Zetel voor DENK

De partij DENK van oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk krijgt volgens peiler Maurice De Hond 1 zetel. “Zeker nu er ook hoog op de lijst een prominent persoon komt van Marokkaanse origine, voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, wordt deze partij aantrekkelijk voor de groep van meer dan 500.000 kiezers van Turkse of Marokkaanse afkomst”, aldus de onderzoeker.

Het boek 'Eindstrijd' behandeld eveneens deze problemen.

Het boek ‘Eindstrijd’ behandeld eveneens deze problemen.

Het is opvallend dat allochtonen van Turkse of Marokkaanse afkomst niet zozeer kiezen voor een partij of politici omwille van politieke standpunten, maar veel meer vanwege etnische, religieuze of nationalistische gevoelens. Ook in andere onderzoeken (Berlijn, Prof Koopmans, december 2013: ‘Muslim immigrants and Christian natives in Western Europe’) is dat naar voren gekomen, meer in het bijzonder onder allochtonen met een islamitische achtergrond. Ook de lokale politiek in b.v. Rotterdam ging jarenlang gebukt onder het electorale geweld van met name Turkse kiezers die weliswaar PvdA stemden, maar steevast politici met een Turkse achtergrond in het zadel hielpen met voorkeursstemmen. De weinig verheffende gevolgen daarvan zijn inmiddels bekend. Ook Amsterdam worden dergelijke fenomenen waargenomen.

In de Tweede Kamer vinden nogal eens botsingen plaats tussen enerzijds Wilders en andere collega fractieleiders. Over, hoe kan het ook anders, vooral moslims. In verschillende debatten beriep Wilders zich op onderzoeken, die zouden aantonen dat er in de moslimgemeenschap brede steun is voor o.a. het jihadisme. Is fundamentalisme en radicalisme dan toch wijd verbreid onder moslims in West Europa, ook in Nederland?  De hierboven aangehaald Professor Ruud Koopmans gaf in september 2014 een ‘ongemakkelijke boodschap’ mee aan programmamaker Fond de Poel van KRO Brandpunt. De PVV voorman leukte de cijfers ten behoeve van standpunt weliswaar op (zoals vele andere partijen overigens ook graag doen) maar had in essentie gewoon gelijk volgens Koopmans.

Allicht is slechts één zetel een pover en teleurstellend resultaat voor de partij van Küzü en Oztürk en vooralsnog van mineure invloed op de Nederlandse politiek. In overweging genomen dat vele islamieten niet stemmen om daarmee te protesteren tegen ‘democratie’ en vorm te geven aan hun standpunt dat ene allah de lakens behoort uit te delen, is het wel een alarmerend signaal. Al met al resteert de conclusie dat, conform de voorspelling van Fortuyn, met de allochtonen en de invloed van de ‘integratie-industrie’ daarop, een vijfde colonne in ons land is binnengehaald. Dat plaatst ook de plotselinge toevloed van ‘vluchtelingen’ met een islamitische achtergrond in een bijzonder daglicht. Hier zijn namelijk dezelfde krachten uit het linkse middenveld werkzaam.

Als dat ei breekt, dan stinkt het pas echt.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties