Meer bewindslieden op TV: 4 & 5 april

Volgens de planning zullen op 4 en 5 april onze bewindslieden een mediastorm ontwikkelen. VARA programmamakers lijken op overuren af te stevenen bij deze buitenkans hun  riant gedoteerde baan nog verder te verduurzamen met gratis overheidssteun. Premier Rutte en de ministers Koenders, Ploumen, Asscher, Dijsselbloem, Hennis en Kamp hebben de komende week interviewafspraken met tal van media gemaakt om de ja-stem te promoten. Alle andere ministers en staatssecretarissen laten het afweten en hun wordt nu dringend verzocht zich actiever te mengen in de mediastrijd. Dat meent althans RTL Nieuws, die beschikking lijkt te hebben over een uitgelekte instructie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De bewindslieden worden aangespoord de komende weken via sociale media hun uiterste best te doen om het Nederlandse publiek te overtuigen dat een ‘Ja’ stem de wereld een betere plek maakt.

eu-neeIn een interview met de webkrant NU.nl kraamt de Minister-President weer heel andere taal uit. Volgens de premier is Nederland tegen toetreding, “omdat wij vinden dat Oekraïne zowel een goede relatie moet hebben met Europa als met Rusland. Dat kan niet als ze in de Europese Unie zouden zitten”. Voor wat het waard is natuurlijk, want van deze Minister-President herinneren wij ons uiteraard nog andere beloftes: ‘Geen cent meer naar Griekenland’, ‘Er komt geen luchtbrug met Turkije’ en ‘Iedere Nederlander krijgt 1000 Euro van de VVD.’

Het verdrag met Oekraïne is veel meer dan een simpel handelsverdrag. Het verdrag maakt wel degelijk melding van een mogelijke toetreding tot de EU. (‘de politieke associatie en de economische integratie’) Artikel 10 van het verdrag ‘Conflictpreventie, crisisbeheer en militair-technische samenwerking’ laat aan duidelijkheid helemaal niets meer in het ongewisse. Oekraïne wordt militair-technisch gevoegd bij de EU. Dit verdrag provoceert het Kremlin en schept een zeer gespannen situatie met de Russen waarop nu even niemand zit te wachten. De burgers in de Oekraïne ook niet, want zij betalen op dit moment de rekening met bloed. De burgers van de EU ook niet, omdat zij overspoeld worden met een ander ongemak uit de EU-koker: de vluchtelingen. Ons werelddeel wordt onder de voet gelopen door grote aantallen landverhuizers uit een premoderne cultuur, die veelal ook nog eens niets ophebben met de westerse manier van leven. Wij hebben dus letterlijk en figuurlijk even voldoende springstof onder de ledenen.

Het referendum moet dan ook gebruikt worden om aan de Brusselse elites duidelijk te maken dat het zo niet verder kan. Ook de eigen overheden moeten beseffen dat de bevolking in toenemende mate ontevreden is over de politieke prestaties. De soms beschamende manier waarop bewindslieden aan het pluche blijven kleven, zonder dat zij daar ook maar iets te zoeken hebben is stuitend. De Tweede Kamer, in het bijzonder de regeringspartijen (PvdA en VVD) en hun ‘gedoogpartners’ (CU, SGP en D66) houden willens en wetens een Kabinet in stand wat al lang niet meer op steun van een meerderheid onder de bevolking kan rekenen.

Daarom stemt heel Nederland volgende week massaal tegen het associatieverdrag met Oekraïne. En dat is maar goed ook.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties