Prikbord nr 525

Wie wil begrijpen hoe door en door verrot de rechtsstaat Nederland is, staan vele boeken en dossiers ter beschikking. Het boek van Wim Dankbaar over de moord op Marianne Vaatstra is niet alleen verbijsterend, maar ook de rechtszitting ter zake smaad is door Dankbaar op zeer leesbare wijze samengevat en via internet verspreid.

Prikbord_pixabayIntussen klagen (strafrecht)advocaten over hun te lage vergoedingen voor rechtsbijstand, waar ze beter zouden kunnen klagen over de kwaliteit van de rechtspraak. Zie bijlage.

Juncker

Het is onvoorstelbaar dat een dubieuze figuur als Juncker zou kunnen beslissen dat de Britse parlementariërs en EU-ambtenaren naar verluidt binnenkort niet meer welkom zijn in Brussel, reeds vóórdat de Britse regering de uittreding over enkele maanden formeel heeft ingediend. Ordinaire wraak van het laagste allooi tegenover gekozen volksvertegenwoordigers en medewerkers die vermoedelijk recht hebben op een normale ‘ontslagprocedure’,   gekoppeld aan de formele vertrekdatum over tenminste 2 jaar. Kennelijk is de financiële vriendschap met Hamas-‘ambtenaren’ voor Juncker belangrijker dan met een groot Europees land. En mensen van dit niveau moeten Europa leiden???

Knettergek

Volgens een bericht op internet is er in Amsterdam een ‘neutrale’ school waar een onderwijzeres-met-hoofddoek alle leerlingen verbiedt om te eten of te drinken tijdens de Ramadan. Kennelijk is de schoolleiding niet langer de baas of gewoon knettergek.

Dit geldt ook voor het COA dat bestolen winkeliers volledig compenseert voor diefstallen door asieltuig, indien deze niet ingrijpen(!), geen aangifte doen en zwijgen over de ‘regeling’.

Paspoort

In Europa zijn ongeveer 47 miljoen paspoorten zoek, vervalst of echt, maar dan via een illegaal circuit uitgegeven, volgens een onderzoek door een Duitse tv-redactie (Frontal 21). De grenzen zijn zo lek dat Duitsland er rekening mee houdt reeds 1,8 miljoen ‘illegalen’ (gelukszoekers zonder papieren, indringers met valse papieren, niet-geregistreerden, afgewezen asielzoekers) binnen de grenzen te hebben.   In Griekenland kost een echt Syrisch paspoort op naam en met foto € 850,-. Een vervalst Tsjechisch paspoort (EU) kost € 250,- met een levertijd van enkele uren. Om het over Griekse, Roemeense, Bulgaarse en Turkse paspoorten maar niet te hebben. Intussen pendelen de peperdure marineschepen van Frontex tienduizenden gelukszoekers per maand naar Europa…. De apparatuur om een vals paspoort te ontdekken wordt nauwelijks gebruikt bij banken en de overheid, zodat ook criminelen en terroristen vrij spel hebben.

Politie-onderzoek

Uit een onderzoek naar het functioneren van de nationale politie is een groot aantal gebreken naar voren gekomen. De onderzoekers (in opdracht van wie?) suggereren naar verluidt dat die een gevolg zijn van de lopende reorganisatie. Zouden ze wellicht bedoelen dat die reorganisatie ze eindelijk zichtbaar heeft gemaakt?

Referendum

Gezien de verrassingen uit het verleden, waarbij onder meer Duitse rechters oordeelden dat de ECB (onder voorwaarden) meer rechten heeft dan aanvankelijk werd voorzien dan wel openbaar gemaakt, verdient het aanbeveling een referendum te houden over de pensioenrichtlijn uit Brussel. Zodat Kamerleden in ieder geval gedwongen worden zich daarin te verdiepen voordat er weer een ondoordachte goedkeuring wordt gegeven.

Want het gebrek aan inzicht in de financiële zaken van ECB en EU is sinds minister De Jager desastreus en onomkeerbaar gebleken.

Zorgmaffia

Niet alleen de grote jongens in de zorg en de farmacie maken woekerwinsten. Ook de gemeentelijke zorgcontracten maken miljoenenwinsten mogelijk. De verantwoordelijke ambtenaren kunnen of willen kennelijk geen offertes en jaarrekeningen lezen en controles uitoefenen: incompetentie of medeplichtigheid? De weigering van het parlement om de strafrechtelijke ‘immuniteit’ van ambtenaren op te heffen, geeft niet alleen te denken, maar maakt ook politici verantwoordelijk voor het gegraai. Doch dit is geen nieuws in de zorg.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties