Prikbord nr 544

 

In Duitsland is de discussie gesust over de inzet van militairen bij terreurbestrijding. De politie blijft de leidinggevende organisatie. Niet echt geruststellend na de blunders in Frankrijk, België en rond Schiphol. Wellicht moet Interpol eens beginnen met een school voor terreurbestrijding, zoals de NAVO al vele jaren internationale scholen kent.

Prikbord_pixabayCOR

Bij het onderzoek naar het omgekochte tuig van de Centrale OndernemingsRaad Politie, kan de heer Bouman niet buiten schot blijven. Omkoping is namelijk een strafbaar feit en de falende reorganisatie waarbij allerlei misstanden werden geaccepteerd,  is geen ‘excuus’ voor zijn kennelijke gebrek aan integriteit en leiderschap bij het puinruimen. Daarmee is niet gezegd dat de rest van de politietop reeds is gezuiverd. Daarvoor zullen vooral externe onderzoekers nodig zijn zoals bij een ander dossier is gebleken.

Hot spots

De selectiecentra voor vermeende (boot)vluchtelingen in Italië en Griekenland blijken nauwelijks te werken. Terwijl er telkens duizenden worden ‘gered’ door de Europese handlangers van de mensensmokkelaars, zijn de ‘hot spots’ inmiddels overvol. Brussel heeft echter de belangstelling voor een oplossing verloren, omdat de cruciale stap – het op grote schaal terugsturen van gelukszoekers – niet wordt gezet. ‘Gelukkig’ zijn er nog de kampen in Spanje, Turkije en rond Calais zodat de Oost-Europese landen terecht hun medewerking kunnen weigeren door op het falen van de Brusselse schijnoplossingen te wijzen.

Maastricht

Het schandaal rond het nieuwe zwembad in Maastricht, dient niet alleen te worden onderzocht door externe toezichthouders op de offertecommissie, maar tevens door de recherche en een controle-instituut inzake (Europese) aanbestedingen. Want het krakkemikkige bouwsel, met zoveel fouten in het ontwerp en de uitvoering dat de kosten – naar verluidt – vanaf het absurde bedrag van 17 miljoen stegen naar ruim 23 miljoen, heeft alle kenmerken van oplichting en corruptie.

Poppetjes

Dat het bij de SP niet om het partijprogramma gaat, maar vooral om de (namen van de) poppetjes, is geen reden tot ophef. Zo ‘leuk’ is het niet om Kamerlid te zijn voor een partij die een belangrijk deel van je salaris opeist, zo veel en zo lang bezig is geweest met navelstaren, dat men niet meer weet hoe de echte wereld in elkaar zit, en bovendien weinig serieus wordt genomen, zelfs als oppositiepartij. Doch verder is het normaal om bekende namen of gezichten te gebruiken, zodat de kiezer niet verder kijkt naar de inhoud of naar de overige kandidaten op de kieslijst. Lijsttrekkers, lijstduwers, allochtonen, voormalige bewindslieden en andere BN-ers, en vooral ambitieuze vrouwen worden door alle partijen ingezet. Dat iemand Marijnissen heet, is daarbij echter geen ‘voordeel’ indien met hetzelfde SP-sop overgoten.

Selectieve media

Over de presidentskandidatuur van Trump blijven de Europese media kritische berichten rondzenden, maar over de schandalen rond Clinton – waarover genoeg te vinden is op internet – wordt uiterst selectief gepubliceerd.

Een opvallende tv-misser hier betrof politie-agenten die elkaar de hand boven het hoofd houden, maar in de bron van het bericht (De Telegraaf 1/9) stond iets anders, namelijk ‘leidinggevenden’ en een commissaris waartegen een onderzoek is ingesteld.

De Duitse media ‘begeleiden’ de terugblik op een jaar Wir schaffen das met eenzijdige informatie over asielzoekers, hulpverleners en de falende integratie. Op verzoek van de oppositie?

Turkse normen en waarden

Een land dat geen kritiek kan verdragen op de misstanden en het gebrek aan democratische normen en waarden, heeft in de EU niets te zoeken. Toetreding zou dan alleen zijn gericht op machtsuitbreiding en (financieel) eigenbelang, net als in de NAVO.

En als zelfs mevrouw Merkel niet serieus wordt genomen in Ankara, wat dacht lichtgewicht Koenders dan te bereiken? Want foto’s om zijn incompetentie te onderstrepen zijn er al genoeg.

Vogeleiland

De postzegel die Nederland heet, maakt zich druk om een vogeleiland ter grootte van een speldenknop, dat behouden moet blijven in onze Waddenzee. Er wordt zelfs zand voor opgespoten, want als het om ‘unieke’ natuur gaat, mag het wat kosten bij onze gesubsidieerde geldsmijters. En dan te bedenken dat de Waddenzee vanaf Texel tot Denemarken ongeveer 30 bewoonde en niet-bewoonde eilanden telt, met natuurgebieden voor allerlei soorten vogels, terwijl de tientallen (schier)eilanden rond Schotland, Zuid-Noorwegen en de Duitse oostkust gigantische vogelparadijzen vormen. Is het een kwestie van zelfpromotie of is men gewoon blind voor de feiten?

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties