NSC begint te rammelen

Een aantal dagen slechts was plaatsvervangend fractieleider Nicolien van Vroonhoven (NSC) nodig om de huidige regeringscoalitie op stelten te zetten. Het lijkt erop dat de rammelende partij van de overspannen Omtzigt door de kiezers ook niet al te serieus meer wordt genomen: van de 20 zetels bij de verkiezingen, zijn er nog slechts 7 over…

Na de val van het kabinet-Rutte IV over nota bene het tot dan gevoerde asielbeleid, werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden en richtte voormalig CDA-stemmentrekker Omtzigt in 2023 pijlsnel de partij Nieuw Sociaal Contract op. De partij wilde bijdragen aan “beter overheidsbestuur, toegang voor alle burgers tot basisbehoeften zoals zorg, onderwijs, huisvesting en bestaanszekerheid op de lange termijn”. Een ronkend verkiezingsprogramma lokte miljoenen kiezers naar de partij van de gewaardeerde politicus, maar toen het op ‘leveren’ aankwam bleek Omtzigt als onderhandelaar een wel heel rare kwast.

Pieter Omtzigt. Afb: © pieteromtzigt.nl

Er kwam uiteindelijk een regeerakkoord waar NSC zich kennelijk toch in kon vinden. Dat de kwestie ‘asiel’ een prominent onderdeel uitmaakte van het hoofdlijnenakkoord, kan geen verwondering wekken: het vorige kabinet was immers gevallen op grond van de aangerichte ravage. Tientallen jaren van politieke onwil, besluiteloosheid en (vooral linkse) achteloosheid, betaalt zich inmiddels uit in een regelrechte asielcrisis die, als we niet heel rap werk van remigratie maken, een onbetaalbare zorgmaatschappij en een tribale samenleving opleveren. De eerste tekenen zijn er al in de grote steden: overwoekerd door allochtonen die kampen met een grote werkloosheid, taalachterstand, middeleeuwse gewoonten en gebruiken. Integratie blijkt voortdurend een zinloze exercitie: zie ‘Opsporing Verzocht’. De kosten zijn voor wèl werkend Nederland, die voor het teveel aan beschikbare arbeidsplaatsen kennelijk geen beroep kan doen op de laatste cultuurverrijkingen, maar arbeidskrachten uit anders (meer Westers) georiënteerde landen moet halen.

Asielcrisis

In die sfeer en tegen die achtergrond, bestond het de tijdelijk fractieleider van NSC Van Vroonhoven, om een bom te leggen onder de aankondigingen rond een uit te roepen ‘asielcrisis’. Volgens het kabinet zijn stappen noodzakelijk vanwege een asielcrisis, veroorzaakt door de veel te grote instroom van asielzoekers in de afgelopen jaren. De crisisprocedure is voorbehouden aan oorlogssituaties of andere noodsituaties (Die wet is onlangs gewijzigd n.a.v. de z.g. ‘coronacrisis’), waarbij goedkeuring van het parlement pas na drie maanden vereist is. Premier Dick Schoof gaf vrijdag j.l. toe dat het kabinet wel heel zorgvuldig uiteen moet zetten waarom de situatie als crisis wordt gezien. Hij verklaarde echter vertrouwen te hebben in een positief advies van de Raad van State: “Ik denk dat het voorstel de toets der kritiek kan doorstaan”. Interim-fractieleider Van Vroonhoven(voormalig CDA-politica en thans namens NSC) twijfelt daar dus aan.

Huurwet

Het negatie advies van de Raad van State over de door brekebeen De Jonge (CDA) ingebrachte ‘huurwet’, weerhield NSC er niet van dat advies terzijde te leggen en vóór de huurwet te stemmen. Het effect van die onzinnige wet wordt inmiddels duidelijk: investeerders verkopen hun onroerend goed en degenen die op een huurwoning zijn aangewezen, vissen nog steeds achter het net. Kennelijk was NSC even vergeten dat hun reden van oprichting onder andere het begrip ‘huisvesting’ omvatte. Mede daardoor zijn tienduizenden autochtone jonge Nederlanders gedwongen om ’s avonds bij pa en ma aan te schuiven, terwijl de asielzoekers met voorrang worden behandeld. Dat is, met verwijzing naar Omtzigt’s gedrag tijdens de (hoofdlijnen- en begrotings-) onderhandelingen letterlijk: “om te janken”.

Wát de Raad van State ook vindt: de gewone Nederlanders zien een immense asielcrisis en geen enkele politicus kan nu nog met droge ogen beweren dat dit niet zo is. De RvS vormt bij de stembus ook nog eens een piepkleine minderheid en lijkt vooral (gelet op de bemanning) een politiek weinig objectief rechtspreker, omreden waarvan partijleider Omtzigt van het NSC onlangs nog wees op de vermeende voordelen van een ‘Constitutioneel Hof’. En precies dat laatste doet het vermoeden rijzen dat het binnen NSC niet helemaal lekker meer loopt en dat Van Vroonhoven haar CDA-veren nog lang niet is verloren.

Pieter Omtzigt heeft wel verloren: zijn partij is onder leiding van zijn ‘vrienden’ in rap tempo op weg naar de uitgang.


1 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
loekie
12 dagen geleden

Omtzigt is een groot waardeloos stuk vreten; en de NSC kiezers nog exponentieel erger

Paul Quekel
25 dagen geleden

Geachte heer Nijhog, vergeet F. Timmermans en JR. Jetten niet en de heren van Baarle en Dassen zijn eigenlijk het noemen niet waard, m.v.g. Paul Quekel

Geachte Voorzitters, dames en heren van de politiek, e.a.,
 
Vandaag 17 september 2024 heb ik gekeken naar de Troonrede. Prachtige plannen en nu maar hopen dat deze plannen worden uitgevoerd. Niet als het aan de oppositie ligt met F. Timmermans en R. Jetten voorop, die de grijsgedraaide langspeelplaat keer op keer op hun ouderwetse en met verkeerde snelheid draaiende grammofoon afspelen, met erg vals klinkende tonen, die niets oplossen.
 
Naar verluidt de meervoudig miljonair F. Timmermans, komt weer op voor de armen in Nederland? Het zijn keer op keer de foute aandeelhouders en rijken. De heer Timmermans vergeet echter, dat aandeelhouders gelden beschikbaar stellen voor bedrijven om zaken te doen en winsten te maken. Winsten die ook zijn salaris betalen.
 
Drie vragen:
1. Hoe oud is F. Timmermans?
2. Heeft de heer F. Timmermans de pensioengerechte leeftijd bereikt?
3. Waarom krijgt naar verluidt de heer F. Timmermans dan al een pensioen van zijn vorige werkgever, de EU uit Brussel?
 
De enige en juiste oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt. Ga weer 40 uur in de week werken en halveer het aantal ambtenaren met veel gebakkenlucht banen en stop met subsidies voor de angstinstituties, leest u onze oplossingen:
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7085313702370893824/ Berkhout Basissalaris http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7030878581933121537/ Brantz Basissalaris

Terug naar het ziekenfonds met inkomensafhankelijke premies. Doek alle zorgverzekeraars op en stop met het rondpompen van gelden en schaf alle toeslagen af.

Maar bovenal vereenvoudig Nederland zoals ook prof. ir. Dr. G. Berkhout al diverse keren heeft geschreven in zijn artikelen.
 
Leest u zijn boeken hierover en doe er uw voordeel mee: http://www.clintel.nl/boeken-guus-berkhout-over-zakenkabinet-en-verstikkende-bureaucratie/.

En over de woningnood. Woningbouw en woningnood in Nederland en waarom is deze ellende ontstaan in Nederland? DOOR HET WEGKIJKEN VAN DE AMBTELIJKE, POITIEKE EN BESTUURLIJKE MACHTHEBBERS en de privatisering van de woningbouwcoöperaties en de verkoop van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten aan ABN/AMRO. Het voorstel om de woningen te gaan belasten in BOX 3 is ongehoord gemeen.

De politieke verantwoordelijke personen hebben het al vanaf 2002 laten afweten. Leest u http://www.sdnl.nl/grondbank.htm en http://www.sdnl.nl/noodplan.htm en wanneer huizen weer onder water komen te staan http://www.sdnl.nl/vangnet.htm en dat is geen voorspelling maar een feit.
Onderzoek maar eens welke groepen de meeste eigen woningen hebben. Na mijn mening zijn het de meesten uit het KOSTBANENCIRCUS, zie uitleg op http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2 en scrol ook even door naar Basissalaris.
 
Met verdrietige groet,
Paul Quekel 80 jaar.
 
CC zoals genoemd
BBC en anderen.
 

Marcilex
18 dagen geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Beste Paul, vermijd het misbruik van kapitalen.

loekie
12 dagen geleden
Antwoord aan  Marcilex

daar zit zonder twijfel de oplossing

Alan Breck
25 dagen geleden

Lessen van Polen en Hongarije: de EU vraag je niets maar deel je wat mede.

En misschien heb ik eerder niet goed opgelet, maar sinds Omtzigt er mee kwam is elk tiende woord van politici “rechtstatelijk”. Ik wordt er kotsmisselijk van.

ronald dunki
26 dagen geleden

H.H.Rafi & Buskens, uw beider opluchting is begrijpelijk in de context van ons aller zoektocht naar een uitweg uit de terreur van de extreemlinkse Kartel partijen die zich schuldig maken aan de ‘omvolking’ o.g.v. de 2030 agenda van de V.N. Geheel in de stompzinnige ‘woke’ stijl moet de term ‘omvolking’ nu snel verboden worden, dan bestaat het probleem ook niet meer! 
 
Die verlossende uitweg baseert op het ‘staatsnoodrecht’- een staatsrechtelijk begrip dat zijn oorsprong vindt in het natuurrecht, lees: ‘gezond verstand’ –  maar er zitten juridische haken en ogen aan. Zowel op nationaal als Europees niveau, waarbij dat laatste met één grote zwiep terzijde geveegd kan worden in een zogenaamde subjectieve interpretatie in het nationale belang van het oude, limitatieve art. 103 Gw. Die subjectieve interpretatie is ontstaan omdat die archaïsche wet een aantal 19e eeuwse situaties opsomt waarin de staat een ‘noodsituatie’ definiëert op grond waarvan zij Grondwettelijk mag acteren. De inmiddels achterhaalde leer van het ‘legisme’ wilde daar een eeuw geleden een limitatieve werking aan toekennen.
 
Na W.O.II kwam een moderne, ruimere subjectieve interpretatie tot stand om e.e.a. een actuele rechtsgrondslag te geven ten gevolge van nieuwe ontwikkelingen die in de oude Grondwet natuurlijk (nog) niet voorzien waren maar destijds al volop in het algemeen rechtsbewustzijn speelden.

Precies wat wij nu zien in de rampzalige gevolgen voor Nederland van de verraderlijke internationale verdragen die door een, zoals altijd, slapende volksvertegenwoordiging waren gesluisd in de collaboratie van de Europese Commissie en het extreemlinkse Haagse Kartel dat expliciet streeft naar de totale ondergang van onze samenleving conform het recept van Karl Marx. De grote exponenten daarvan, ‘woke’ Mark Rutte’s VVD en Sigrid Kaag’s D66, waren instrumenteel in hun collaboratie met de manipulatieve en kwaadaardige dronkenlap cum E.C. voorzitter Jean Claude Juncker : https://www.youtube.com/watch?v=rVrpYTZMBcM (en nu het hulpje van Macron, Ursula von der Leyen) en het gekkenhuis van de W.E.F.
 
 
Wat speelt nu? Donderdag was het betoog van Dick Schoof inzake de ‘noodsituatie’ nog niet op gang gekomen of extreemlinkse landverraders eisten onderbouwing van het feit dat Nederland – dankzij hen, wie anders? – naar de donder gaat alsof er zich nu geen buitengewone omstandigheden voordoen waarop de wetgever niet met een wettelijke noodregeling zou mogen anticiperen. Die buitengewone omstandigheden zouden in casu ook ‘onvoorzien’ moeten zijn en de linkse kliek zal nu bestrijden dat er sprake is van een situatie waarin het geschreven recht niet toereikend is, of andere bezwaren aanvoeren waarmee deze landverraders zich op de Grondwet gaan beroepen met de expliciete bedoeling om die wet te verkrachten – die wet is er alleen maar voor de ‘andersdenkenden’.
 
Samenvattend is dit een gangbaar staatsrechtelijk thema dat zich toespitst op het feit dat Schoof en Faber zich van buitenwettelijke noodbevoegdheden kunnen bedienen om de nood te keren. Die bevoegdheden dienen een rechtsgrondslag te hebben in het subjectieve, ongeschreven staatsnoodrecht.
De staat komt in deze juridische leer het subjectieve recht toe om de regels van objectief recht te overtreden in buitengewone omstandigheden om besluiten te nemen en daarop te acteren buiten de expliciete  grondslag van de bestaande wet.

In simpel Nederlands : ‘nood breekt wet‘, maar als u de komende dagen de Kamerdebatten hierover volgt ziet u precies wie de landverraders zijn die nu moord en brand gaan gillen dat Schoof en Faber geen noodsituatie kunnen aanvoeren en als dat wèl het geval zou zijn gaan zij – de verkrachters van de wet – zich beroepen op een achterhaalde 19e eeuwse nauwe interpretatie van art. 103 Gw.

Het kan verkeren, maar als Wilders het nu wat handiger speelt is dit het moment om NSC en VVD de nekslag te geven en het kabinet naar huis te sturen… De laatse peilingen van Maurice wijzen in die richting dus aan de slag!

ronald dunki
26 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

P.S:

ik zag vanmorgen dat Hongarije zich aansluit bij Faber’s verzoek aan de EU om een ‘opt out’ terwijl Faber zèlf de komende dagen Denemarken, Zweden en Polen bezoekt om de druk op de communisten in Brussel op te voeren.

Ondertussen komt de oplossing op nationaal niveau dichterbij.

Die dame is zo kwaad nog niet…

ronald dunki
25 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

P.P.S: Wat een verrassing! ”ambtenaren” : Extreemlinkse activisten van Binnenlandse Zaken adviseren negatief over uitroepen van de noodtoestand…. Ten eerste zou er geen sprake zijn van omstandigheden die zo’n beleid rechtvaardigen en ten tweede zou zo’n besluit geen stand houden bij de rechter…

Ten eerste is de aarde plat en zouden alle straten alleen maar linkse bochten mogen maken (drie keer links is fascistisch) en ten tweede weten die analfabeten niet eens dat het eventueel verlengen van de noodtoestand periodiek door de gekozen volksvertegenwoordiging wordt verleend respectievelijk afgewezen en NIET door een corrupte D66 / GL / PvdA rechter.

Nogmaals Geert : z.s.m. verkiezingen èn Nexit. .

ronald dunki
27 dagen geleden

NSC lijkt inderdaad ten dode opgeschreven maar prietpraatjes over advies door Raad van State zijn sowieso irrelevant omdat EU doodleuk niet binnen een jaar antwoordt op de ‘Opt Out’ brief van Faber (i.v.m. goedkeuring door 27 lidstaten …).

N.B: Art. 103 Grondwet geeft ons de mogelijkheid tot uitroepen noodtoestand om daarmee de Europese Verdrag-migratiewetgeving buiten werking te stellen en EU hun eigen subversieve boom in te sturen.

Daarmee kunnen wij ècht aan de slag, want Faber is nu bezig met een schijngevecht tegen de windmolens van Don Quichote.

E.e.a. zal uiteraard leiden tot bureaucratische, juridische strijd met Brussel en Europees Hof over al dan niet toepasselijkheid van art. 103 Gw. maar ‘après nous le déluge’ : ondertussen kan hier de grote schoonmaak beginnen en als de EU eenmaal ontploft is – goed voorbeeld van Nl.doet ongetwijfeld vele lidstaten volgen – is het probleem al vanzelf opgelost : NEXIT

rafi
26 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Heel veel dank voor deze opbeurende tonen!

Buskens
26 dagen geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Ik word hier zoooooo blij van! En hoop dat ik blij kan blijven! En voor straks, slaap lekker!👐

A.R. Girbes sr
27 dagen geleden

De heer Nijhof pakt de koe bij de horens op een zeer krachtige manier en, zijn beschrijving over de politieke situatie en vooral het karakterologische van «  bestuurders » is meesterlijk te noemen . Dat de heer Nijhof ook nog bescheiden blijft siert zijn attitude ten aanzien van gezichtspunten van het huidige kabinet Dick Schoof en de onmacht van Omtzigt als ook de onwil om rationeel de problemen aan te pakken . Om te janken schrijft de heer Nijhof . Nu, dat blijkt uitermate fatsoenlijk te zijn , maar eigenlijk is een lijst van invectieven op zijn plaats . Ook ik heb al eerder geschreven dat we te maken hebben met incompetente figuren met een grote mond maar nietszeggend is . De asiel crisis , de overbevolking , de linkse bende nog steeds niet begrijpt dat Nederland naar de verdommenis gaat en Dick Schoof gewoon een ambtenaar blijkt en hij zich verbaast hoe de wereld er echt uitziet . Zo zien we dus hoe Dick Schoof in een kaasstolp heeft gezeten en slecht door « het glas naar buiten keek « . De verontwaardiging van de heer Nijhof is dan zeer terecht ……. Ook de regeringsverklaring is om te huilen en ik heb de indruk dat we weer op de wijze van Rutte …… ongelooflijk worden belazerd . Het is alles …… pseudologia Fantastica ……. !!! De feiten dewelke de heer Nijhof noemde zijn keihard met de juiste inzicht .

Koddebeier
28 dagen geleden

AU, de keiharde waarheid !!!