Boeven zijn de baas

Al heel lang wijzen Sta Vast en Sta Pal op de neergang van de veiligheid en de rechtshandhaving in ons land. Inmiddels zijn we zelfs afgezakt naar het niveau van een Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek, want zelfs in de bajes blijken de criminelen de dienst uit te maken. Volgens bewakers van de bajes in Alphen aan de Rijn wordt de instelling zelfs ‘geregeerd’ door langgestraften. Dat zeggen zij in vertrouwelijke gesprekken met journalisten van het dagblad De Telegraaf.

Geen 'Alcatraz' in Nederland... Afb: pixabay

Geen ‘Alcatraz’ in Nederland… Afb: pixabay

Volgens de ’klokkenluiders’ van penitentiaire inrichting Alphen aan den Rijn circuleren in de inrichting volop wapens, smartphones en drugs, die door corrupte bewaarders naar binnen worden gesmokkeld. Niet de directie of de bewaarders hebben het op sommige afdelingen voor het zeggen, maar invloedrijke en vermogende gevangenen.

Ook hebben sommige ’penitentiair inrichtingen werkers’, in jargon PIW’ers genoemd, te innige contacten met gedetineerden of schenden ze de integriteitsregels. De gevangenisdirectie ontzegde gisteren zelfs twee bewaarders, die eerder al op een andere plek te werk waren gesteld, de toegang tot de inrichting. Daarvoor al werd een gevangenismedewerker ontmaskerd die lid was van motorclub Satudarah. Cel-inspecties leverden de afgelopen maanden wapens op en kleine telefoons uit China die een internetverbinding hebben.

De bajes, ooit bedoeld om criminelen te straffen voor hun daden en rehabilitatie te verwerven, is inmiddels dus de ontmoetingsplek voor vakantievierende boeven.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

In Alphen aan den Rijn is nog wel meer aan de hand: Khalid Tatou, een verschillige PvdA’er bekend van onder andere zijn endoscopische betrokkenheid bij de Goudse Megamoskee, alsook het bukmaatje van totale engnek Tarik Ibn Ali, is voorlopig gestopt basisschooldirecteuren. K.T., zoals de man sinds een uur in de PvdA-gangen heet, is naar alle waarschijnlijkheid de directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, die afgelopen maandag werd aangehouden op verdenking van ontucht met een 13-jarig meisje, dat naar verluidt geen leerling van dezelfde school was. (via Geenstijl.nl)