Schadeclaim jammerlijk mislukt

Het OM wijst de schadeclaims af die 40 Marokkaanse Nederlanders tegen Geert Wilders hebben ingediend. Zij eisen elk 500 euro vanwege de beruchte ‘minder Marokkanen’-uitspraak. Dat meldt het AD vandaag. 

De door Geert Wilders geadopteerde zeehond Barry. Afb: Facebook, Geert Wilders

De door Geert Wilders geadopteerde zeehond Barry. Afb: Facebook, Geert Wilders

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat de Marokkaanse Nederlanders simpelweg geen recht hebben op schadevergoeding. Het OM adviseert de rechtbank daarom de claims af te wijzen, bevestigt een woordvoerder. De eisers voldoen volgens het OM niet aan de wettelijke voorwaarden voor een schadevergoeding. Welke dat precies zijn, wil het OM echter pas volgende week tijdens het proces uitleggen. De rechtbank moet het uiteindelijke besluit nemen, maar had het OM om advies gevraagd.

De PVV-leider wordt vervolgd vanwege uitspraken in maart 2014, toen hij een zaal vol partijgenoten vroeg of ze meer of minder Marokkanen in Nederland wilden. Het vooraf geïnformeerde publiek scandeerde ‘minder, minder’. Wilders zei daarop: “Dan gaan we dat regelen”.

De beste omschrijving van deze etappe in de inmiddels saaie rondes tegen Wilders, werden geleverd door de website Geenstijl:

Het betrof hier natuurlijk weer de eis om een soort herstelbetalingen voor de geestespijn die Wilders veroorzaakte toen hij Barry de zeehond adopteerde (zie ook foto in dit artikel. Red.), terwijl er ook veel Marokkaanse gegadigden waren. Of was het nou iets met een uitspraak over minder belastingen? In ieder geval, iets moest minder, terwijl Marokkanen er juist meer van wilden, en dat deed zo’n pijn dat dit met geld verzacht moest worden. De advocaat van kwetsuur & co reageert: “Dit is een tegenvaller. Maar we zetten de eis door: wij vinden een schadevergoeding van 500 euro per persoon nog altijd op z’n plaats. Mijn cliënten vroegen zich na de uitspraken van Wilders af of hun toekomst nog wel hier ligt, en voelen zich gediscrimineerd. Daarmee is hen schade toegebracht”.

Tuurlijk: het zal ook eens niet.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
C.L BRANTZ
7 jaren geleden

“…..af of hun toekomst nog wel hier ligt, en voelen zich gediscrimineerd….. Die advocaat geeft het antwoord voor zijn clienten. Nee je toekomst of wat er voor door kan gaan, ligt in een land waar je je niet gediscrimineerd voelt (Ja voelt staat er). Kortom ga naar het land waar je culturele achtergrond gerespecteerd wordt, maar helaas het sociale en juridische vangent niet zo goed is.