Bertholee: hoeveel veiligheid is privacy waard?

Rob Bertholee, baas van de Algemene Inlichtingen en Veiligheid Dienst, is plotseling boos geworden en wil het wel van de daken schreeuwen: “De dreiging is nog nooit zo groot geweest”! Nou: daar slaan wij van Sta Pal dus echt steil van achterover en talloze andere blogs waarschijnlijk ook. Tot dusver namelijk viel de ellende volgens hem nog goed te overzien en was het dreigingsniveau ‘substantieel’, maar de burgers konden gerust gaan slapen. Alles onder controle, glas, plas….

AIVD

Afb: http://aivd.nl

Toen Bertholee als 25-jarig broekie nog bezig was met zijn eerste werkdag op Lt. Kol. Tonnetkazerne in ’t Harde, schreeuwde onze voorganger het Oud Strijders Legioen het ook al van de daken. Namelijk dat ons land nog eens zou bezwijken onder de druk van links (destijds PvdA, PPR, CPN, PSP) om minder geld uit te geven aan de veiligheid van ons land. Bertholee moet die ‘vrienden van de vrede’ regelmatig hebben zien rondzwalken rond zijn kazerne. Hele volksstammen van geheel ander pluimage hebben daarna te hoop gelopen tegen de ongebreidelde immigratie in dit land, waarmee een ‘vijfde colonne zou worden binnengehaald van culturen die ons haten en onze dood wensen’. Het mocht niet gezegd worden van de linkse vredesvrienden. Hoon, laster en  rechtszaken later blijkt het dan toch zo te zijn en stapt de baas van de AIVD naar notabene De Volkskrant, min of meer het partijorgaan van de PvdA, om de postnatale paniek gewicht te geven.

De falende probleemdefinitie, namelijk de schuld geven aan een teveel aan privacy, is weer zo’n typische reflex uit de linkse klaslokalen. Niemand in die kringen durft het hardop te zeggen: verrek, ‘ze’ zijn toch een stuk gewelddadiger dan wij, linkse betweters en ‘de betere mensch’ dachten, en dan hebben we het niet over Protestanten op de Veluwe of enkele toevallig passerende Bahá’í.  De problemen waar de AIVD mee worstelt namelijk, wordt veroorzaakt door de radicaliserende invloed van de islam. Die dreiging mag kennelijk niet hardop gezegd worden, ook al kloppen de islamisten  zichzelf op de borst voor de meest primitieve instincten van hun kalifaatbroeders.

Het tappen van communicatie heeft nog nooit een aanslag voorkomen, erkent hij, maar desondanks is dat toch het liefste wat hij zou doen. Die privacy is alleen maar lastig voor het inlichtingenwerk vindt hij. Welnu: als dat werk te lastig voor hen is dan wordt het tijd dat we die hele club vervangen door mensen die dat dan wel kunnen. De privacy van de Nederlanders is een groter goed dan de veiligheid die Bertholee zegt niet meer te kunnen garanderen. Dan moet niet de privacy weg, dan moet Bertholee weg.

De veiligheid in ons land zou enorm toenemen wanneer we dat politiek correcte gezwam eens achterwege kunnen laten. Niet achter de geraniums van de gewone burgers moet een agent van de AIVD plaatsnemen, maar in de moskeeën en in de wijken waar veel islamitische allochtonen wonen. De kans om daar potentiële terroristen te vinden is het grootst. Dat mag iedereen etnisch profileren noemen, maar in werkelijkheid is het statistisch profileren en het getuigt nog van een daadwerkelijke aanpak ook. Dat is het belangrijkste signaal naar dergelijke groepen. En pak vooral ‘de kledingstukken die een bepaald staatkundig streven’ tot uitdrukking brengen aan.

Rap aanpakken en anders maar inpakken het hele zooitje.

——————–

Zie ook: https://ejbron.wordpress.com/2016/09/17/bertholee-hoeveel-veiligheid-is-privacy-waard/

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties