Prikbord nr 501

Brabantse logica

De burgemeester van Tilburg en enkele collega’s zijn op het briljante idee gekomen om asielzoekers te verdelen op basis van het inwonersaantal van een gemeente. Voor de grote steden kan dit betekenen dat daar dure huisvesting moet worden gezocht, er geen werk is, omdat die steden al vol zitten met allochtonen, ook de gezinsherenigers naar die steden zullen willen – net als criminelen en uitzettingskandidaten – en het ‘contingent’ inwoners van buiten Europa en illegalen nu wellicht al is bereikt in de overvolle getto’s.

Prikbord_pixabayVoor de kleinere plaatsen betekent dit dat de ruimte en de beschikbare schoolcapaciteit slechts beperkt worden benut, dat de kleinschalige integratie daar optimaal zal verlopen met een misleidend positieve beeldvorming die elders niet haalbaar is, en dat de druk om toch meer asielzoekers op te nemen dan het toegewezen contingent, sterk zal toenemen indien de asielstroom – ook binnen Europa – blijft voortduren. Dit soort korte termijn denken staat een structurele aanpak zelfs in de weg, want het asielprobleem zal zo blijven groeien totdat de grenzen van het draagvlak en de draagkracht zijn bereikt… En dan zijn er nog steeds 250 miljoen kinderen op de wereld, die honger lijden, misbruikt worden, als werkslaaf worden uitgebuit, crimineel of prostituee worden, geen medische verzorging krijgen of als kindsoldaat leren moorden. Dankzij vele achterlijke culturen waardoor Europa zich laat manipuleren.

Merkel blijft halsstarrig

Wat Merkel destijds in het geheim met Turkije heeft afgesproken, komt nu naar buiten. Zelfs een instroom van gelukszoekers met Turkse paspoorten neemt ze op de ‘koop’ toe, maar de grenzen sluiten zou te duur zijn. Een leugen van 100 miljard die inmiddels is ontmaskerd door een Duits onderzoek waarbij ook de jaarlijkse kosten van het Duitse asielbeleid worden vermeld: 20 miljard. Precies het Duitse overschot op de begroting. Doch Merkels kamikazekoers wijkt geen millimeter en zal uiteindelijk de EU opblazen. Komt er toch nog iets goeds uit voort.

Gevaarlijke profilering

Als de koning zich persoonlijk met het vluchtelingenvraagstuk wil gaan bemoeien, wordt hij onvermijdelijk betrokken bij het uitzettingsbeleid. Bovendien is dit internationale dilemma zo politieke geladen, dat hij in botsing kan komen met politici en opiniemakers. En een koning die zich misschien laat gebruiken door een idealistische, doch naïeve beweging die stiekem een generaal pardon wil, zou zijn profilering meer schaden dan goed doen. Kortom, premier Rutte moet zich afvragen of de volkswoede over zijn falende kabinet zich straks ook tegen het staatshoofd kan gaan richten. Want een koning als dominee of bliksemafleider is niet alleen een gevaarlijk precedent, maar kan tevens vragen oproepen over de praktische bijdragen van het koningshuis aan een structurele oplossing. Er is al genoeg profilering zonder echte inhoud

Turks wespennest

Europa steekt zich door een overeenkomst met Turkije in een wespennest. Niet alleen financieel, maar ook politiek, militair en op het gebied van de internationale rechtsorde. Daarnaast is er geen enkele garantie dat Turkije zich aan de afspraken zal houden zonder nieuwe eisen te stellen of zelf te selecteren op ‘geïdentificeerde’ Syriërs (valse paspoorten, christenen, gezinshereniging, oorlogsmisdadigers, etc.).

Bovendien wordt het nog lastiger om de VN en landen in het Midden Oosten aan hun verantwoordelijkheden ter zake het vluchtelingenverdrag te houden, de Koerden te beschermen, een Turkse invasie van gelukszoekers en christenen te voorkomen, en de Turkse steun aan bepaalde islamitische milities te bekritiseren. Inmenging in de mensenrechtensituatie en in de opgeheven persvrijheid in Turkije wordt dan bijna onmogelijk, en ook de slechte verstandhouding met Rusland zal er niet beter op worden.

De ondoordachte adviezen van de nationale adviescommissie voor internationale aangelegenheden moeten dan ook eveneens zeer kritisch worden gewogen.

Verwarring

Niet alleen de heer Draghi (ECB) zaait verwarring over hoe het er daadwerkelijk voor staat met de EU en de Eurolanden. Allerlei deskundigen blijken een andere opvatting te hebben dan de ministers van Financiën in de zuidelijke regio. En Den Haag kan niets tegenhouden, want dat hebben we ‘vrijwillig’ opgegeven.

Doch ook de media dragen bij aan misleiding over de feiten, waardoor bijv. de heer Pronk (Tel. 12/3) kennelijk niet weet dat de ‘vluchtelingen’ aan de Macedonische grens daar vrijwillig zitten, omdat ze weigeren asiel aan te vragen in Griekenland. Zij willen zelf bepalen in welk land ze hun uitzetting mogen afwachten.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties