Prikbord nr 499

Beloning advocaten

Strafrechtadvocaten klagen over de geringe beloning voor het bijstaan van hun cliënten. Daarbij wordt kennelijk vergeten welke financiële (en maatschappelijke) schade ze aanrichten door de leugens en gemanipuleerde ‘bewijzen’ in de rechtszaal. Indien rechters en Orde daarop hard zouden ingrijpen, blijft er genoeg geld over voor een betere beloning én een snellere rechtsgang.

Prikbord_pixabayCentrale Raad van Beroep

Net nu ook de gewone burger in hoger beroep kan bij een geschil met diens werkgever, wordt de Centrale Raad van Beroep naar verluidt opgedoekt. Modernisering zou echter beter zijn geweest, gezien vele merkwaardige uitspraken in de afgelopen jaren ten gunste van de overheid/staat. Met name omdat ook bij ‘gewone’ rechtszaken zo veel beoordelingsfouten worden gemaakt, dat de specialisatie Bestuursrecht geen overbodige luxe is.

Hoeveel nog ?

De agressie waarmee gelukszoekers Europa willen binnendringen, leidt tot steeds meer geweld. De wijze waarop we door premier Rutte worden misleid over de aantallen, de maatregelen en de kosten leidt tot steeds meer afkeer van de Haagse en Brusselse onwaarheden. Hoeveel nog te gaan?

Inburgering

De optimistische verwachtingen over inburgering van vluchtelingen zijn niet op feiten gebaseerd., maar lijken meer ingegeven door de wens om van een tijdelijke status meteen maar een permanente status te maken met alles erop en eraan. Daar komt bij dat de banen die nodig zijn om in ieder geval de werkwilligen te laten starten, niet bestaan. En voor de gewone arbeidsmarkt duurt het volgens Duitse ervaringen 5 – 8 jaar voordat betrokkenen volledig zijn ingeburgerd en zelfstandig wonen. Want scholing, betaalbare woningen en begeleiding zijn schaars. Nieuwkomers blijken soms geen flauw benul te hebben van de samenleving en omstandigheden waarin zij en hun kinderen terechtkomen. Met dank aan de Wir schaffen das profeten.

Lege handen

De afgelopen decennia is veel wetgeving zo gemaakt, dat de Staat telkens met lege handen staat. Of het nu om illegalen gaat, of belastingfraude, of buitenlandse oorlogsmisdadigers en georganiseerde misdaad, of het verminderen van graaibeloningen, of het Schengen-verdrag en andere internationale verdragen, of het toezicht op de jeugdzorg, of de ‘privatisering’ van overheidsdiensten, of de misstanden onder rechters, of misstanden bij de publieke omroepen, of verspillingen door provincies en gemeenten, of het financiële beleid bij scholen en universiteiten, of de bemoeienissen van de EU met binnenlands beleid, of de corruptie en verspilling binnen de EU; telkens weer heeft de overheid zichzelf machteloos gemaakt.

Dit is geen toeval, gezien de gretigheid waarmee ook de huidige regering zich beroept op die dubieuze wetgeving, zonder aanstalten te maken de manco’s weg te nemen.

Premier is het zat

Premier Rutte is het zat om vragen te moeten beantwoorden, die het groeiende wantrouwen over zijn verklaringen, cijfers en beloftes (MH-17) weerspiegelen. Intussen is de bevolking het zat om nog langer te worden misleid en uitgemolken op alle niveaus. Want iedere ‘vernieuwing’ wordt meteen gesaboteerd: het Oekraïne-referendum, het Huis voor klokkenluiders (isoleercel), het bankenonderzoek (waarbij de AFM nu zelf moet worden onderzocht), de Balkenende-norm en het staatsvoorschot voor gedupeerden van misdrijven. In het laatste geval komt het voor dat het OM na 5 jaar onderzoek – zonder getuigenverhoor – het bewijs niet ‘rond’ kan krijgen. Dat scheelt weer € 5000,- en een celstraf, zodat de dader dan meteen in de schuldsanering met uitkering kan. Wie daarbij ook de belasting oplicht, krijgt kwijtschelding van die nieuwe schuld, omdat anders de schuldsanering stopt.

Vriendjes

Een ambtelijke (milieu)dienst in Noord-Brabant, die 5 miljoen tekort komt, wordt niet afgerekend. Hoezo ‘tekort’: was er geen begroting, geen budget, geen interne controller en geen externe toezichthouder?

Neen, het is nog erger, want de politieke vriendjes pleiten er voor om niemand van het falende bestuur te ontslaan. Van een strafaangifte zal dus helemaal geen sprake zijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties