Prikbord nr 537

Dit kan (bijna) niet waar zijn*
Er zijn nog landen waar de gezondheidszorg nagenoeg gratis is. In Portugal is het bijna gratis. Volgens een tv-programma kost daar een scan € 225,-  die hier zo’n € 1200,- moet opbrengen. Tijd voor EU-tarieven of vrij medisch toerisme voor NL verzekerden?

Prikbord_pixabayEU-bijdrage
Nederland is nog steeds een van de grootste netto-betalers aan de EU. Waarom er echter toch honderden miljoenen extra moesten worden bijgepast, blijft een onbeantwoorde vraag. Kennelijk wil het parlement dit niet echt weten, net als de feiten rond de EU-jaarrekening, de sponsoring van Hamas, de kosten van Frontex, de besluiten over Griekenland en de absurde terugkeerbeloning voor illegalen. Onze Kamerleden worden volstrekt ongeloofwaardig en niet alleen in de dossiers EU en asielmisbruikers.

Geheime instructies
Reeds enkele jaren circuleert er een kopiebrief aan de rechters, waarin min of meer wordt ‘verboden’ om curatoren te veroordelen wegens ambtsmisbruik. Indien er Nederlandse rechters zijn, die in hun uitspraak verwijzen naar een sharia-rechtbank voor verdere afdoening, dan is dit alleen mogelijk op grond van een geheime instructie. Anders zou een klacht bij de president van de rechtbank, bij de minister van Veiligheid en Justitie, bij de Raad voor de Rechtspraak en bij de Hoge Raad immers gerechtvaardigd én succesvol zijn. Blijven nog over de Nationale ombudsman en het Europese hof voor de rechten van de mens. Helaas wordt de betrouwbaarheid van het laatstgenoemde instituut door deskundigen nogal gering geacht.

Salami
Telkens een stapje verder gaan in je ‘eisen’ die vooral voortkomen uit eigenbelang en ondemocratische machtsuitbreiding. Deze zgn. salamitactiek wordt niet alleen toegepast door de milieumaffia en de asielindustrie, maar ook door de vakbonden en stichtingen die zich bezighouden met de belangen van gedetineerden. Neen, niet met de erbarmelijke kwaliteit van het voedsel, want daar ligt het belang van bijv. de Reclassering niet. Nadat een veroordeling tot levenslang al is genuanceerd, zodat na 25 jaar de strafduur opnieuw wordt beoordeeld, wil men de aanpassing aan de samenleving reeds eerder laten beginnen. Alsof het besluit tot vrijlating en verdere begeleiding al vaststaat.

Turkije
De NAVO zou Turkije nog niet kunnen missen vanwege de ‘strategische’ ligging. Tegenover wie? Dat het een onbetrouwbare bondgenoot is, die in het verleden vooral heeft geprofiteerd van de NAVO-financiering, wordt kennelijk op de ‘koop’ toe genomen. Obama en Merkel moeten zich werkelijk afvragen of Turkije onmisbaar is vanwege een vliegveld, want militair optreden tegen de Russen lijkt voor Erdogan geen optie meer, ongeacht wat er in de Baltische staten gebeurt. En indien de Koerden onafhankelijk worden (conform Taiwan,  Zuid-Korea, de Balkan-landen, e.d.) dan zullen ze als nieuw NAVO-lid beslist bereid zijn een vliegveld beschikbaar te stellen. Of is de werkelijkheid zo ernstig, dat de Europese landen hun gebrek aan militair vermogen virtueel (moeten) compenseren met de Turkse krijgsmacht die door Erdogan wordt ‘geprivatiseerd’ en nog steeds gebruikt om de Koerden te onderdrukken? Zijn we bang om deze schandvlek uit de NAVO te verwijderen?

Visum
Kennelijk kan vrij reizen voor Turken worden belemmerd door de visumplicht. Waarom dan geen visumplicht voor 3 miljoen asielzoekers in Turkije: ze hebben daar toch asiel kunnen aanvragen? Intussen zijn honderdduizenden Turken in Nederland en Duitsland ontmaskerd: het zijn helemaal geen allochtonen, maar Turken met een extra paspoort.

Op grond waarvan is dat eigenlijk toegekend: eerdere (geheime) afspraken?

————————————

*Zorgkosten

Inderdaad worden de Nederlanders aan de lopende band beduveld door bijna elke instantie. Nu CZ (alleen deze verzekeraar?) openheid van zaken geeft, is het te betreuren dat door vertragingstactieken en het niet opvolgen van de verplichte EU Directive betreffende grensoverschrijdende medische zorg die in elke andere EU Lidstaat toegestaan moet worden, tot veel onnodige ellende en zelfs de dood leiden. Het bedrijf Diana Medical Care kft heeft inmiddels al diverse patiënten in Budapest met succes laten behandelen en ze zijn zeer tevreden. De all-in kosten (vlucht, hotel, transfers en medische ingreep) liggen nog steeds onder de in Nederland ‘gangbare’ tarieven. Zie b.v. www.dmc-kft.eu waar alle informatie beschikbaar is. (S. Driesse)

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties