Hollands Kroon bedonderd

Burgemeester Jaap Nawijn (VVD) van de gemeente Hollands Kroon wordt compleet afgebrand door de inwoners van zijn gemeente. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hij nauwelijks op of in zijn door de gemeente betaalde woonboot te vinden is. Er is zelfs een carnavalslied over hem geschreven waarin hij tot brandend wrakhout wordt gezongen.

vvd2Dinsdagavond 25 oktober j.l. sloeg Nawijn ook al toe: na afloop van de raadsvergadering werd een familie die aanwezig was in de zaal door hem beledigd en uitgescholden. Nawijn (VVD) had niet door dat zijn microfoon nog open stond en iedereen mee kon luisteren. Vlak nadat hij de vergadering heeft afgesloten, valt hij uit over twee inwoners. “Kijk eens, daar zitten meneer en mevrouw Heel Zuur op de tribune”, vertelt hij lachend tegen iemand naast hem. “Meneer en mevrouw Lombaard, dat zijn van die zure gekken”. Daarna gaat Nawijn (VVD) door met het zetten van handtekeningen, maar dat zal wel niet voor fans van hem zijn geweest. Die lijkt hij namelijk in zijn gemeente niet te hebben.

De VVD-burgemeester kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij in zijn debuutjaar als burgemeester (VVD) om te beginnen meteen maar liefst drie bijstandsmaandinkomens (3700 euro) onterecht had gedeclareerd. Na onderzoek van lokale media moest hij dat bedrag in de gemeenschapskas terugstorten, maar daar zal ongetwijfeld een fraaie oplossing voor zijn gevonden. Volgens de gemeente zijn alle andere declaraties, tezamen een bedrag van ruim 20.000 euro, volgens de regels ingediend. (let op: daar staat dus NIET dat zij terecht zijn gedeclareerd) Naar verluid heeft zich nog niemand gemeld die zich hardop afvraagt hoe dit forse bedrag in hemelsnaam tot stand is gekomen. Uiteraard ook niet iemand van de PvdA, die het geld eveneens liever onder de eigen armen verdeelt.

Toen bleek dat Nawijn (VVD), die overigens zelf nog een stulpje van een miljoen te koop heeft staan, vrijwel nooit op zijn woonark (die term is visserslatijn onder zigeuners) in Van Ewijcksluis aanwezig is, werd de verontwaardiging in de gemeenschap nog groter. Het hele zaakje wordt namelijk door de gemeenschap opgehoest, omdat de burgemeester (VVD) nu eenmaal in de gemeente moet wonen waar hij werkzaam is. Desondanks reist Nawijn veelal af naar zijn partner in Ouderkerk aan de Amstel. Als klap op de vuurpijl blijkt de gemeente ook nog eens voor de reiskosten naar het liefdesnestje op te moeten draaien.

Uiteraard is dat allemaal klein bier bij de echt grote problemen in dit land, zoals de rassistische Zwarte Piet affaire en de overlevingskansen van buikgebloktebolaapvis voor de kust van de door ‘global warming’ verdwijnende Rottumerplaat, toch? Helaas ook hebben wij echter een Minpres (VVD) met nietszeggende plannen, die een stevige vinger in de pap heeft bij benoemingen van Burgemeesters en zo… Dan was Fortuyn misschien toch wel fijner geweest.
.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties