en in masterclasses draagt Faber haar vakmanschap over”. Dat schijnt ook onderdeel van het afscheid te zijn evenals de vereeuwiging op een schilderij ter waarde van 6.000 euro.

Een cameraploeg van het programma ‘Hart van Nederland’ werd destijds met geweld de wijk uitgejaagd door de merendeels allochtone jongeren, en op beelden was te zien hoe de reljeugd mensen van hun fiets trok. Bij Pauw was ‘vlogger’ Ismail Ilgun te gast om over de overlast in Poelenburg goed te praten. Samen met een groep vrienden die hun zonnebril ophielden, nam Ismail het op voor de reljongeren en deed hij de straatterreur af als een volstrekt normaal fenomeen. Het bedreigde raadslid J. Rot van de Zaanse gemeente vertelde in hetzelfde programma dat de gemeente jarenlang had weggekeken van de problemen. Voor het overige bleken de straten waar de allochtone werkloze jongeren woonachtig zijn, goed gevuld met glanzende bolides.

Na bijna negen jaar ‘vakmanschap’ (volgens de gemeentewoordvoerder) resteert dus een wijk in haar stad, waar snotapen die hun eigen nagels amper kunnen knippen de lakens uitdelen. In plaats van orde op zaken te stellen in de wijk, koos de burgemeester ervoor om het raadslid Rot te feliciteren met haar ‘minute of fame’. Dat haar afscheid in enkele dagen 50.000 euro moet opstoken is helemaal van de ratten besnuffeld. Ze zou het juist terug moeten betalen aan de gemeenschap in Zaandam.

Aanleiding voor feest is er niet en ook is het is te beter dat de jeugd in Zaandam het gefantaseerde  vakmanschap van de PvdA burgemeester beslist niet overneemt. Wellicht dat voor die 50.000 euro een ordentelijk en omheind barakkenkamp in de wijk Poelenburg kan worden gebouwd voor falende burgemeesters en andere relschoppers.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties