Wat vindt u daarvan?

Een journalist van het programma ‘Nieuwsuur’ ging de straat op en stelde de vraag: “Pieter Omtzigt vindt dat Nederlanders meer kinderen moeten krijgen; wat vindt u daarvan?” De journalist hield de passanten puur nepnieuws voor, want dat heeft Omtzigt niet gezegd. Nog niet ‘misschien’ zelfs.

Omtzigt heeft een sterk punt gemaakt in zijn HJ Schoo-lezing door als zoveelste politicus in een lange rij HJ Schoo-voorgangers te wijzen op de demografische ontwikkelingen in Nederland. Dat dit een negatief effect heeft op de tot dusver ‘leidende cultuur’ in ons land die de autochtone bevolking kenmerkt, wordt vooral veroorzaakt door migratie uit islamitische landen, overigens een aspect wat Omtzigt met weinig nadruk behandelt.

Allochtoon/autochtoon

Ook in de HJ Schoo-lezing rept hij met geen woord over ‘islam’ of ‘moslims’. De islam echter, is meer een politiek-maatschappelijke ideologie dan een religie en de islamitische gemeenschap verhoudt zich in meerderheid slecht met staatsvormen waar deze ideologie niet de boventoon voert. Zij keren zich veelal ook af van de westerse maatschappij, leven in buurten die zij als hun ‘eigendom’ lijken te beschouwen waar de oorspronkelijke, autochtone bewoners niet meer welkom zijn. Het is wat dat betreft een beweging die een totaal ander staatkundig streven heeft en die zich van de volkswil niets aantrekt. Zie de ‘allochtonenwijken’ en de onafzienbare rij van moordaanslagen en regelrechte criminaliteit. Niet alleen in Nederland: in heel Europa.

De immigratie van bijzonder veel islamieten levert vanuit dat gezichtspunt toch wel minimaal twee vragen op: waarom doet Nederland dat of: waarom staat het dat toe, en ten tweede doemt de vraag op waarom met name islamitische mensen zo graag naar Europa (en dus ook Nederland) willen verhuizen. Het valt eigenlijk niet goed in te zien waarom dergelijke vragen niet gesteld mogen worden en ook geen antwoord mogen hebben; waarom het hele onderwerp taboe is, op straffe van excommunicatie en stigmatiseringsuitspraken als “extreemrechts” of andere rare kwalificaties. Ook Omtzigt wil de olifant in de kamer niet benoemen.

Klapwiekend tegen het gaas

In het aanzicht van een mogelijke teloorgang van de industrie die inmiddels is opgebouwd rond de (falende) integratie van immigranten, gingen de linkse integratiekippen via aan hen geallieerde troepen echter wel meteen klapwiekend tegen het gaas na de lezing van Omtzigt. Omtzigt gebruikte in zijn uiteenzetting namelijk de geboortecijfers in verschillende landen en zijn keuze om daarin Europese naties te vergelijken met enkele Aziatische, maakte duidelijk dat hij met enige nadruk om de kern van de immigratie- en integratiehandel heen wilde lopen. De linksige verdediging werd bijgesteld tot “Omtzigt wil autochtone vrouwen beperken tot broedmachines” of woorden van gelijke strekking: zie ook de ‘journalist’ van Nieuwsuur.

Ik schrijf het woord ‘journalist’ overigens expres tussen aanhalingstekens, omdat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zich als semioverheidsbedrijf voortdurend bezondigt aan afhankelijkheids-journalistiek: het produceert een overvloed aan sterk politiek gekleurde berichtgeving die het niveau van boulevardpulp niet overstijgt, er zelfs voor onderdoet. De NPO is sinds het aantreden van het nieuwe kabinet duidelijk nog het meest in verwarring.

De overheid faalt

Terug naar Omtzigt nu. Omtzigt stelt dat de staat faalt op tenminste drie kerntaken:

  • Het reguleren van migratie;
  • De zorg voor volkshuisvesting;
  • Het bieden van kwalitatief goed onderwijs.

Nu moeten wij bij de uiteenzetting van deze problematiek door Omtzigt (lees daarvoor zelf ook zijn toespraak) goed in gedachten houden dat hier een politicus spreekt die zelf jarenlang in de Kamer heeft gezeten: van 2003 tot 2010 en met een korte onderbreking van oktober 2010 tot juni 2021 voor het CDA en van 2021 tot 2023 als onafhankelijk Kamerlid. Sinds 2023 is hij partijleider van de door hem opgerichte partij ‘Nieuw Sociaal Contract’ (NSC). Deze beroepspoliticus (Omtzigt heeft nooit ‘voor een baas gewerkt’) komt dus na ruim 20 jaar Kamerlidmaatschap tot de conclusie dat “de overheid faalt”.

Migratie

Volgens Omtzigt heeft de overheid in ‘het reguleren van migratie’ een kerntaak. Mij dunkt dat de Nederlandse overheid aan wereldwijde volksverhuizingen weinig kan doen. Wel kan de Nederlandse overheid zich actief opstellen voor een bevolkingspolitiek binnen de eigen grenzen, mits de uitgangspunten voor de gewenste samenstelling en omvang van de bevolking met de Staten Generaal zijn overeengekomen. We leven tenslotte in een ‘rechtsstaat’. De consequenties daarvan, zoals het sluiten van de grenzen, het voeren van een actief uitzettingsbeleid, het terugsturen van asielmigranten die niets willen toevoegen aan ons land of zich op het criminele pad begeven, gaan Omtzigt kennelijk te ver. Maar dan schieten we met dit geleuter ook niet veel op: leuke gordijnen, maar ze laten wel erg veel licht door.

Beton & asfalt

Een andere kerntaak zou ‘volkshuisvesting’ zijn. In 2030 zal 20 procent van de Nederlandse bodem al bebouwd en geasfalteerd zijn. Hoeveel dat is, wordt duidelijk in vergelijking met Engeland waar slechts 10 procent, met Denemarken waar slechts 9 procent en met de Verenigde Staten waar slechts één procent bebouwd blijkt te zijn. Met andere woorden: als onze overheid een actieve bevolkingspolitiek zou hebben gevoerd in het belang van de autochtone bewoners van dit land, dan zou er helemaal geen ‘wooncrisis’ zijn.

Scholing

Het onderwijs, een èchte opdracht voor de overheid, kampt met eenzelfde problematiek. De normen zijn al decennialang naar beneden bijgesteld, omdat iedereen met een diploma op zak rond moet lopen. De taligheid van migranten echter, is nooit op peil gekomen ondanks de integratie-industrie. Het aantal vroegtijdige schoolverlaters onder die groepen was al groot en achtereenvolgende onderwijsministers stonden toe dat mede om die reden de eisen aanzienlijk naar beneden werden bijgesteld waardoor alle scholieren, autochtoon èn allochtoon, er op achteruit zijn gegaan. Zie ook het HBO-onderwijs, waar de pretstudies inmiddels de boventoon voeren en vakken als wiskunde angstvallig worden gemeden.

Omtzigt stelt interessante zaken aan de orde, maar raakt niet de kern van de huidige problematiek. Nederland is veel te vol met 18 miljoen inwoners en elders op de wereld is plek genoeg. Bijvoorbeeld Afrika, om maar eens wat te noemen.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald dunki
1 maand geleden

Feit is dar veel jonge Nederlanders bang zijn om kinderen op deze wereld te zetten om meerdere redenen die stuk voor stuk zijn terug te voeren op het ” falen ” van de overheid. “Falen ” tussen aanhalingstekens want het overheids beleid van de laatse decennia is volledig terug te voeren op het door de EU en de VN in de 2030 agenda ingebouwde, bewuste ” falen ” van de overheid teneinde hun neo-communistische agenda te implementeren en absolute chaos te creëren, onder meer op hun volgende agendapunten :
.
1) Hierboven wordt o.a. de migratie aangesneden: Kijk naar de demonstraties van afgelopen weekend – voor de 2e keer in enkele maanden ‘ – door honderduizenden moslims in Hamburg die openlijk insisteren op de uitroeping van het Kalifaat in Duitsland èn de invoering van de Sharia!

2) Het verziekte onderwijs : het tuig van D66 en GL/PvdA heeft met ‘woke’ uitgevers letterlijk alle schoolboeken vergiftigd en nu worden kleine kinderen al geïndoctrineerd achter de ruggen der ouders met ” Lentekriebels ” en andere pedo-shit. Dit terwijl dragqueens en andere peuken op scholen de kleintjes proberen aan te smeren dat zij hard aan geslachtsverandering toe zijn, maar daar mogen zij hun ouders niets van vertellen…

3) De volstrekt doorgeslagen ‘woke’ agenda van de links-extremistische regering in Engeland die niets onderneemt tegen de door moslims geregisseerde rassenrellen maar iedere vorm van kritiek hierop afstraft met draconische gevangenisstraffen die volledig botsen met de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting. Kijk naar de parallellen in Nederland.

4) Kijk naar de bewuste sabotage van de energievoorziening in Europa met de communistische ” groene E.U. agenda ” van Timmermans c.s. die leidt tot rampzalige desindustrialistaie in Duitsland en elders in Europa. Volkswagen overweegt sluiting van meerdere Duitse fabrieken dankzij de groene mafia…

5) Kijk naar de bewust gecreëerde, derdewereld inflatie teneinde de economie in de sterkere EU leden naar de donder te helpen. Nederland (feitelijk al een half jaar in een recessie) en Duitsland kennen nu kennelijk al zo’n 30% plus armoedelijders onder de bevolking en de huisvesting is een absolute ramp, waarbij het schuldige duo charlatans dat ons land met Covid kapot probeerde te maken dit nu weer met de huisvesting heeft geflikt! Waar moeten jonge gezinnen en ouden van dagen nog wonen na de jarenlange sloop van het duo Rutte & de Jonge?

U weet vast nog wel een handvol relevante punten aan deze noodkreet toe te voegen, maar nietsnutten als Omtzigt zijn maar een klein wieltje in het W.E.F. raderwerk, terwijl de representant van het schuldige Kartel hier notabene in strijd met de verkiezingsuitslag als premier in het torentje de zaak verder saboteert. Waarom gooien slome Nederlanders de kont nooit tegen de krib?

a.r.girbes sr
1 maand geleden
Antwoord aan  ronald dunki

***Kijk naar de bewuste sabotage van de energievoorziening in Europa met de communistische ” groene E.U. agenda ” van Timmermans c.s. die leidt tot rampzalige desindustrialistaie in Duitsland en elders in Europa. Volkswagen overweegt sluiting van meerdere Duitse fabrieken dankzij de groene mafia…**
Aldus de heer Dunki.

De ” angstaanjagende ” bovenstaande zin doet mij denken aan de ” Gangsters ” in de 1930-ers jaren in. Amerika. Gangsters hebben ” merciless” andere gangstergroepen zonder enige pardon doodgeschoten. Nu blijkt de groene ” maffia” in Duitsland, mitleidslos” het hele ” industriële complex ” te ontdoen van haar bestaan en daardoor honderdduizend mensen zonder werk komen te zitten.
Ik heb al eerder in mijn “summiere commentaren” aangehaald dat ” we te maken hebben met geesteszieke mensen”, die zich ” verzamelen in een ” criminele organisatie” en zich kunnen afzetten tegen de maatschappelijke systemen. U noemt het communisme, en het communistische systeem, zoals de DDR dat was en nu nog in China. Maar, bij enig nadenken merken we dus dat een grote groep idioten, zoals in de Tweede wereldoorlog de NSB-ers, de Waffen SS en de ” Sicherheidspolizei ” en de ” vrijwillige Nederlandse-SS-ers” het Nazi-systeem steunden waardoor psychopaten de macht grepen.
Wijlen Prof dr. Bob Smalhout stelde toch in zin column van 14 april 2004, dat er Twee-en-een-half miljoen mensen een psychische storing hebben. Dat is Europees gezien tientallen miljoenen méér. DAAR hebben we mee te maken.
Immers : Van ” dichtbij ” hebben we toch ook een “ sociopaat” aan het roer gehad dewelke werd gesteund door zieke opportunisten en politiek- gezien, volkomen ongeschikt waren……… de geldmaniakken. Nu er idioten als Ursula von derf Leyen, ( de feministe ) de lakens in Europa kan uitdelen en Emanuel Macron ( de zieke socialist ) van Frankrijk op onze pensioenpot jaagt waartegen Hoogleraren in het Pensioenrecht de Noodklok luiden in ” Trouw“, en,…. bedenk dat de EU in de landen bij de Middellandse Zee, met name Griekenland, de zaak economisch al volledig uit de hand heeft laten lopen. Nederland met zijn pensioenpot van ongeveer € 1900.000.000.000,– wordt dan mogelijk de pinautomaat voor Europa. Zelfs Europa-kenner Drs Derk Jan Epping waarschuwt ons daarvoor. ( Bron: Cultuur onder vuur, Rogier Jansen)
Het grootste probleem is dat…….. de massa niet begrijpt wat er gaande is.
Veel mensen lijden aan een geheugenstoornis en daaraan is NIETS te doen.
Het is een BENDE ……. dat is duidelijk. Een NEXIT is, mijns inziens, de enige oplossing om van die randdebielen af te komen……… hoewel …. peperduur.

ronald dunki
1 maand geleden
Antwoord aan  a.r.girbes sr

Peperduur…? U moest eens weten hoe onvoorstelbaar veel er dan bespaard wordt op, enerzijds, directe uitgaven aan de bodemloze put in Brussel en, anderzijds, de kosten van onze levensstandaard naar beneden kunnen komen door afschaffing van alle Brusselse ‘red tape’. Socialisme is onbetaalbaar!

1 maand geleden

Ik heb de mening dat Omtzigt zich op “” afstand”” presenteerde en niet de “” kernen “ benoemd in een realistische vorm , zoals ook de heer Nijhof dat schrijft . Omtzigt noemde drie ( 3 ) zaken weliswaar maar een prioriteit rust kennelijk een “ taboe” op. Ik heb in een ander commentaar duidelijk naar voren gebracht dat Rutte CS psychopaten zijn en Nederland bijna in de afgrond heeft gesodemieterd . Die schade dient onverbiddelijk te worden hersteld door de grenzen onmiddellijk te sluiten …. Het reguleren van immigratie en de zorg voor huisvesting is kletskoek als de grenzen niet dicht gaan. Omtzigt is mijns inziens te laf of te “ fatsoenlijk, en durft geen maatregelen te noemen dewelke ook zoden aan de dijk zetten om enigszins het pad te bewandelen tot herstel . Immers : Er is een absolute overbevolking en de energietransitie genereert alleen maar rampen en de Nederlandse bevolking heeft niets aan onderwijs dat het niveau heeft van het huidige beleid . We moeten terug naar het Gymnasium , De Hogere Burger School en het lyceum . Daarnaast een stimulatie voor de MTS , de Ambachtsschool en HTS . Dit systeem heeft goed gewerkt en veel goede vakmensen hebben dat eerst doorlopen . We hebben geen behoefte aan nog meer ambtenaren . Met andere woorden: Een strak beleid en iedereen zijn talenten laten benutten . De heer Nijhof noemde het al : Bij de pretstudies wordt wiskunde angstvallig vermeden…….. die waanzin moet stoppen en om het kaf en koren te scheiden door herinvoering van wiskunde-vakken is noodzaak ., En …… niet te vergeten de “ discipline”” moet onverbiddelijk worden aangeleerd . . Dat kinderen na het 12e jaar en zelfs adolescenten in de collegebanken nog niet goed kunnen schrijven en het rekenen problematisch blijk , moet Omtzigt zich daarop focussen . Maar , ik ben bang dat het allemaal te veel wordt voor Omtzigt . Leiderschap eist ook zelftucht en dat bezit Omtzigt zeker niet Hij is meer de mierenneuker bij dossiers . Wat vergeten wordt dat Omtzigt ook zelf heeft meegewerkt zoals de huidige crisis dat aangeeft . Wilders en Baudet pakken de koe bij de horens …….. en daar is het “ Woke-volk” bang voor . Ook de heer Dunki poneert stevige feiten en begrijpt heel goed hoe de vork in de steel zit en zijn Amerika- kennis is naar , mijn mening , uitstekend …….. ! Bij Omtzigt ontbreekt een brede politieke kennis/ wetenschap ondanks zijn studie Econometrie .Weet U nog ….. wijlen Piet de Jong , in leven Duikboot-kapitein en later minister president, was mijns inziens, een van de “” betere minister presidenten . Zijn uitgangspunt was : Bemanning aan boord heb ik goed onder controle en het “ clubje in Den Haag” is een makkie . Leiderschap is zeldzaam aan het worden .