Prikbord nr 497

Argumenten tegen Brexit

De argumenten om Groot-Brittannië in de EU te houden, worden steeds merkwaardiger. Dat Nederland de Britten als bondgenoot zag tegenover Duitsland en Frankrijk is allesbehalve waargemaakt. Nederland volgt slaafs de Duitse koers, terwijl het Britse voorbeeld om buiten de eurozone te blijven Londen alleen maar voordelen heeft opgeleverd. Ook de quasi-harde lijn in de Brexit-onderhandelingen heeft Nederland niet gesteund, maar ‘genuanceerd’, zoals alles wat in Brussel wordt beslist beter buiten de schijnwerpers kan blijven. De opmerking van een voormalige minister van BuZa, dat de EU maar één probleem tegelijk aankan, is tekenend in een tijd van minstens 5 grote problemen waarbij de bondgenoten – net als in de NAVO – zich niet altijd binnen de EU bevinden. Als Brexit doorgaat levert dit nauwelijks problemen op, omdat Londen dan zelf bepaalt met wie welke overeenkomsten worden getekend, wie er het land in mogen en welke wetten kunnen worden opgedoekt.

Prikbord_pixabayControle door de overheid

Doordat de overheid (te) vaak informatie achterhoudt, die relevant is voor (opsporings)ambtenaren en hulpverleners, is het met controles soms bedroevend gesteld. Dit betreft niet alleen het misbruik bij voedselbanken, maar ook van allerlei toeslagen en kindgebonden budgetten. Bijv. de belastingdienst weet kennelijk niet welke kinderen uit huis zijn geplaatst en dus niet meer afhankelijk zijn van het gezinsinkomen. Doch ook sociale diensten gedragen zich vaak naïef als het gaat om controles en verificatie en zelfs onze wetgeving gaat doorgaans uit van goede trouw in plaats van mogelijke fraude. De kosten daarvan zijn echter onaanvaardbaar hoog.

Duitse criminaliteitscijfers

In Duitsland kunnen de misdaadcijfers over immigranten niet langer worden verhuld.

Naar verluidt waren er in 2015 ongeveer 300.000 – 400.000 voorvallen, waarbij moet worden opgemerkt dat het huidige aantal nieuwe immigranten eerst gedurende het jaar is gearriveerd en momenteel honderdduizenden zijn ‘ondergedoken’ zodat ze – net als illegalen – vaak op criminele wijze aan de kost moeten komen.

Goed voorbeeld

Een aantal mbo-leerlingen – onder meer in Rotterdam – blijkt de lessen van het Europese parlement niet alleen te hebben begrepen, maar ook zelf toegepast. Je doet net alsof je de werkzaamheden waarvoor je betaald wordt, vervuld door je aanwezig te melden en vervolgens vertrek je weer. Bij deze en andere leerlingen/studenten gaat het ‘slechts’ om studieleningen tot ongeveer € 800,- per maand, doch duidelijk is dat deze nooit zullen worden afgelost.

Grenzen dicht?

De onzin dat ‘dichte’ grenzen ons land miljarden gaan kosten, moet met een flinke korrel zout worden genomen. In de eerste plaats kosten de ongenode gasten ons zeker miljarden per jaar, maar daar gaat het niet om. Bij vrachtvervoer in verzegelde vrachtruimtes kan worden volstaan met steekproeven en zeer hoge boetes. Daarnaast zijn grenscontroles goed voor het tegengaan van EU-fraude met goederen, bestrijding van georganiseerde criminaliteit en het onderscheppen van jihadisten/terroristen.

Pegida

Door hun diskwalificaties van de Pegida-beweging zetten de SP en GroenLinks – net als de Duitse SPD – aan tot haat en geweld, waarbij de ongewenste ‘achterban’ van Pegida opzettelijk wordt aangemerkt als vertegenwoordigers van de gehele beweging.

Salariseisen

Een Schipholdirecteur die geen salaris wil inleveren, terwijl hij weet dat hij tot dusver extreem werd overbetaald, is in feite ongeschikt voor de baan. Nu hij niet bereid is om het goede voorbeeld te geven door een passende beloning te accepteren, en over 2 jaar toch wil vertrekken, doet de minister er goed aan geen onderhandelingen te voeren, maar meteen een opvolger te zoeken. Want niemand is onmisbaar, zoals ook politici zouden kunnen weten…

Volkert

Zoals Ine Veen in haar boek over de moord op Pim Fortuyn al aangaf, wijst steeds meer erop dat de Staat en Volkert zeer waarschijnlijk een geheime afspraak hebben over zijn straf. Waarbij hij in ieder geval niet zal worden vervolgd voor de moord op milieu-ambtenaar Van der Werken. De vraag is welke afspraken er zijn met andere veroordeelden en verdachten, want de Teeven-deal is zeker niet uniek in een land dat er jaren over doet om het onderzoek naar Demmink af te ronden, zich zelf tegenspreekt in het MH17-dossier, criminele directeuren van woningcorporaties en banken laat lopen, frauderende politici ‘vrijpleit’ en bij parlementaire enquêtes altijd de schuldvraag ontwijkt. Terwijl onderzoek naar gebeurtenissen in Nederlands Indië – meer dan 60 jaar geleden – wel op het verlanglijstje staan, maar onderzoek naar het ABP, de woekerpolismaffia en foute curatoren steeds voor zich uit schuift.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties