Prikbord nr 529

Dat de kerken al veel langer werden geïnfiltreerd door politieke activisten met linkse voorkeuren, heeft tot op hoog niveau geleid tot onbegrijpelijke standpunten. Religie werd en wordt gebruikt als internationaal machtsmiddel, met name ook gericht tegen Israël. Waar het CDA nu van de krijgsmacht een onbruikbaar opvoedingsinstituut wil maken, kan men eveneens een bepaalde linkse of opportunistische invloed vermoeden. Doch de overstap naar het anti-Israël kamp gaat nog veel verder, omdat daarmee impliciet wordt gekozen vóór de Palestijnse terreurmanagers en voor de bestaande financiële steun aan Hamas en andere dictaturen. Desnoods ten koste van onze defensie?

Prikbord_pixabayChina
Een land dat juridische uitspraken in geografische conflicten niet accepteert, zou geen lid moeten zijn van de Veiligheidsraad. De Chinese expansie richting Taiwan en de Filippijnen dient door de VN te worden geblokkeerd, om te beginnen met de formele erkenning van Taiwan.

Conferentie van Berlijn
In Berlijn zijn internationale afspraken gemaakt over onder meer voorlichting aan en registratie van asielzoekers. Die voorlichting, voorafgaand aan vertrek, betreft uiteraard de gelukszoekers, want echte vluchtelingen hebben niets te kiezen. Ook geen Europees land van bestemming, want dat wil de EU bepalen. Verder komt er een Duits computersysteem voor de registratie van asielzoekers. Een goed idee, niet omdat in Duitsland het vaststellen van identiteit en achtergrond vlekkeloos verloopt, maar uit Brussel zijn helemaal geen betrouwbare gegevens te verwachten. Tot slot wist men niet beter te doen dan rechtsextremisten een gebrek aan waarden te verwijten. Op de zorgen en bezwaren van gematigde tegenstanders van de open grenzen, had men kennelijk geen antwoord. Een gemiste kans, die niet bijdraagt tot een groter vertrouwen in overheden en hulporganisaties.

Dilemma
Nu ook Groot-Brittannië haast wil maken met onderhandelingen over nieuwe verdragen met vooral de EU-landen, komt de bal in Brussel te liggen. Een onverzoenlijke opstelling daar, levert alleen vertraging op en compromisloze standpunten. Bovendien kan dit een waarschuwingssignaal voor andere landen inhouden: vertrek voor het te laat is en Brussel ook 150 miljard voor allerlei maffiabanken heeft bestemd! Uit de EU stappen doet even pijn en kost geld, doch blijven betekent dat de elites zich uiteindelijk ‘ontfermen’ over alle financiële middelen van een land.

Illegalen
Zolang Brussel illegaal verblijf in een land niet strafbaar wil stellen en bezwaren heeft tegen het sluiten van smokkelroutes, zullen landen hun eigen maatregelen moeten nemen. Te beginnen met het volgende kabinet in Den Haag, dat eindelijk eens werk moet maken van het ontmoedigen van illegalen. Dan is het sluiten van nog meer gevangenissen wellicht te voorbarig.

Nice
Welke krankzinnige overtuiging bracht de dader in Nice tot zijn massamoord. Was het godsdienstwaanzin, haat, wraak of was hij gehersenspoeld door terreurmanagers?

In ieder geval was de politie niet in staat het voertuig tijdig te stoppen, waarbij de indruk ontstaat dat de bewapening te licht was. Wat op dit drama het juiste antwoord is, moet worden afgewacht. Doch alle Europese landen zullen hieruit lessen kunnen trekken omtrent onze schijnveiligheid. Alleen roepen dat de open westerse samenleving niet zal buigen voor terreur, is niet voldoende. De bescherming van de burgers zal een hogere prioriteit moeten krijgen, desnoods ten koste van de privacyrechten en van de bureaucratische en politieke invloeden binnen politie en krijgsmacht.

Taakstraf
Indien rechters vooral in taakstraffen denken en het OM tekortschiet in de bewijsvoering, dan is het niet vreemd dat gevangenissen leeg staan en serie-oplichters vaak niet worden vervolgd. Indien nu het gedoogbeleid voor coffeeshops verder wordt opgerekt en de wietteelt tot afpersing door echte criminelen leidt, mogelijk zelfs moord, dan kan de vraag worden gesteld wat het vermeende belang is van wijkagenten die ook nog voor andere taken worden ingezet. Welke misdrijven worden door wijkagenten voorkomen dan wel opgelost, zodat ook zware criminaliteit effectief wordt aangepakt ?

Want de gemiddelde burger is meer bezorgd over onze rechtstaat dan over een ongewapende inbreker die zich nog niet bij de wijkagent heeft gemeld.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties