Prikbord nr 523

De gelukszoekers in Duitsland tonen op bijzondere wijze hun dankbaarheid door te willen inburgeren in de criminele statistieken van het land. In het eerste kwartaal 69.000 geregistreerde delicten. Dit betekent zo’n 300.000 – 400.000 delicten op jaarbasis. Doch Merkel stoomt gewoon door met haar open grenzen beleid, terwijl ook daar intussen moet worden bezuinigd op defensie, en de politie moet optreden tegen ‘medeburgers’ die de conflicten uit hun thuisland (Turkije) gewoon importeren. De erkentelijkheid van Erdogan is dan ook bijzonder groot voor de onnozelheid van de Duitse regering die rekening moet houden met nog een half miljoen Syriërs.

Prikbord_pixabayGevangenissen
Het onverklaarbare tempo waarin gevangenissen leeglopen, wordt bijna overtroffen door de snelheid waarmee ze vervolgens worden gesloten. Alsof er nooit meer een effectieve aanpak van de toenemende criminaliteit is te verwachten of het strafbaar stellen van illegaal verblijf of het opsluiten van junks die nu op straat zwerven.
Nederland moet er maar aan wennen dat het tuig – vooral ’s nachts – zijn gang kan gaan, dat drugsbendes elkaar uitmoorden, dat er nauwelijks capaciteit is om oplichters te vervolgen en dat roofbendes er letterlijk ‘mee weg komen’.

Politieschandalen
De absurde situatie rond de voorzitter van de Centrale OndernemingsRaad Politie omvat niet alleen het gebrek aan controle op zijn uitgaven en leefstijl waardoor hij ‘kwetsbaar’ was voor beïnvloeding en erger, maar vooral de vraag wie daar belang bij hadden en welke politiefunctionarissen nog meer over een credit card beschikken zonder limiet en zonder verantwoording.

Verwijten
Herinnert u zich de verwijten nog aan het adres van de staatssecretaris? De gemeenten moesten (veel) meer geld krijgen om hun nieuwe taken uit te kunnen voeren, bijv. voor huishoudelijke hulp. De graaiers stonden al klaar om de contracten aan te passen. Nu blijkt dat er ondanks de gemeentelijke blunders geld genoeg is; tijd voor excuses?

Vlekjes
De wijze waarop minister Van der Steur telkens een vlekje moet wegwerken, lijkt een ‘wapen’ te zijn in handen van zijn ministerie. Daardoor komt hij niet toe aan de bezemoperatie die het ministerie hard nodig heeft. Zijn voorganger deed zelfs geen poging meer daartoe en schaarde zich aan de zijde van de ambtelijke top die hem vervolgens liet struikelen. Het is onvoorstelbaar hoe de VVD-ministers hebben gefaald in dit kabinet, ondanks de dure lessen uit Paarse kabinetten. De VVD-woordvoerder gaf hiervoor een onbedoelde verklaring: politici hebben allemaal vlekjes…

Zielig
Omdat de EU het zielig vindt om bootjes terug te slepen naar de Libische kust, worden er contracten afgesloten met Afrikaanse herkomstlanden van gelukszoekers. Die landen weten dus hoe ze het voortaan moeten aanpakken om verzekerd te blijven van miljarden voor corrupte regeringen. En u maar denken dat die marineschepen op de Middellandse Zee een serieuze taak hebben, zodat verdere bezuinigingen op onze defensie om die schijnvertoning te financieren, gerechtvaardigd zijn.

Zwijggeld
Ook bij de pensioenuitkeerders van het APG lijkt er geen toezicht te bestaan op de eigen beloningen. Naar verluidt profiteren daar 500 medewerkers van, ondanks de slechte resultaten van hun inkomstenbron ABP. Wat is hier aan de hand? Hebben deze medewerkers geen geheimhoudingsverklaring getekend en wordt hun persoonlijke belang nu als drukmiddel gebruikt?

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties