Prikbord nr 539

Johan Cruijff had het kunnen zeggen: wie het eerste aantikt, heeft gewonnen.  Dat geldt niet alleen voor 10 km zwemmen, maar eveneens voor de tactiek van Erdogan.  Telkens als eerste met een nieuwe (ongegronde) beschuldiging komen, en je hebt al ‘aangetikt’ voordat iemand op het idee komt deze te betwisten. Laat staan de vraag te stellen wie er nu werkelijk achter die knullige staatsgreep zat, die voor Erdogan (en Poetin) zoveel ‘winst’ lijkt op te leveren, kennelijk gebaseerd op een gereedliggend draaiboek.  Zelfs de beschuldigden buiten Turkije worden in de verdediging gedrukt, omdat Westerse overheden zich laten manipuleren en de ‘rust willen bewaren’. Een rust die er allang niet meer is, behalve voor wegkijkers.

Prikbord_pixabayFlauwekul

Ondanks dat de voertuigcontroles rond Schiphol al meerdere keren zijn ontmaskerd als zinloos en dus flauwekul, ging men gewoon door met deze kapitaalvernietiging. Want niet alleen de Marechaussee-inzet kost geld (dat er niet is), maar ook de files en het missen van vluchten. Daarbij is het risico bij files in de Schipholtunnel alleen maar groter geworden. Niet erg geruststellend als het gaat om effectieve terreurbestrijding.

Migranten

Met welk beeld gelukszoekers naar Europa komen, is kennelijk nooit goed onderzocht. Want de EU-‘voorlichting’ in de landen van herkomst faalt nog steeds. Doch ook de voorlichting hier en het telkens getoonde gebrek aan ruggengraat – in combinatie met allerlei voorzieningen voor illegalen en ‘reddingsacties’ op de Middellandse Zee – evenals absurde terugkeerregelingen, maken dat de gelukszoekers blijven komen. Dat we daarbij de eigen asielregels negeren en liever met een dictatuur zaken doen dan de grenzen te sluiten, heeft onze geloofwaardigheid definitief om zeep geholpen. Indringers bepalen voortaan welke regels gelden, gesteund door Merkel, de asielindustrie en mensensmokkelaars.

Resocialisatie

Gedetineerden met levenslang worden door belangengroepen na 25 jaar beschouwd als een soort randdebielen die moeten ‘leren’ een buskaartje te kopen. Alsof ze al die jaren geen televisie hebben gekeken, geen krant gelezen, de bibliotheek niet bezocht, geen boodschappen in de gevangeniswinkel hebben gedaan, geen computer bij de leergroep hebben bediend, niet zouden weten dat er eenvoudige mobieltjes bestaan, die altijd nog vervangen kunnen worden als ze t.z.t. een i-Phone kunnen betalen, en geen bezoek of brieven hebben ontvangen. Ook geen gesprekken hebben gevoerd met bewakers, coaches, medegedetineerden, maatschappelijk werkers, artsen en cursusleiders of werkmeesters. Als dit allemaal waar zou zijn met als gevolg dat resocialisatie misschien nodig is als de rechter na 25 jaar misschien beslist dat vrijlating over 2 jaar misschien verantwoord is, wat zegt dit dan over het effect van detentie op de geestesgesteldheid van een crimineel die aan het begin daarvan al niet spoorde. De (loze) argumenten over resocialisatie zouden juist een reden moeten zijn dergelijke criminelen nooit meer vrij te laten. Want het gaat er inderdaad om wat er tussen de oren zit en niet of ze straks recht hebben op vrijlating.

Schijnheilig

De Nederlandse regering zou nu pas hebben ontdekt dat Turkije terroristische organisaties steunt: uit Duitse ‘geheime’ informatie. Hoe kan Den Haag dan denken te weten dat er in Turkije een echte couppoging heeft plaatsgevonden. Bovendien is de politieke verontwaardiging tamelijk schijnheilig, want ook Nederland, de EU en de VN steunen Hamas: direct of indirect. En in Afghanistan vloeide er geld naar allerlei schurken, de EU steunt nog steeds de bende van Abbas, die zich Palestijnse Autoriteit noemt, Soros waarmee Mabel samenwerkte, steunde allerlei dubieuze organisaties (ook in ons land!), en onze ontwikkelingshulp en wapenexport waren niet altijd kosjer. Zuid-Afrika, Indonesië, Cuba en Turkije zijn voorbeelden van landen waar Nederlands geld werd gebruikt om (delen van) de bevolking te terroriseren en corrupte elites te sponsoren. Duitsland geeft tenminste toe dat men noodgedwongen zaken blijft doen met een verwerpelijke regering. En stuk minder ‘principieel’ dan bij de asielblunder.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties