Prikbord nr 534

Belastingcomputers
Iemand betaalt vroegtijdig een belastingaanslag over 2016 waar hij tot 31 december de gelegenheid voor heeft. Zonder enige toelichting komt er daarna een nieuwe aanslag die eveneens in termijnen betaald mag worden. Gezien de ‘betalingsvoorsprong’ en onduidelijkheid wordt de eerste termijn even uitgesteld totdat er telefonisch antwoord komt op de vragen hierover. In plaats van een duidelijk antwoord volgt er echter een aanmaning met boete… Leuker kunnen we het echt niet maken !

Prikbord_pixabayPopulisme
De paus heeft met zijn populistische oproep om de grenzen open te gooien niet alleen een aantal Poolse jongeren verontrust, maar opnieuw getoond hoe wereldvreemd de machthebbers in Vaticaanstad zijn in hun ivoren torens. Of juist niet en gaat het gewoon om politieke invloed, zoals reeds eeuwen wordt nagestreefd.

Schuldige(n)

R. van Dijk (Tel. 29/7) meent dat de heer Greenspan (VS) de veroorzaker is geweest van de financiële crisis. Kennelijk heeft hij/zij de boeken van Martin Dessing, Joris Luijendijk, Kees Kooman en Jules van Rooyen niet gelezen. En nooit gehoord van de ECB (Draghi) en de bankschandalen in Japan, Rusland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Spanje en… Nederland.

Staatsbezoek
De koning kan beter zonder de pers op staatsbezoek gaan, zodat niet de indruk wordt gewekt dat het alleen om de plaatjes gaat. Bovendien kunnen de opgeklopte show – zoals recent in Parijs – en ceremoniële geldsmijterij het beeld oproepen dat uiterlijkheden en persoonsverheerlijking belangrijker zijn dan de programma-inhoud.  Met name indien het programma merkwaardige elementen bevat, zoals handenschudden en gesprekken over terreur, die kennelijk door de diplomatieke dienst ´bedacht´ zijn bij gebrek aan beter.

Stemvee
Hoe lang wisten de juridische deskundigen van de PvdA, de oppositie én onder de asieladvocaten al dat de weigering om in te burgeren niet zou (kunnen) leiden tot uitzetting; zelfs niet tot ontneming van het stemrecht? En heeft de VVD nog steeds niet gemerkt dat alle uitzettingssabotage en het negeren van de multinationaliteit, niets te maken heeft met een gewenste(?) multiculturele samenleving, maar met het behouden van links stemvee? Het wachten is op de toekenning van stemrecht aan illegalen dan wel het volgende generaal pardon.

Terreur
Amerikaanse deskundigen vrezen dat bij het uiteenvallen van IS vele terroristen zullen uitwijken naar het Westen. Kennelijk wordt dit als een andere dreiging gezien dan de Amerikahaters van de Taliban, Al Qaida, Hezbollah, Fatah en Hamas. Waarom eigenlijk? De VS beschikken over ruim 20 inlichtingen- en veiligheidsdiensten, (militaire) grensbewaking en immigratie-experts. Daarnaast paspoortcontroles, visumplicht en vliegtuigpassagiersaanmelding. Indien dat allemaal niet toereikend is, dan heeft Europa veel meer om beducht voor te zijn. Want hier zijn we nog niet in staat om de Erdogan-turken in bedwang te houden.

 

In het verslag  over de demonstratie in Keulen werd o.a. gezegd, dat de minister van buitenlandse zaken van Turkije, wiens woord moest geacht worden te zijn uitgesproken door Erdogan, dat Turkije het vluchtelingenverdrag met de EU zou opzeggen indien de Turken in Oktober nog niet vrij zonder visum Europa zouden kunnen in reizen. Frau Merkel heeft het weer eens goed geschafft. Als het slappe zooitje in Brussel geen duidelijk” neen” laat horen, dan is het tijd om het voorbeeld van Engeland te volgen en uit de EU te vertrekken.

(J.Ossewaarde)

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties