Café Weltschmerz: Over de Turkse coup

Vrijdagavond 11 juli zag Ismail de eerste berichten binnenkomen rond de staatsgreep in Turkije. De hoogste vorm van oorlogsvoering is de mentale aanval: dat je de plannen van je vijand in de war schopt nog terwijl hij ze aan het maken is. De coupplegers maakten doorslaggevende fouten: Ismail schetst een tijdlijn en licht toe wat er gebeurd is. Volgens hem “lagen de lijsten al klaar” ̶ de couppoging was de perfecte aanleiding van de Turkse regering om af te rekenen met vele politieke tegenstanders, van academici tot leraren en politieagenten.

Die avond riepen de moskeeën burgers op om op straat jihad te voeren voor Erdogan. Wie kan nu nog beweren dat de islam niet politiek is? Ondertussen blijven de Westerse media en Europese regeringsleiders wegkijken van het groeiend islamisme in Turkije…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties