Prikbord nr 518

10 miljard gestolen

Uit een onderzoek onder artsen is gebleken dat jaarlijks 30 – 50 % van de behandelingen in ziekenhuizen niet noodzakelijk dan wel niet effectief is. De reden dat men hiermee doorgaat: het brengt ongeveer 10 miljard per jaar op! Ziekenhuisdirecties willen liever groei zien dan krimp en de verzekeraars spelen bijna allemaal het spel mee. En dan te bedenken dat sommige behandelingen betaalbaar kunnen worden, indien deze diefstal niet plaatsvindt.

Prikbord_pixabayBurger als melkkoe

Ooit is de Utrechtse gemeenteraad zo dwaas geweest om een enorme geldverspilling toe te staan op advies van de cultuurmaffia. Tivoli werd gebouwd voor € 100 miljoen. Ai, fout, € 160 miljoen plus € 8 miljoen aan nakomende kosten. En wie werden aansprakelijk gesteld: de adviseurs, B&W, het bouwbedrijf, niemand?

Inmiddels heeft de verantwoordelijke wethouder een nieuw advies laten opstellen, even dwaas als het vorige, maar dat kun je wel aan een adviserende ex-wethouder van Amsterdam overlaten. Uitkomst: gooi er nog maar € 10 miljoen, voor halvering van de huurprijs en het wegwerken van schulden, tegen aan plus ook op termijn blijvende subsidiesteun aan de exploitant(en) en voor onderhoud.

Straks 200 miljoen uitgegeven, waarvoor al 2 miljoen per jaar moet worden berekend voor elke procent rente. Zou het advies niet moeten worden gekoppeld aan persoonlijke aansprakelijkheid van adviseurs en wethouder?

Dublin-afspraken

Zoals voorspeld willen geregistreerde gelukszoekers die in Duitsland niet welkom zijn, tenzij ze aannemelijk maken uit Syrië te komen, het liefst doorstromen naar landen waarvan het uitzettingsbeleid rammelt: Nederland, Zweden, Engeland, België en Noorwegen. Dat dit volgens het Dublin-akkoord niet mag, is een bijzaak, zoals Merkel en de EU reeds meerdere malen hebben bevestigd met hun herverdelingsplan en nu met het niet terugnemen van asieltoeristen. Intussen is sinds het Merkel-akkoord met Turkije het hele asielsysteem verziekt doordat de EU zich chantabel heeft gemaakt. In Afrika is men wakker geworden, want er worden – ook in vluchtelingenkampen –   jaarlijks nog steeds vele tienduizenden kinderen geboren, waarvoor daar geen toekomst is…

Gezwets

Mevr. Donker (Mondriaan Fonds) suggereert in haar ingezonden brief, dat we terecht miljoenen uitgeven voor cultuur, omdat de Amerikaanse president onze museau bezoekt.

Alsof hij vooraf een lijstje heeft zitten maken van Nederlandse musea (welke?) en daarmee ons peperdure cultuurbeleid rechtvaardigt. Dit soort gezwets doet vermoeden dat er heel andere belangen spelen, die meer met subsidies en baantjes dan met ‘internationale uitstraling’ te maken hebben. Want in dat geval zou André Rieu de subsidie moeten krijgen, die nu door de kunstelite wordt verspild.

Grensbewaking

Zou de EU geloofwaardiger worden, indien de resultaten van de ‘militaire’ grensbewaking worden bekendgesteld: aantal teruggestuurde gelukszoekers, aantal gearresteerde jihadisten, aantal valse paspoorten, aantal veroordeelde mensensmokkelaars, aantal illegale grensoverschrijdingen? Waarschijnlijk niet, anders was die informatie allang verspreid…

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties