Wonderlijke voorrangsregels

Het is eigenlijk wonderlijk dat een supranationale organisatie zoals de EU wetten kan uitvaardigen die voorgaan op b.v. het Nederlandse recht. Onze wetgevende macht is klaarblijkelijk ondergeschikt aan de wetgevende macht van een handvol ambtenaren te Brussel.

Als de Europese Commissie morgen besluit om alle verkeer in de EU links van de weg te laten rijden, dan heeft de Tweede Kamer daar formeel niets over te zeggen: “Binnen het Koninkrijk geldende wettelijke voorschriften vinden geen toepassing, indien deze toepassing niet verenigbaar is met een ieder verbindende bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties” (Art. 94 Gw). Het is mogelijk dat onze nationale wettelijke voorschriften (b.v. rechts van de weg rijden) in conflict komen met internationale bepalingen, in dit voorbeeld de EU. Dan gaan de internationale (EU-) bepalingen voor: links van de weg rijden. De voorgaande samenstellingen  van de Staten Generaal zijn kennelijk erg druk geweest met het weggeven van onze soevereiniteit; daar kunnen we nog wel eens een tribunaal tegenaan gooien.

Witte Donald EU-Duck. Afb: bewerking Sta-pal.

Dat grondwetsartikel is natuurlijk wel een beetje raar, want dat betekent dat de Tweede Kamer nog veel langer reces kan nemen dan zij nu al doen; ze hebben toch weinig tot niets te vertellen en wij – de burgers – zijn volmaakt voor niets naar de stembus geweest. Met democratie heeft dat allemaal weinig van doen en mede om die reden is de EU aan grondige herziening toe.

Het Poolse Constitutioneel Hof bijvoorbeeld, heeft op 7 oktober 2021 geoordeeld dat de Poolse wet voorrang heeft op de wetgeving van de Europese Unie. Het is duidelijk dat de Polen het heikele van de Europese wetsovereenkomst met de lidstaten niet accepteren en daar hebben ze volgens mij gelijk aan: de nationale wetten worden door de nationale wetgevers bepaald en niet door ambtenaren elders in Europa. Als die EU-ambtenaren voorstellen hebben dan is dat prima, maar zij behoren eerst te worden gewogen door onze Staten-Generaal alvorens zij van toepassing kunnen zijn. Zo werkt democratie met een telkens wisselende Volksvertegenwoordiging nu eenmaal.

Pensioenen

Dat de EU een blok aan ons been lijkt te worden, bewijzen onze pensioenreserveringen. In tegenstelling tot andere Europese landen hebben veel burgers in ons land gedwongen geld moeten stallen in pensioenfondsen. In de meeste EU landen sparen de burgers niet voor hun pensioen, maar krijgen hun (staats-) pensioen uit de lopende belastinginkomsten in hun land. Als er door vergrijzing in die landen steeds minder werknemers zijn die de belastingpot vullen dan moeten daar de pensioenen omlaag, of de belastingen verder omhoog, óf hun staatsschuld toe laten nemen, óf drastisch bezuinigen om meer geld vrij te maken voor pensioenen, óf iedereen moet langer doorwerken, bij voorkeur tot ze er dood bij neervallen. Dan hoeft er immers ook geen pensioen meer uit te worden gekeerd. Kortom: win-win.

Zoals het er nu uitziet, willen de meeste EU-landen de staatsschuld laten oplopen, op grond waarvan de ECB uiteindelijk zal moeten besluiten de rente te verlagen zodat die oplopende (staats-) schulden te financieren zijn zonder dat de hele EU instort. Maar dat betekent wel dat een land als Nederland, waar vrijwel iedere werknemer zèlf een pensioen bijeen heeft gespaard, door de toenemende inflatie het pensioenbedrag steeds minder waard ziet worden. Nu zijn daarvoor wel wat opties om de pijn voor Nederland te verzachten (b.v. staatsschulden opkopen via Eurobonds) maar dat is natuurlijk ook een schijnvoordeel voor de kortere termijn. Overigens had dat gereserveerde bedrag van inmiddels bijna 1700 miljard nog veel méér kunnen zijn als directies en toezichthouders wat minder achteloos met de spaargelden omgingen…

Asielgelazer

De EU is hevig voor ‘vrij verkeer van goederen en personen’, maar is vergeten de buitengrenzen grondig op slot te doen. De landen met de beste sociale uitkeringen zijn daarom doelwit van economische vluchtelingen, waaromheen inmiddels een systeem van mensenhandel is ontstaan waar je bang van wordt. Europese NGO’s bijvoorbeeld, gefinancierd met subsidies, varen met grote boten naar Afrika en halen daar de vluchtelingen op onder de titel ‘reddingsactie’. Dat is mooi, maar als je dan toch vlakbij de kust van Noord-Afrika vaart, waarom verscheep je die mensen dan naar Europa? “In nood is iedere haven welkom” zei de klant tegen de klagende prostituee toen hij haar per abuis anaal teisterde, maar dat adagium geldt dus bepaald niet voor de ‘vluchtelingen’ en de NGO’s. Alleen de EU-havens zijn welkom. En dan zou het nu zo zijn, dat diezelfde gebrekkig opererende EU-elite onze Minister toestemming moet geven om de grenzen per crisiswetgeving te sluiten? Omdat onder andere artikel 94 van onze Grondwet dat in de weg staat?

Het lijkt me dat de crises niet beperkt zijn tot slechts een asielcrisis, maar dat we ook te maken hebben met een EU-crisis. En in dat geval moeten we daar snel uitstappen.


5 3 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
13 dagen geleden
Koddebeier
16 dagen geleden

Verlos ons van deze idioten NEXIT !!!

ronald dunki
18 dagen geleden

Naar aanleiding van de conclusie van bovenstaand artikel inzake Nexit – o.g.v. de gevolgen van de EU subversie van Nederland via internationale verdragen – wil ik hier tegelijk wijzen op de openlijke anti Israel sentimenten van die extreemlinkse EU ambtenarij met hun impliciete steun aan Hamas, Iran en Hizbollah.

Zij maken niet alleen een puinhoop van Europa maar pretenderen ook daarbuiten hun ideologie te mogen projecteren en moedigen zo wereldwijde agressie tegen Israel aan, ter plekke nu weer door Hizbollah. Dit product van de Iraanse Revolutionaire Garde dateert al uit de jaren ’80 en eist een leidende rol op in de door de koran gedicteerde genocide van het Joodse volk waarvoor de Chinese Communistische Partij, via de door hen gedomineerde VN, niet onderdoet. Vergeet niet dat China de grootste afnemer is van Iraanse olie nadat Joe Biden het embargo van Trump ophief!

Het gevaar voor de wereldvrede van die giftige mix wordt in vaderlandse media niet of nauwelijks gezien, laat staan belicht. Maar gisteravond heeft de IDF een rechtstreekse aanval op de kop van het Hizbollah serpent uitgevoerd en dat zal Iran mogelijk dwingen om de handschoen op te pakken.
 
Waarom is die politiekcorrecte EU steun aan Hizbollah zo gevaarlijk? Hizbollah heeft een wapen-arsenaal dat dat van onze vaderlandse strijdkrachten overtreft met vele tienduizenden raketten en een paraat leger van 40.000 man. Wie zich afvraagt hoe die terroristen zo’n wapenarsenaal cum zwaarbewapende strijdmacht kunnen mobiliseren moet bedenken dat de financiering hiervan feitelijk van de hardline communist Barack Obama komt, de ‘pater intellectualis’ van de ‘deep state’ en de schaduwpresident van de USA. Diens neocom mafia, met puppets als Joe Biden en Kamala Harris heeft  enerzijds miljarden Dollarbiljetten ingevlogen naar de Iraanse ayatollahs om daarmee overal terroristische bewegingen te financieren. Anderzijds hebben zij de hervatting gefaciliteerd van Iran’s door Trump geblokkeerde olieproductie en -export en daarmee een nog grotere cashflow voor hun kwade zaken. En, niet te vergeten, zij zijn verantwoordelijk voor de conform het accoord met de VN verboden voortzetting van hun kernwapenprogramma dat de kans op Armageddon vergroot.
 
 
Kortom, alles in die area staat op scherp dankzij een heilloze samenspanning van ‘woke’ met de islam die wij hier ook dagelijks ervaren.Wellicht een beetje ‘off topic’, maar het feit dat de wereld nu aan het begin staat van een potentiële wereldbrand vanuit het Midden Oosten is te danken aan die extreemlinkse, fascistische mafia die alles, maar dan ook alles, wat Trump voor elkaar had heeft teruggedraaid. Uit Obama’s rancune en diens pure hufterigheid, met desastreuze gevolgen voor alles wat hij aanraakt. Zelfs de riante positie van de USA als energieonafhankelijke exporteur van olie en gas werd aan de groene dictatuur opgeofferd, reden waarom wereldwijde energieprijzen als een raket omhoog schoten met als gevolg de ongekende inflatie van de laatste jaren die zoveel Nederlandse gezinnen en MKB-ers aan de rand van de afgrond bracht – zo niet al daaraan voorbij. Daar kampen wij nog steeds mee, ook dankzij hun ‘gratis geld’ politiek waaraan de ‘woke’ DNB vrolijk meedeed in strijd met hun statutaire doelstelling.
 
 
Zij kennen geen grenzen in hun arrogantie, dus het feit dat de neocom VN 2030 agenda de verloedering der westerse democratieën beoogt met o.a. hun ‘omvolking’ is lang niet genoeg. Afgelopen week werd in New York ook nog eens door de onverbeterlijke ‘deep state representant Schoof’ een volgende aanslag op onze vrijheid ondertekend in de vorm van de nieuwste, puur communistische ‘2045 agenda’ van de door China gedomineerde VN, waarover onze corrupte 2e Kamer zelfs weigerde te debatteren! Slechts Argentinië zag deze smeerlapperij voor wat het was en president Milei had de ‘cojones’ om dit neocom project in vlammen af te schieten. De arrogante Haagse ‘deep state’ onderstreepte echter weer eens hun greep op de 2e Kamer die, samen met hen, ‘keihard werkt’ aan de ondergang van Nederland. Wat zou het een schone zaak zijn als alleen al 50% der rijksambtenaren ontslagen werd en de 2e Kamer kan mijns inziens gevoeglijk terug naar 50 leden in een representatiever kiesstelsel dat niet door het Kartel gecontroleerd en gemanipuleerd wordt…
 
 
Genoeg over deze linksextremisten, terug naar Hizbollah : Israel voelt als geen ander aan wat de compromisloze ‘pure islam’ over het Jodendom zegt en vecht daarom voor het eigen bestaan onder het motto ‘ de aanval is de beste verdediging ’. Al dagenlang bombardeert de IDF stellingen en wapendepots in Libanon waarbij honderden doden vielen en duizenden op de vlucht sloegen, net als de bevolking van noord Israel sinds vele maanden moest vluchten, alles dankzij Hizbollah en Iran…  Precisiebombardementen van de IDF op terroristische kaderleden, hun communicatie-netwerken en gisteren op het ondergrondse Hizbollah hoofdkwartier – zoals altijd weer vlak onder burgers die hen als schild moeten dienen en mogelijk leidend tot de dood van de opperhaatbaard Nazrallah – hebben het afschrikkingspotentieel van Hizbollah als Iran’s kroonjuweel zwaar verminderd maar laten ons alsnog gissen naar welke capaciteiten Hizbollah nu nog heeft. Op de grond blijft hun numerieke sterkte aanzienlijk, zoals de IDF zich nog wel zal herinneren sinds de laatste invasie van inmiddels bijna 20 jaar geleden.
  
 
Wat opvalt is dat de ayatollahs, die buiten schot dachten te blijven door Arabieren voor hen te laten vechten, plots verklaren open te staan voor ‘onderhandelingen’ over hun kernprogramma want zij hebben Hizbollah hard nodig voor hun eigen verdediging. Dit blijft een uit nood geboren toneelstuk tot zij weten of Hizbollah zich herstelt van de huidige crisisituatie die de IDF gecreëerd heeft met hun precisieaanvallen via ontploffende ‘pagers’ die duizenden terroristen buiten gevecht stelden èn hun interne communicatie wegvaagden èn de vraag of Nazrallah nog leeft of de 72 maagden verveelt…  Ook op de grond heeft de IDF keihard toegeslagen want Hizbollah pretendeerde zo’n 3000 raketten per dag naar Israel te lanceren. In de praktijk zijn dat slechts honderden en hun eerste ballistische raket werd kort na lancering tot schroot gedegradeerd door David’s Sling. Wellicht hebben zij nog genoeg van dat spul maar met de hete adem van de IDF in hun nek zal daar niet veel te lanceren zijn.
 
Kortom, de ayatollahs weten het even niet meer want het is nooit de bedoeling van die lafaards geweest om Israel één op één, met open vizier, te confronteren tot zij hun eigen kernwapen hebben, omdat zij nu een pak rammel riskeren als zij zelf de kastanjes uit het eigen vuur moeten halen. Daarom wordt nu beweerd dat Hizbollah enorme zelfbeheersing aan de dag legt en dat de haatbaarden in Tehran plots weer willen ‘onderhandelen’ (lees: tijd winnen) voordat Trump orde op zaken stelt en hen weer naar de zijlijn verwijst. Wat dan ook, zij eisen een complete Joodse genocide dus Hizbollah zal tot het bittere eind doorgaan, met de morele en financiële steun van de Netanyahu-hater Obama en diens ‘deep state’ op de achtergrond. Daarbij dreigt het arme Libanon volkomen van de kaart geveegd te worden door de ‘intifada’ die al begon sinds Sigrid Kaag’s idool Arafat zich in Libanon vestigde. ‘ Woke ’ egotrippers als Kaag lopen in het vrije westen bij bosjes rond waarbij zij ongestraft in de staatskas kunnen graaien; de onbeschaamde heks durfde vorige week alweer miljoenen Nederlands belastinggeld voor UNWRA te vragen, de ambtelijke ‘deep state’ knorde instemmend. Niet alleen ons land is ziek, in Washington bleek deze week dat de Democraten de verdwijning van ruim één biljoen Dollar niet kunnen verantwoorden… Daarom is het valse gejammer uit die extreem linkse hoek over een wapenstilstand ‘windowdressing’ voor hun pogingen om Israel om zeep te helpen. Geef Netanyahu eens ongelijk zolang Obama de schaduwpresident is.
 
 

A.R. Girbes sr
18 dagen geleden

Dat we te maken hebben met een asiel- crisis , zoals de heer Nijhof dat aangeeft , blijkt de keiharde waarheid te zijn . Als ik het gespuis uit Brussel aanhoor en de macht dewelke Brussel inmiddels verworven heeft, alsmede de regels lees die Brussel ons wil opleggen , dan, ja dan zeg ik maar ALWEER dat NEXIT de enige oplossing is om uit de ellende van het incompetente zooi uit Brussel komen . Het zal een dure grap worden en de debiteuren zullen massaal naar het Europese Hof gaan om gelijk te halen . Rutte en Kaag hebben Nederland niet alleen verraden ze hebben Nederland verkocht . We zijn dan van het “” asiel gelazerd af”” en ik wordt kotsmisselijk van de regels die “ De Geografisch Demografische verschillen”” moeten verhullen en de landen die barsten van de schulden te steunen . Dat Frankrijk bijna failliet is en de Moslims daar de boel op stelten zetten komt onverbiddelijk die ellende ook naar Nederland . Ook het feit hoe wordt omgegaan met de Nederlandse pensioenpot is om “ te janken “ zoals Nijhof dat zo mooi schrijft , maar de harde realiteit is dat we worden belazerd met ONS eigen pensioen . Ik heb al eerder geschreven dat de Europese Unie als aasgier naar het Nederlandse pensioenstelsel kijkt en Brussel hard begint de grijnzen als we daar iets van zeggen. Ik geeft hierbij de heer Nijfof groot gelijk dat de feiten die hij noemde onherroepelijk een NEXIT inhoud . Als we even melden dat Brussel een “ Digitale Euro “ wil invoeren en betalingen boven de € 3000,- per definitie met de digitale Euro moet geschieden . Ze zijn in Brussel krankzinnig en hun incompetentie is zo alarmerend dat ook dit als argument kan worden aangenomen om een NEXIT ook definitief te maken.. We krijgen dan onze soevereiniteit weer terug . De Dromers , van een Verenigd Europa blijken te lijden aan pseudologia Fantastica en hebben de pseudodoxie ( Dwaalleer ) op een VMBO genoten . Het is om razend te worden . Vandaag heb ik het nieuws aan-gehoord waar het nieuws “” in gemakkelijke taal “ werd voorgelezen …….. het tart iedere vorm van een gezonde Educatie ……. Verschrikkelijk . Het is te “ idioot” voor woorden …… zo walgelijk . Nederland “”het land van de verrotte bananen, “” analfabeten en geesteszieken .

ronald dunki
18 dagen geleden

Art. 94 Gw. dateert uit 1953 toen en nog weinig of geen sprake was van internationale verdragen en spoorde met het algemeen heersende rechtsgevoel van die tijd waarin wij feitelijk slechts de NATO, de prille VN, die toen nog niet in handen was gevallen van de communisten, en de EGKS,die net in de kinderschoenen stond, kenden..

Dat er met de introductie van art. 94 Gw. een risico bestond dat de bescherming van de eigen burger door die Gw. of Parlement belemmerd zou kunnen worden speelde nog niet. Er bestond toen nog iets als goede trouw. Pas toen in 1971 de Chinese communisten hun rooftocht door de VN begonnen liep het daar zo ontzettend fout. Nu heeft China een staf van meer dan 11.000 man in de VN – verreweg de grootste van alle lidstaten – en domineert meer dan de helft van de suborganisaties zoals WHO, UNESCO of OESO en maakt daar gigantisch misbruik van, onder meer ook door de definitie van de mensenrechten in hun voordeel te herdefiniëren.

Denkt u aan hun botte machtsmisbruik in Tibet, Taiwan, Hongkong en hun misdaden tegen christenen en Oeigoeren. Communistisch China wil daarom de definitie van mensenrechten veranderen en van de VN een forum maken waarin staten gezellig overleg voeren, maar vooral niet langer aansprakelijk kunnen worden gesteld voor hun wandaden, laat staan dat er iets onderzocht kan worden! De huidige funeste 2030 en 2045 agenda’s zijn hun miskramen.

Toen de EGKS – in expansionistische Franse handen – tot EEG evolueerde was er nog niets aan de hand, maar na het rampzalige verdrag van Maastricht en de intro van de Euro ging het gillend mis zodra ongekozen, extreemlinkse ambtenaren een onverhulde machtsgreep organiseerden, net als de CCP dat deed in de VN. Nu is de EU onze grootste vijand.

In Nl. worden verhitte discussies gevoerd over een Constitutioneel Hof maar
Duitsland en Polen kennen al zo’n Constitutioneel Hof dat in staat is om de onverhulde machtsgreep van ongekozen, extreemlinkse ambtenaren te toetsen en dat ook doet… Niets fout mee lijkt mij.

Lange Rede kurzer Sinn: het intentionele misbruik van internationale verdragen door communisten uit Peking en extreemlinkse ambtenaren in Brussel schreeuwt niet alleen om Nexit maar ook afscheid van de door en door verrotte VN die ook een uiterst subversieve rol speelt in het hoogst ontvlambare midden oosten, denk aan UNWRA waar slecht volk als Sigrid Kaag goed in dat subversieve potje vallen en daar vorstelijk voor beloond worden.

Het zou goed zijn om op deze pagina’s met wat meer diepgang naar de recente ontwikkelingen in Libanon te kijken, waar China en Iran vier handen op één buik blijken te zijn, temeer omdat de EU daar ook een steeds valser deuntje probeert mee te blazen. Het bestaande conflict daar zou door de VN afgezwakt worden, maar het tegenovergestelde gebeurt met alle risico op een wereldbrand.

Nogmaals, opzegging van het lidmaatschap van die clubs is een zegen voor onze vrijheid en integriteit, iets waar het bij de failliete NSC nogal aan ontbreekt, dus blaas dit zieke kabinet nou eens op Geert en haal de bezem erdoor….