D66 boos op PVV

“Brexit is een zegen voor de Britten en Nexit zal een feest voor Nederland zijn. Dat het op korte termijn tot onzekerheid leidt met dito effecten doet daar niets aan af. Een vertrek uit de EU zal ons land weer soeverein maken en baas over eigen land, geld en grenzen en dus ook economisch sterker. In de EU blijven betekent nog langer open grenzen en het importeren van nog meer terreur en islam. Daar moeten we af van. Net zoals we af moeten van die laffe eurofielen van D66 die ons land willen opheffen, onze economie en spaarpotten willen uitleveren aan de ongekozen bureaucraten, onze welvaart wegsluizen naar failliete landen als Griekenland en met hun opengrenzenbeleid medeverantwoordelijk zijn voor de import van ontelbare terroristen”.

Steven van Weyenberg. Afb: wikimedia.

Steven van Weyenberg. Afb: wikimedia.

De bovenstaande tekst was vervat in een communiqué van PVV leider Wilders naar aanleiding van het CPB bericht dat de Brexit een tragere groei in Nederland zou veroorzaken. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg noemt het onbegrijpelijk dat Wilders ‘stond te juichen toen de Britten uit de EU stapten’. Door de Brexit verliezen we banen en welvaart, aldus de D66’er die stelt: “Dit laat maar weer eens zien dat de PVV niet alleen de samenleving verdeelt, maar ook de economie schaadt. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt bij een Nexit die de PVV bepleit”.

Uit ramingen van het CPB die dinsdag zijn vrijgegeven, zou blijken dat de Nederlandse economie door de Brexit waarschijnlijk iets minder snel groeit dan gedacht. Dit jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting nog met 1,7 procent volgens het CPB en volgend jaar is dat volgens hen 1,6 procent. Begin juni, voor het Britse referendum over uittreding uit de Europese Unie, voorzag het voornaamste economische adviesorgaan van het kabinet voor 2016 nog een groei van 1,8 procent. Voor 2017 werd toen nog uitgegaan van een plus van 2,1 procent. Het CPB blijft wel positief over het onderliggende herstel van onze economie. Dat zet naar verwachting gewoon door. Maar de onzekerheid rondom de Brexit brengt wel een aantal tijdelijke effecten met zich mee. Nederland wordt hierdoor als kleine, open economie en handelsland relatief hard geraakt.

Dat de Nederlandse economie door de Brexit volgens CPB en D66 midscheeps is getroffen, is niets meer dan een gotspe. De democraten zijn verheugd wanneer zij er in slagen de bordjes bij de WC’s van een stadhuis te vervangen, maar van economie hebben zij niet veel kaas gegeten. Het CPB ook niet trouwens. In de eerste plaats gaat het om een bijstelling van de ‘verwachtingen’ met een tiende van een procent. De onzekerheid bij investeerders en consumenten wordt veel meer veroorzaakt door het idiote beleid van de door D66 zo bejubelde EU. Onze grenzen staan wagenwijd open voor landverhuizers en economische vluchtelingen, waaronder niet in de laatste plaats terroristen. De jeugd in de EU massaal werkloos en Italiaanse banken die omvallen. Terreur in de Europese straten. Winkelcentra die door Gemeentelijk wanbeleid onbereikbaar zijn geworden voor winkelend publiek of onbetaalbaar vanwege parkeerbeleid. Een bloeddorstige en veroveringsgezinde idioot aan het roer in Turkije en de NAVO die Rusland zit te sarren en te treiteren. Veel meer twijfel en onzekerheid kan de EU de consument en investeerder bijna niet meer aanbieden.

Het krankzinnige beleid kortom, van een falende en meritocrate politieke elite die alle realiteitszin en verbinding met het ‘gewone’ is verloren. Daarin schuilt de oorzaak van de veel heviger falende economie dan het CPB nu nog voorspelt. De portemonnee van de burger is leeg en er wordt hier en daar zelfs al bezuinigd op eten. De burgers komen moeilijk aan woonruimte, maar voor vluchtelingen worden ineens 50.000 woningen uit de kast getoverd. De ziektekosten zijn voor honderdduizenden landgenoten niet meer op te brengen, maar de wachtkamers zitten wel vol met mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

D66  moet zich diep schamen voor haar hysterische analyse.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties