Prikbord nr 929

Als het waar is dat met 2% van de agrarische grond het tekort aan locaties voor de woningbouw kan worden opgelost, dan is het een schandaal dat die boeren niet allang zijn uitgekocht tegen een fatsoenlijke meter-prijs.

Het ‘probleem’ zit dus ergens anders; de absurde regelgeving over vergunningen, de dubieuze bezwaarprocedures, de macht van projectontwikkelaars en investeerders, de graaiende of ‘groene’ gemeentes en de arbeidsomstandigheden in de bouw.

Minister De Jonge heeft dit niet kunnen oplossen, maar heeft hij wel de oorzaken willen benoemen, want waarom is ook hij ‘beloond’ met een functie elders?

BSW

De nieuwe (linkse) partij van Sahra Wagenknecht heeft bij de verkiezingen in Thüringen en Saksen goed gescoord. Een van haar ‘beloftes’ is een diplomatiek einde te willen maken aan de misdadige oorlog tegen Oekraïne. Is ze werkelijk zo naïef om te menen dat Poetin daartoe bereid is zonder zijn zin te krijgen? Of is ze – gezien haar politieke verleden – gewoon een verkapte Poetin-aanhanger? Want Poetin belonen voor diens terreur is niet alleen een klap in het gezicht van de dappere Oekraïners, maar tevens een signaal dat sommige Duitsers liever een vrij land ‘afschrijven’ dan oorlog te riskeren met een gestoorde dictator. De volgende stap van de BSW zal vermoedelijk zijn: de NAVO te willen verlaten.

Duitse asielregels

Er is een aantal verbijsterende fouten in de Duitse asielregels bekend geworden, sinds het onderzoek naar de moordpartij in Solingen.

Zo mag de verantwoordelijke instantie geen onderzoek doen in een opvanginstelling naar de verblijfplaats van een uit te zetten illegaal.

Zich schuilhouden bij de buren of op het toilet is voldoende om zijn/haar aanhouding te ontlopen. Voorts is de maximale opsluitingstermijn bij uitzetting 6 maanden. Indien dit niet leidt tot daadwerkelijke uitzetting, kan de belanghebbende een nieuwe asielprocedure starten. Om die reden wordt nu een termijn van 18 maanden beoogd.

Lagere asielinstanties hebben geen meldingsplicht aan de overheid – inclusief veiligheidsorganen – over de aanwezigheid en gedragingen van verdachte of afgewezen asielzoekers.

En tot slot: er komen nog geen scherpere maatregelen, maar een commissie die eerst de misstanden moet ‘onderzoeken’.

FNV-gebazel

Volgens de voorzitter van de FNV zijn populistische politici een gevaar voor de democratie. Kennelijk bedoelt hij: een bedreiging voor de macht van de vakbonden en de ambtenaren. Want politici die slechts de stem van het volk zijn, dragen juist bij aan de democratie; terwijl met stakingen iets wordt afgedwongen dat (nog) niet in de wet staat. Ondemocratischer kan bijna niet en ook de politie zou zich moeten schamen; net als de vakbond voor zorgpersoneel die zich van de misstanden in de praktijk kennelijk te weinig aantrekt.

Gijzelaars

Drie dagen humanitaire wapenstilstand (per zone) om een vaccinatie van Palestijnse kinderen mogelijk te maken, heeft geen enkel effect op de vrijlating van gijzelaars. In tegendeel, Hamas wil een definitieve wapenstilstand afdwingen op voor Israël onaanvaardbare voorwaarden. Uiteraard zijn familieleden hiervan geschrokken en willen dat hun dierbaren vrijkomen. Dat Hamas dan kan overleven en opnieuw zal toeslaan, dat er reeds duizenden families rouwen om hun doden, dat er straks nieuwe gijzelingen of slachtingen zullen plaatsvinden en dat Hezbollah alsnog een veelvoud aan slachtoffers kan veroorzaken, indien Israël zich chantabel toont, willen of kunnen ze niet beseffen. Het enige drukmiddel dat Israël heeft, is de gevangen genomen terroristen zo snel mogelijk voor een Israëlische rechtbank brengen en de doodstraf eisen. Vervolgens de uitvoering daarvan laten afhangen van de vrijlating van gijzelaars. De stakingen door vakbondsleden dragen hier niets aan bij en steunen juist het uitblijven van een gijzelaarsdeal; het doden van gijzelaars levert Hamas meer op. En de brullende demonstranten lijken vooral aanhangers van Hamas te zijn of politieke activisten, net als in Europa.

Jeugdbescherming

Naar de sadistische pleegouders van een voor het leven beschadigd meisje en de toezichthouder(s) lopen meerdere onderzoeken en die gaan nog maanden duren. Hoezo, wat moet er dan worden gedaan om de schuldigen aan te wijzen of juist buiten beeld te houden? Hoe kan een toezichthouder nog aansprakelijk worden gesteld voor een (crimineel) systeem dat kennelijk met opzet complex is gemaakt en waarvan de ondeugdelijkheid reeds jaren bekend was, als een simpel onderzoek maanden zou kosten. En waarom separate onderzoeken; heeft het OM hierom gevraagd of moet de aansprakelijkheid worden ‘verdeeld’?

Hopelijk laten de rechters zich niet door de stapels papier misleiden.

Klantenservice (klein leed)

Bij PostNL een klacht indienen is nagenoeg zinloos. Telefonisch belooft een medewerker van de ‘Klantenservice’ het in orde te maken, maar er gebeurt niets. Vervolgens een ‘gesprek’ met de chat-computer die na het invullen van de vragenlijst zal verbinden met een medewerker. Pas dan komt de melding: er zijn nog 24 wachtenden voor u… Inmiddels een nieuwe klacht ingediend; met effect!

Laura H.

Over de terugkeer van Laura H. uit de bewaakte kampen voor IS-vrouwen en kinderen zijn een boek en een tv-serie verschenen. U leest het goed: geen documentaire, maar een serie. Dat was kennelijk nodig, omdat de samenleving – volgens de auteur – medeschuldig is aan de radicalisering van IS-bruiden. Tja, en dan heb je wel iets uit te leggen over wat er dan sindsdien is veranderd. Toch zit er een kern van waarheid in. De Nederlandse staat heeft geen antwoord op radicalisering, extremisme, activisme, haat zaaien tegen joden, indoctrinatie en geschiedenisvervalsing.

Het gedogen van (straat)geweld, sharia en weigering te integreren, verbale terreur, fysieke afzondering (‘segregatie’) van de islamitische cultuurgroep, antiwesterse imams en verheerlijking van de jihad leiden onder meer tot een gevoel van superioriteit dat voor bepaalde jeugdige drop-outs aantrekkelijk is. De overtuiging van het eigen gelijk doet dan de rest om van mensen beesten te maken.

Nieuwsgaring

In het nieuws gaat het al maanden over de wolf, fatbikes, expats en XR, maar er gebeurt niets. Laat ook anderen eens aan het woord, die zich ergeren aan het koningshuis, bepaalde tv-programma’s/presentatoren of de lamlendige aanpak van straattuig en hooligans. Nog beter is een journalistiek onderzoek naar de woningnood, want het aantal zinnige voorstellen van burgers verdient veel meer aandacht, net als de politieke feiten. Of een documentaire over de feiten van de klimaatverandering, zeespiegelstijging en de rol van derdewereldlanden, want het Akkoord van Parijs komt uit de koker van activisten met een eigen agenda. Terwijl ook de feiten over de misstanden in de zorg, de covid-vaccins, buitenlandse studenten en arbeidsmigranten onderbelicht blijven.

Sporten is gezond

Sporten bij een vereniging wordt duurder. Critici vinden dat dit de gezondheid schaadt; waarom? Mensen die sporten leven doorgaans al gezond, maar als ze (moeten) stoppen met sporten leven ze nog steeds gezond en hebben meer geld beschikbaar voor de juiste voeding.

Waar sportliefhebbers grote bedragen over hebben om te kijken naar sport, dan kan zelf sporten geen financieel probleem zijn. Overigens het kijken/ luisteren naar zang- en popfestivals, de tickets voor star-optredens, de kosten van een skivakantie, zeilen en van parachutespringen zijn ook niet goedkoop. Terwijl de kosten van sportongelukken en arbeidsverzuim zeker niet gering zijn. De bewering dat de zorgkosten voor ongezonde niet-sporters zullen toenemen, dient dus te worden genuanceerd. Met name omdat zwemmen, wandelen, fitness-training, fietsen en looptraining in de buitenlucht voor bijna iedereen mogelijk en betaalbaar zijn.

Taalvervuiling

Het gebruik van nietszeggende termen en afkortingen, vooral in het Engels, neemt toe; met name in de media. Bij bepaalde beroepen – zoals ‘coaching’ en ‘lifestyle’, maar ook bij ict- en financiële functies – lijken ze zelfs onmisbaar om de (toekomstige) cliënt te imponeren en zelf een internationale deskundigheid uit te stralen. Het zou goed zijn om bij (advies)rapporten voor de overheid tenminste een woordenlijst te eisen met een Nederlandse omschrijving of – bij voorkeur – dergelijke termen helemaal weg te laten.

Tactische zet

Het annuleren van de stikstofplannen lijkt een prima tactiek om de ‘belanghebbenden’ die dachten het beleid te kunnen bepalen, buiten spel te zetten. Want plotseling waren die plannen toch niet zo slecht en boden ze ‘zekerheid’, terwijl nu miljarden aan compensaties kunnen verschuiven. Zelfs de bouwsector piept en probeert met loze argumenten het tij te keren, maar de minister heeft duidelijk gemaakt dat het ‘polderen’ voorbij is. Een test voor alle partijen die meenden een vinger in de pap te hebben. Ook minister Faber lijkt die koers te gaan volgen: Den Haag beslist en niet de activisten in diverse gemeentebesturen en belangengroepen. Nu nog de wetgeving aanpassen zodat de EU en rechters weten waar ze aan toe zijn.

Verkiezingen

Hoe geloofwaardig zijn politici die in verkiezingstijd van standpunten veranderen? Is dit voortschrijdend inzicht of een ‘strategische’ zet? Het risico is dat de media hun steun aan een bepaalde kandidaat kunnen intrekken, doch zelfs dat kan kiezerswinst opleveren. Het wordt echter pijnlijk als na de verkiezingen de nieuwe bestuurders terugkeren naar hun oude opvattingen of helemaal geen beleid blijken te hebben.

Door deze ontmaskering worden ze kwetsbaar en tevens afhankelijk van de (activistische) topambtenaren in hun organisatie. Reden waarom in de VS topambtenaren vaak worden vervangen door partijgenoten uit de regerende partij.

In Nederland is dit ‘puinruimen’ niet mogelijk, waardoor zwakke politici worden weggespeeld en hun beleid gesaboteerd. Daarvan zijn de eerste tekenen in het kabinet Schoof reeds zichtbaar.

Volkswagen

De neergang van VW is niet alleen te wijten aan het criminele management, maar ook aan het commerciële beleid. Daarin speelde de Staat een grote rol, waardoor de medewerkers zich kennelijk als een soort ambtenaren zijn gaan beschouwen, met baangarantie en recht op staatssubsidies om ontslagen te voorkomen. Het verdwijnen van onder meer Opel, SAAB en DAF/VDL was hen wellicht ontgaan?

Voorbeeld

De gedragingen van volwassen voetballers op het veld – en sommigen ook privé – zijn geen fraai voorbeeld voor jeugdspelers. Daar komt de houding van ‘fanatieke’ ouders nog bij, waardoor crimineeltjes worden gekweekt die keihard aangepakt moeten worden om de sportiviteit terug te brengen.

Elk onbeproefd middel is daarvoor geschikt: tackel-verbod, uit het veld halen door de coach, roulatie van de spelposities zodat een aanvaller niet altijd met zijn eigen doelkansen bezig is, maar ook moet leren verdedigen, clubstraffen (ook voor ouders), participatie van ouders en na afloop altijd de scheidsrechter en de tegenpartij bedanken. Juist nu ook amateurclubs moeten bezuinigen dreigt de kantine een te belangrijke bron van inkomsten te worden, terwijl het aantal vrijwilligers afneemt. Ouders verplichten mee te helpen bij onderhoud, schoonmaak en vervoer of regelmatige aanwezigheid bij de training zorgt niet alleen voor meer sociale contacten, saamhorigheid en lagere kosten, maar ontlast ook de organisatie bij het ‘opvoeden’ van en specifieke (gedrags-) controles op dwarsliggers. Uiteraard zal de KNVB strenger toezicht moeten houden op clubs waar de regels worden genegeerd of scheidsrechters en tegenstanders liever weg blijven.

WIA

Terwijl de Belastingdienst precies kan uitrekenen welk voorschotbedrag van toepassing is op basis van voorgaande jaren. Kan het UWV dit kennelijk niet met de WIA-uitkeringen? Hoe zijn ze er dan achter gekomen dat er (computer)fouten zijn gemaakt en wie daarvoor verantwoordelijk is?

Overigens is volledige terugvordering van het teveel uitbetaalde niet nodig; als het goed is heeft de Belastingdienst dit al in de aanslagen verwerkt of kan de computer dit alsnog doen over de komende periode van maximaal drie jaar. Want wat iemand aan minimuminkomen moet overhouden bij schuldsanering of loonbeslag staat al in de wet.

ZZP

De merkwaardige argumenten waarmee het ‘illegale’ bestaan van schijn-zelfstandigheid van sommige zzp-ers wordt verworpen, zijn ook van toepassing op ‘echte’ zzp-ers. De opdrachtgever draagt niets af, behalve btw, en de werknemer is vaak niet verzekerd (ziekte, beroepsfouten, arbeidsongeschiktheid, pensioen, wettelijke aansprakelijkheid bij ongevallen etc.), de werk- en reistijden overschrijden de wettelijke normen, er moet boekhouding worden gevoerd en de investeringen in bedrijfsmiddelen kunnen worden afgeschreven. Dat daarbij veel misstanden en nep-contracten voorkomen, verandert niet als de zzp-er voor 12 bazen werkt i.p.v. 2. In tegendeel, juist in het laatste geval zijn er minder administratiekosten, minder bedrijfsmiddelen nodig, minder stress om elke week/dag in te vullen, vaak minder reistijd en –kosten, minder veiligheidsincidenten en vooral minder (tijdelijke) ‘constructies’ met inzet van onbekende/onbekwame opdrachtnemers.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 maand geleden

Laura H. Ik begrijp nog steeds niet waarom men in Nederland een « «  overdreven humane houding » » tegenover de Islam heeft en hun aanhangers . Immers : Het is toch bewezen dat Moslims GEEN democratie wensen en dat de regels van «  het Kalifaat de Sharia « «  boven die van het «  gastland » voor hen telt . Dat betekent: Geen aanpassingen , segregatie , «  verheerlijking van de Jihad » , zoals de heer Dorrestijn dat al schreef. Waarom toch die «  zelfdestructieve attitude »? Heeft «  de bevolking , inclusief het linkse blok , nog niet door dat het een zinloze exercitie is om Moslims te omarmen omdat de aanpassing in de Westerse wereld het voor hen een « «  onmogelijke taak «  betreft . Zeker , er zijn uitzonderingen , maar dat zijn dan ook Uitzonderingen : het op die groep uitzonderingen het gehele politieke beleid te baseren , is mijns inziens zeer stupide . Ook andersom, een westerling zal zeker heel veel moeite hebben zich aan te passen aan de Islam-regels . In Pakistan lijkt mij dat zelfs uitgesloten . Zo zien we dat Geografisch Demografische Diversiteit een zeer bijzonder zwaar onderwerp is en dat segregatie onherroepelijk een uiting is van onmacht en onwil . Dat het eigen/gelijk van mensen beesten kan maken is niet verwonderlijk, omdat vaak de indoctrinatie en zieke overtuiging dat principe niet uitsluit ……. ! Lees het boek van Wijlen Prof Dr Hans Jansen , « «  Islam voor varkens, apen en andere beesten « . De noodzakelijke vrijheid voor iedereen wordt de Moslims niet gegund , maar nu velen in het westen wonen is indoctrinatie en de «  dwingende regels «  van de Sharia minder « «  dwingend » maar , de beleving van het Islamitische wordt streng gehandhaafd . Nogmaals , segregatie , zoals in Frankrijk is zeker niet denkbeeldig in Nederland . Het hoofddoek is een symbool en bepaald voor een deel de valse identiteit . Immers : Natuurlijke wetten , zoals de behoefte aan vrijheid worden bedwongen of ontkent . En die psychische processen zijn de aanzet dat mensen » » beesten «  worden .

1 maand geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De wetenschap dat «  WE gebonden zijn aan Brusselse regels «  is de grootste onzin . Immers : Het is bewezen dat het aanpassingsgedrag bij Moslims een onmogelijkheid betreft, en waarom moet de Autochtone bevolking dwingend aanvaarden om zelfdestructie te ondergaan . Dat is dictatoriaal en die dwangmatigheid is pure criminaliteit . Ondanks de tegenstand vanuit Brussel zou ik zonder pardon Brussel melden dat «  we » het vluchtelingenverdrag opzeggen: ongeacht de consequenties . Aan die waanzin van zelfdestructie wil ik niet langer meedoen . Ik heb al eerder geschreven dat een NEXIT noodzakelijk is als Nederland wil overleven . Ieder argument om het EU lidmaatschap te moeten aanhouden is waanzin. Ook financieel met de Euro is het onhoudbaar. Zie ook de artikelen op http://www.mejudice.nl waar Prof Dr Sylvester Eijffinger , Prof . Dr Edin Mujagic , Prof Dr Arjo Klamer , en Prof Dr. Harry Verboom zeer « «  wijze artikelen » » hebben geschreven ! We kunnen zeker « «  zonder het «  instituut » » bureacratische puinhoop , Europese Unie , …….. hoewel Europa heel belangrijk is . ( zie ook mijn commentaar Tactische zet ) Dromen van een Rijk Europa zonder grenzen is helaas illusoir .

1 maand geleden

Ik weet niet hoeveel mensen Sta-Pal lezen maar niets doen is ook geen optie . De Telegraaf of een ander “ journaille “ neemt vaak niet “ de sterkste en meest belangrijke stellingen in haar blad op . “ Het moet commercieel zijn met een “ puzzel” en wat leuke voetbal-plaatjes . Maar , wat nu op Teletekst heeft gestaan doet cmijns inziens de bellen van alarm laten afgaan . De “ waterbedrijven” slaan alarm omdat er te veel Pfas in het Maaswater is aangetroffen en de waterbedrijven de Pfas niet uit het “ drinkwater” kunnen halen . Dat is voor alle leven in de omgeving van de Maas en 7.000,000 mensen een ramp te noemen . De lozingen van De Industrie in de Maas en rioleringen dewelke uitmonden in de Maas zijn catastrofaal voor “”het leven .”” Immers: Geen schoon drinkwater, geen leven ……. En het besef dat geen enkele vorm van leven zonder water kan voortbestaan is kennelijk afwezig …… en « geen water betekent onverbiddelijk “ de dood. Het Europese politieke beleid is zo ongelooflijk lamentabel dat ik “ alweer” moet constateren dat incompetentie en geldzucht de hersenen van industriëlen en bestuurders rhebben vergiftigd met een ziek opportunistische gedachtengoed en”” bestuurders” door hun incompetente attitude en illusoire ambities , de chaos steeds dichter bij die realiteit komt . Overbevolking zorgt voor de onleesbaarheid en vernietigd onherroepelijk de meest onmisbare bronnen om het leven mogelijk te maken , zoals water en pesticiden dat doen en zelfs “ Nicotinoyde “ de onmisbare bijen dood en desondanks die rommel niet verboden wordt ….. ! De Tuinders hebben dat nog nodig, is de reden om die rotzooi toe te staan …..
Alle dieren kunnen niet zonder drinkwater dat op een natuurlijke manier beschikbaar moet zijn. “ Het Apres nous le Deluge “”is nog steeds “ populair …. Maar wijst ongewis naar onverschilligheid en absolute domheid en de leefbaarheid onverbiddelijk ernstig bedreigd . De uitdrukking : “ Pecunia Non O’let “ blijkt het besef van “ een natuurlijk behoud “ te ontkrachten ……… omdat alle principes vloeibaar worden als het om geld gaat.

1 maand geleden

“” Tactische zet”. Ik neem aan dat U voorstander bent Van een duidelijke wetgeving waar ook Rechters en de Europese Unie het er mee moeten doen . Dat neemt niet weg dat U “kennelijk” ook voorstander bent van het huidige Europese beleid . En , dat ben ik beslist niet . Brussel verstrekt inmiddels zijn greep op de Nederlandse pensioenpot van 1900.000.000.000,— en ….. dat bedrag is bestemd voor de “” oude dag van Nederlanders “” en daar heeft Brussel geen barst over te vertellen . Zelfs het Europese Hof wil een einde aan ons pensioenstelsel maken . Dat is onaanvaardbaar . Hoogleraren Pensioenrecht luiden de NOODKLOK ( Trouw ) Daarnaast heeft Prof Dr . Harry Verboom geschreven in een artikel, al op 28 januari 2019 , dat “” De Europese Unie op weg is naar een transferunie . Ook dat is onaanvaardbaar . Immers : Ook het EMS-Fonds is mij een doorn in het oog en dat is omdat bij de Europese Commissie het plan is ontstaan om het EMS-fonds uit te bouwen. Ondanks het feit dat het in strijd is met het verdrag van Maastricht uit 1992 . Wat zijn de consequenties? Nederland is geen baas meer over haar eigen financiële systeem en de Pensioenpot wordt gebruikt om de Transfer-Unie te verwezenlijken en in het Euro Gebied -is er geen automatisch mechanisme dat tekorten en/of overschotten van landen ten opzichte van elkaar corrigeert . Dat betekent dat andere Europese landen een beroep kunnen doen op de rijke landen , deze financieel te steunen , zoals Nederland . Frankrijk heeft een Schuld van € 3000.000.000.000,— . Nederland en Duitsland zullen tot in de “” eeuwigheid” de andere zwakke financiële landen moeten “ bijspringen” , en…… dat is een onwenselijke en zelfs een onmogelijke opgave . Ik ben bang dat naïviteit en het ontbreken van kennis , ook Nederland in de Europese VAL trapt . Een NEXIT is de enige mogelijkheid om deze waanzin, De Transfer- Unie te ontlopen , immers “” We” hebben ook niets aan Dr Klaas Knot , van De Nederlandse Bank , die loopt in de pas van “ Woke- idioten en Europa- fanaten . Emanuel Nacron , Frankrijk , aast op de rijk gevulde pensioenpot van Nederland . Immers : De zwakke EU – lidstaten zijn niet van plan om de Euro op te geven. Nu houden de sterke en zwakke EU- lidstaten elkaar in de wurggreep . Als ik ook nog opmerk dat de Europese Centrale Bank er een zooi van heeft gemaakt onder Mario Draghi , en LaGarde het beleid voortzet en Nederland gaat NIET uit de EU , dan neem ik aan dat Nederland zal bezwijken onder Communistische bewind van de EU. Ik heb geen enkele medelijden met het “ tuig” , de profiteurs van de EU ……. ! Nederland….. onmiddellijk de EU verlaten en de Euro ontmantelen . Let wel …… het incompetente Europese beleid is een RAMP . Wie dat politiek gezien niet ziet zitten is “ volledig ongeschikt “ een bestuursfunctie te vervullen . Nederland wordt de PINAUTOMAAT van Europa . De Psychopaat is een tijd geleden op bezoek bij Macron geweest …….. wat is daar besproken ……..??? En, welk soort van invloed heeft het Word Economisch Forum op het beleid in Europa ? En , wat doet MP Dick Schoof nu??